Första december

Första December. Vintermånad. Julmånad. Jag har skyhöga förhoppningar för December, så jag hoppas jag inte kommer bli besviken. Tyvärr så går det ju oftast så när man har höga förväntningar för någontin. Behöver mycket av December. Behöver mera lugn och ro. Behöver sinnesro. Behöver tid för mig själv. Behöver kvalitetstid med mannen. Jag har kommit igenom November genom att tänka fram till December känns det som, och nu är det äntligen dags. Hej December, var snäll med mig?

Bild från November när vi ännu hade mycket snö ute, och jag hade köpt en ny juldyna.

 

Linda .
01.12.2016 kl. 12:01

Tackkort

Ännu en sista sak vi ville ta tag i efter bröllopet var tackkorten. Även det är en ganska gammal och traditionell grej, men vi ville absolut dela med oss av några bilder samt få säga ett stort fett TACK till alla som gjorde vår dag så unik. Det var gästerna som gjorde atmosfären. Vilken kärlekssfest det var den där sommarkvällen i Juli.

Det tog rätt länge för oss att få bilderna, men är så sjukt nöjd med dem. Knåpade sedan själv ihop dem till ett tackkort och så gjorde vi beställning på ifolor. Nu är tackkorten äntligen utskickade och jag känner att jag liksom kan bläddra vidare till ett annat kapitel. Har den senaste månaden bloggat 99% bröllop så nu ska det bli skönt att få in lite annat ibland också.

Linda .
25.09.2016 kl. 13:59

Bröllopsresan - Kuala Lumpur

Okej, sista delen av bröllopsresan och så har vi det avklarat.

Efter långa, sköna, tropiska dagar på Bali var det dags för något annat. Det var dags att kamma sanden ur håret, byta ut flipflopsen mot skor och byta miljö från en tropisk ö till en miljonstad. Vi hade planerat att stanna de sista dagarna i Kuala Lumpur, ta in storstaden och fira Janis födelsedag innan vi skulle flyga hem igen.

Har varit i Kuala Lumpur en gång innan, (2013 åkte ensam över från Thailand för att få mitt visum förnyat) och det var så otroligt att märka hur mycket man kom ihåg. Gator, butiker, restauranger – jag hittade till dem utantill, från en gammal karta i mitt huvud.

Och visst var det fint, igen en gång. Petronas tornen, Bukit Bintang, China Town – allt. Jani har alltså inte besökt Kuala Lumpur tidigare, och det finaste var att se hur han trivdes och tyckte allt var så häftigt. Petronas tornen var Janis bästa minne från resan, mitt var Mount Batur på Bali.

Vi gick runt i olika stadsdelar, (mest i centrum pga så jäkla stor stad) men trivdes kanske ändå bäst i China town, ett område som vi besökte flere dagar i rad. Vi gick varken upp i Petronas eller KLCC tornet, pga Jani har höjdskräck och jag hade varit där innan, men visst var de häftiga att se i stadssiluetten. Petronas tornen syns nästan varifrån staden som helst, så det var lätt att navigera enligt dem, men hade nog ändå tappat bort mig utan Janis lokalsinne tror jag. Eller nej, kanske inte, är rätt försiktig av mig då jag reser ensam och med Jani vågar jag pröva på mera. Under våra dagar i KL åt vi god mat, beundrade staden, shoppade en del, åkte lokalbussar och gjorde en massa roligt.

Den sista kvällen i Kuala Lumpur var det Janis födelsedag, så då var det dags för fest. Vi klädde upp oss, åt finmiddag och hittade även en nattklubb nära vårt hotell.  Perfekt avslut på en mer än perfekt bröllopsresa. Världens bästa idé att få åka på resa med sin nyblivna man genast efter bröllopet ju!

Linda .
24.09.2016 kl. 15:32

Bröllopsresa - Keramas, Bali

Linda .
18.09.2016 kl. 19:46

Bröllopsresan - Mount Batur

Linda .
18.09.2016 kl. 19:43

Bröllopsresan - Ubud, Bali

Linda .
18.09.2016 kl. 14:38

Bröllopsresan - Kuta, Bali

Linda .
18.09.2016 kl. 13:36

Bröllopsresan - Bali

Efter en avkopplande vecka i Sepang, Malaysia åkte vi vidare mot nya äventyr till Bali i Indonesien. Malaysia påminde ganska mycket om Thailand, de ligger ju t.o.m. så nära, men Bali! Bali var något som jag inte kan jämföra med något annat. Så tropiskt! Så fint! Så härligt!

Vårt fina hotell, Komune Beach Resort, låg vid Keramas stranden. Hade inte hört så mycket om Bali på förhand, men hade blivit tipsad om att undvika Kuta/Sanur området pga så turistigt.  Keramas var en lugn strand, med bara några hotell, och massiva vågor så majoriteten av människorna på vårt hotell var surfare. Det gick inte ens att bada i havet vid vårt hotell, men ärligt sagt gjorde det ingenting, vi föredrar poolen ändå. Det fanns två poolområden, en för endast vuxna och en vid stranden som var för alla. Det fanns även två restauranger och en strandbar, så vi gick aldrig hungriga om vi säger så. Även här hade vi bokat svit, man åker på honeymoon bara en gång, och rummet var jätte fint. De hade planterat massor med träd och växter runtom, så det var som att gå mitt i djungeln när man gick på hotellområdet.

Hotellet låg alltså på ett lugnt område, enda minuset var att vi var alltid tvungna att ta oss bort nånstans om vi ville shoppa eller se något annat. För fastän jag blivit tipsad om att undvika Kuta, ligger faktiskt bästa shoppingen och festplatserna just här. Så några gånger åkte vi in till Kuta också, för att shoppa, äta och festa lite.

En annan kväll när vi inte hade planerat program fick vi lust att göra nånting, så vi tog taxi till kvällsmarknaden i Gianyar, en stad inte så långt från vårt hotell. Vi var de enda västerlänningarna där så folk glodde och barnen var rädda för oss, men det var så lokalt och autentiskt. Vi åta lokala maträtter och tittade på det lokala livet, vilket var en rolig omväxling till vårt hotellområde som bestod till 90% av Australier.

Det vi absolut ville göra under vår semester på Bali, var att hyra scooter och köra omkring in i landet en bit. Så det gjorde vi. Vi hyrde en scooter för 8€ tror jag det var, och så körde vi runt en hel dag. Eller Jani körde och jag satt bakom och höll i. Vårt första stop var Ubud, en plats jag hört mycket bra om, men som ändå var en positiv överraskning. Så synd att vi inte hade bokat in några nätter där och kunde ta en närmare titt på staden, måste komma ihåg detta till nästa gång. Ubud var unikt, centrum var rätt turistigt, men redan en liten bit utanför centrum såg man det riktiga Bali. Risfält, djungel, floder.

Vi åkte vår scooter ända fram till Mount Batur, en stor aktiv vulkan. Har nog aldrig sett en vulkan live tidigare så tyckte det var MEGA spännande. Stod bara där och gapade. Lätt det finaste landskapet under hela vår resa.

Bali var en positiv överraskning, och vår tid där tog slut alltför tidigt. Men det betyder bara att vi måste åka tillbaka någon gång för att se resten.

Linda .
18.09.2016 kl. 11:50

Bröllopsresan - En solnedgång i Malaysia

Linda .
17.09.2016 kl. 15:59

Bröllopsresan - Sepang, Malaysia

Linda .
17.09.2016 kl. 12:42

Bröllopsresan - Sepang, Malaysia

Efter en kort nattsömn på Hotel Torni i Helsingfors vaknade vi till att roomservice knackade på dörren och så dukade de upp frukost i vår svit. SÅ värt den lilla extra pengen. Frukosten var precis vad vi behövde, och det blev massor över av det stora utbudet.

Sedan packade vi ihop allting och tog oss till flygplatsen. Vår efterlängtade bröllopsresa skulle äntligen börja. Vi flög Helsingfors-Istanbul-Kuala Lumpur och efter en lång men lugn resa var vi framme i Malaysia. Vi hade ju bokat en resa där vi hade flere stop, för att få se flere ställen.

Vårt första stop var Sepang i Malaysia. Vi hade en hektisk vecka, en stor fest och en lång resa bakom oss så det första vi ville göra var att koppla av. Vi hade alltså bokat resan så att vi första dagarna skulle bara koppla av på ett lugnt lyxhotelli Malaysia, sedan ta oss till Bali på lite äventyr, för att sedan åka till Kuala Lumpur för att avsluta vår bröllopsresa med en storstadsvistelse.

Vårt hotell i Sepang, Avani Sepang Goldcoast Resort, var härligt. Vi ville verkligen satsa på vår bröllopsesa och boka fina hotell. När vi planerade bröllopsresan letade jag efter hotell med över-vatten-villor, och råkade få syn på det här hotellet. Hotellet är format som en palm, och alla villor ligger alltså på styltor över vattnet. Tidvattnet här varierar stort, så ibland såg man havsbottnet, ibland trodde man att vattnet skulle komma ända upp till golvet!

Här kopplade vi alltså bara av. Sov länge, läste böcker (jag), låg vid poolen, tog promenader, gick på gym, åt gott och gjorde några utlykter. Låg i hängmattor, drack tropiska drinkar, brände oss i solen, vilade i små cabanas på stranden, såg apor och klappade på katter.

Efter vår vistelse här var vi verkligen utvilade, och redan sugna på lite äventyr. När vi anlände till hotellet frågade vår chaufför hur länge vi skulle stanna. När vi berättat det skrattade han stort och sa att det är alltför länge. Enligt chauffören kan man kanske trivas två dagar på hotellet men that’s it. Blev lite ledsen att höra detta innan vi ens kommit fram, men kan meddela att han nog hade fel. Visst, kan förstå att man kanske kan bli en aning uttråkad under längre vistelser. Hotellet är fint, och servicen är bra, men det ligger så långt ifrån något annat att det inte finns så mycket att göra. Visst, hotellet ordnar massa olika program varje dag, yoga på stranden, utflykter till vattenparker, olika kurser i Malaysiska hantverk, och visst, hotellet har egen strand med kajaker och surfbräder att hyra, de hyr cyklar och hotellet har även sin egen karting bana (!) – men för oss räckte våra fem dagar där mer än väl. Utvilade, mätta på god mat och solbrända åkte vi vidare.

Har så M-A-S-S-O-R av bilder så får helt enkelt dela upp det i flere inlägg.

Linda .
17.09.2016 kl. 11:00

Bride ♥

Fotograf: Camilla Bloom

Linda .
16.09.2016 kl. 18:57

Bröllopet - Bröllopstårtan

Bröllopstårtan hade vi beställt av Wi-box, ett lokalt bageri här i trakterna. Vi hade bett offert från några olika, men efter att vi varit och provsmakat bröllopstårtan på Wi-box var valet klart. Det skulle bli vitchoklad-hallon tårta med chokladbotten, och vit marsipan på med handgjorda marsipanblommor. Vi fick massor med beröm för tårtan, och jag kunde inte ha varit nöjdare med smaken.

Till det här hade Janis mamma på vår begäran även gjort sina kända cheesecakes i smakerna mango, och även jordgubb. Hon brukar alltid laga dem till olika kalas och fester i Janis släkt, och maj gad vad goda dom är. Därför var det även helt klart att vi ville ha av dem på vårt bröllop. Blev som en kakbuffée nästan.

Fotograf: Camilla Bloom

Linda .
14.09.2016 kl. 13:33

Bröllopet - Maten

Maten beställde vi av Brasseriet, en restaurang här i Karis. Det var min brudtärna Ida som rekommenderade dem till oss, på basen av ett annat bröllop hon varit på. Vi kontaktade dem, gick igenom lite önskemål och efter att vi talat med några andra catering företag beslöt vi oss för att Brasseriet var bäst för oss. Och jag är så otroligt nöjd med vårt beslut. En av de saker vi fick mest beröm för, var just maten. Själv hade jag så mycket i tankarna så jag fick knappt ätet något alls, men maten var gudomligt god. Tio plus som betyg.

Fotograf: Camilla Bloom

Linda .
14.09.2016 kl. 12:36

Du & jag

Fotograf: Camilla Bloom

Linda .
13.09.2016 kl. 20:08