Sommarlistan 2019

Vad ska du göra på din semester?

Har en liten lista på saker jag vill göra under min semester så därifrån ska jag försöka plocka idéer. Sova i tält, besöka Borgå, ha hundträff med Jessica, äta jordgubbar med glass, besöka en hundsimstrand, åka till Yyteri sanddyner, träffa Ida, gå på loppis, göra dagsutflykter, lyssna på sommarprat på radion och fira bröllopsdag.

Har paus från ridlektionerna hela sommaren, men hoppas ändå pricka in någon terrängritt nu och då. Dessutom ska jag på ridkurs den första veckan av min semester. Fyra ridlektioner under fyra  intensiva dagar på Peikin Ratsastuskoulu i Esbo. Det ser jag verkligen framemot. 

Ska även gå på Ed Sheerans utomhuskonsert i Juli med min syster, där ska jag skriksjunga och dansa i sommarkvällen. Håll tummarna för fint väder!

Ska du åka någonstans?

Det blir ingen utomlandsresa i år tyvärr, utan planen för i år är att upptäcka Finland. Är jätteglad över chansen att se vårt fina hemland i sommarskrud. Skärgården, nya städer, nya stränder, torg, loppisar, bilutflykter och närliggande sevärdheter. Det ska jag uppleva i år, och ser riktigt fram emot det. Tror Finland har mer att erbjuda än jag har en aning om.

Hur länge ska du vara ledig?

Fyra långa veckor i ett kör, första gången i mitt liv jag har så lång semester! Är dock ärligt talat lite tudelad inför det. Är ju van att jag efter första delen av semestern ännu har något att se framemot. Kommer jag stressa ihjäl mig under semestern för att semestern glider förbi för fort? Dessutom får jag nu semster senare än någonsin, hur ska jag orka vänta?

Vad vill du verkligen hinna med?

Vill komma ner i varv först och främst, verkligen  k ä n n a  av att jag är ledig utan måsten. Vill äta frukost, hänga med kompisar, leva sommarlife.

Vad tror du egentligen att du kommer göra?

Sitta inne med A/C på om det blir lika stekhett som ifjol. Stressa för att det känns som om jag inte gör något och semestern går för fort.

Vad ser du mest fram emot?

Känslan. Hur ska det kännas när jag står där en morgon med fyra lediga veckor framför mig? Vakna på morgonen och kunna planera dagen hur man vill. Inga måsten.

Vem kommer du vara mest med?

Hundarna och Jani såklart. Vill ändå hinna hänga med familjen på stugan och besöka någon terass med kompisarna ibland.

Vad kommer du lägga mest pengar på?

Svårt att veta när vi inte har några konkreta planer ännu, men typ restaurang/terassbesök, och bensin på våra planerade dagsutflykter. 

Vad kommer du köpa inför semestern?

Har köpt nya linneshorts men förutom det är det nog inget jag behöver. Eller ja, ska ju fylla kylskåpet med allt gott som finns i världen, för på sommaren ska man njuta av färska frukter, bär och glass.

Kommer du bli brun?

Tror inte det. Blir hemskt sällan ordentligt brun. Det kräver korta stunder i solen prick varje dag under en längre period, och det orkar jag inte med riktigt. Trivs bättre i lite skugga.

Vad vill du säga till ditt semester-jag?

Sträck på dig, andas djupt och sänk axlarna. Njut, men kom ihåg att det inte gör något om du inte kan carpe diem:a varje stund. Ta din medicin, gå och lägg dig en stund, det är okej det också, du har en tung vår att återhämta dig ifrån. Gå ner i sommartakt.

Vad kommer du äta?

Frukter, färska finländska bär, ärter direkt från åkern, nypotatis, sill, fisk, sallder, grillmat, glass. 

Vad kommer du dricka?

Bubbelvatten, cider, öl, mojito, vitt vin <3

Vad kommer göra den här semestern extra bra?

Det att semestern är så lång, och det att jag kommer få se nya delar av Finland. Vi har semester nästan samtidigt med Jani också, eller hans semester börjar en vecka före mig och jag slutar min semester en vecka efter honom, men det är ett perfekt upplägg för både egentid/egen semester och gemensam ledighet.

Vad kommer du ha på dig?

Sånt man har på sig på sommaren. Shorts och t-shirt, kjol och t-shirt, jeans och topp, baddräkt på stugan och vid stranden. Förra året hade jag min vinterjacka med till stugan på midsommar, så hoppas undvika vinterkläder i alla fall.

Vad oroar du dig för?

Att det ska vara för kallt, eller för varmt, eller för regnigt, med den Finländska sommaren vet man aldrig. Sen kan jag få lite ångest om jag inte gör något alls. Då känns det som om dagarna glider förbi och att jag inte tar vara på semestern. Vilket är dumt jag vet, men så funkar jag. Helst ska det vara program i rätt mängd för att jag ska må bäst, kombinerat med vila och Netflix dagar förstås.

Vad kommer bli extra speciellt i år?

Extra speciellt kommer det vara att för första gången ha hela semestern i ett enda kör. Långledigt!

Hur kommer du minnas din semester sen i september?

I drömscenariot skulle jag vara välutvilad och se tillbaka på en lyckad semester. Hoppas vi lyckas göra många roliga grejer, besöka nya ställen och tillbringa tid med familj och vänner. 

Linda .
14.06.2019 kl. 14:30

2 konstiga saker om mig

 

  • Svarar aldrig då okända nummer ringer. Väntar tills den som ringt ger upp, kollar numret på Fonecta caller och ringer tillbaks om det var något viktigt. 99% av gångerna vill de sälja mig något och jag vill bara slänga på luren, men är alltför väluppfostrad för att göra det. Får samvetskval. Så jag löser det med att inte svara.
  • Gillar inte att svara på meddelanden genast. Läser det på låsskärmen, fortsätter med det jag gjorde och väntar 5-15 minuter tills jag öppnar meddelandet. Oftast svarar jag inte direkt, utan måste tänka på svaret lite. 55% av gångerna glömmer jag sen svara på meddelandet alls och vaknar flere dagar senare mitt i natten med ångest när jag kommer ihåg det. Vet inte varför jag gör såhär.

Linda .
12.03.2019 kl. 14:30

Mobillistan

Vad har du för mobiltelefon: En iPhone 6S med fyra år på nacken. Funderar på att köpa en ny telefon, en Huawei, för är så himla oändligt jävla trött på att iPhonen stänger av sig så fort det är under +4 grader ute. Vill kunna ta bilder och ringa 112 fast det är kallt ute tack!!

Din senast nerladdade app: Lightroom, en app för fotoredigering. Fast än så länge gillar jag Picsart bättre, en fotoredigerings app jag använt i flere år.

Dina mest använda appar: Anteckningar, foton, Messenger, kamera, Facebook, Instagram (har laddat ner den igen ja), min bank-app, och så ett spel.

Hur organiserar du apparna på mobilen: De mest använda på första sidan, de appar jag använder mindre på andra sidan, appar jag nästan aldrig använder i en egen undermapp på andra sidan, och så spel på tredje sidan.

Har du begränsat skärmtiden?: Ja, iPhone har ju den bra sidan att du själv kan ställa in skärmtiden i inställningarna, och på så vis kan man åtminstone försöka minska på tiden man tillbringar på telefonen. Har ställt in vilotid mellan 22-07, då säger telefonen till att det är vilotid om man försöker öppna någon app. Vissa viktiga appar (typ 112) kan man välja att inte ingå i vilotiden förstås. Dessutom har jag begränsat apparna för sociala medier och spel till 2 timmar per dag, efter vilket telefonen säger till att man använt sin dagliga tid. 

Din bakgrundsbild på låsskärmen: Ännu igår var det den här vintriga bilden på Bentley, men så bytte jag till den här vårigare pastelliga marmor bakgrunden nedanom.

 

Din bakgrundsbild på hemskärmen: Har AAAALLLTTIIIID samma bild på låsskärmen som hemskärmen, blir störd på om det är osammanhängande, så bäst att ha samma. För pedant?

Vad har du för mobilskal just nu: Hade förut det här fina blommiga från Ideal of Sweden, men blev ganska snabbt trött på den. Var superglad när jag FICK det här turkosa skalet av min svägerska istället, också från Ideal of Sweden.

Linda .
22.02.2019 kl. 09:00

Vecka 5

En blygsam veckolista med sex punkter av planer, tips och viktiga saker som mat till exempel.

 

▸ Mina planer för veckan:

Idag på måndag har jag tandläkarkontroll och är supernervös pga. ny tandläkare. Senast jag var hos tandläkaren var det väl när de rev ut visdomstanden tror jag? Usch, mår illa av bara tanken trots att det bara är en kontroll det det är frågan om.

Annars ska jag jobba hårt, har en to do lista med 26 punkter att beta av sakta men säkert. På onsdag jobbar jag hemifrån. Försöker jobba hemifrån varje onsdag, så jag hinner ut med hunden innan det är dags för ridlektion på kvällen.

På veckoslutet kommer flickorna till oss så ska försöka hitta på något roligt som att åka pulka eller sparkkälke eller någon liknande vinteraktivitet.

 

▸ Önskningar för denna vecka: 

Snälla låt solen skina! Får sån energi av solen. Kallt får det vara, bara det är soligt. Annars önskar jag att jag får mycket gjort på jobbet utan att ändå stressa eller på panik.

 

▸ Något som gör mig glad denna vecka: 

Ser framemot ridlektionen på onsdag förstås, så glad att ha något roligt att se framemot mitt i veckan! Det delar upp veckan på ett bra sätt; må-ons kan man vänta på ridlektionen, to-fre kan man vänta på veckoslutet, haha.

 

▸ Något jag oroar mig över denna vecka: 

Tandläkarbesöket.. vill ha noll hål och behålla alla mina tänder.

Är även lite, lite orolig för panikångensten som verkar trycka på just när det är som mest på jobbet. Eller kanske just på grund av det. Balansen är så viktig, ska försöka komma ihåg den.

 

▸ Ett tips från mig för denna vecka: 

Den här bilden jag screenshottade igår kväll:

 

▸ Det här ska jag äta denna vecka: 

Sugen på någon god sallad! Rökt lax eller kyckling, avokado, nötter, yoghurtdressing. Typ något sånt. Vill även laga blomkålsgratäng.

 

 

Linda .
28.01.2019 kl. 10:55

Om att spå det kommande året 2019

Jag älskar listor, quizzar och tester. Självklart svarar jag på alla quizzar om hur 2018 var och gör tester som ska spå 2019, bara för att det är kul. Tänkte visa tre saker jag spått för det kommande året, 2019.

 

1. Mitt år 2019 spått med ord;

Det första testet jag gjorde det där klassiska ordspelet, vet ni det? Där man tittar på ett ordpussel, och de första tre orden man hittar spår det kommande året. Mina ord för 2019 är alltså "Förhållande, passion och frihet". Så fint!

 

2. Mitt år 2019 spått med musik;

På Spotify kunde man spå sitt år genom ett quiz/test, där den tredje mest spelade låten på ens "100 mest spelade låtar år 2018"-lista skulle spå året 2019.

 

För mig blev det Jannika Bs låt "En luovu susta koskaan" som betyder typ "Jag ger aldrig upp dig", vilket jag också tycker är väldigt fint.

 

3. Mitt år 2019 spått med emojis;

Och det tredje och sista "testet" var att låta ens 12 mest använda emojis spå det kommande året, i ordningsföljd. Dvs den mest använda emojin för januari, den näst mest använda för februari osv. Kan hålla med om att januari till augusti är mina mest använda emojis, men september till december var det bara sådana emojis jag använt just den dagen, så lite trist blev det.

Vilket år 2019 ska bli va? Hehe. Det här är ju bara på skoj, och spår ni er och får något ni inte gillar så kan man ju bara sk*ta i det, haha. Man kan faktiskt välja vad man tror på, och vad man struntar i.

Linda .
07.01.2019 kl. 11:50

Årsöversikt 2018

J A N U A R I

Början av året strävade jag efter någonslags balans efter att panikångesten kom tillbaka i slutet av 2017. Den här gången kändes det som att panikångesten kom tillbaka för gott. Eftersom det var mycket på gång med panikångesten, försökte jag prioritera sådant som gjorde att jag mådde bättre. Som att jag tillät mig själv sova när jag var trött, för även det var svårt när panikångesten slog till.

Roliga saker vi hittade på i januari  var bowling med flickorna, och första besöket till Taco bell med Jani. Vi firade pappa som nyss fyllt 60 med middag på KW, och hade även kalas för svärfar som fyllde 60 år han med.

Vi trodde vintern äntligen kom när det blev minusgrader och marken blev vit, men det varande inte länge och det var fortfarande ovanligt varmt hela början av januari, flere plusgrader! Trodde vintern aldrig skulle börja.

Åt kompismiddag med Annu på Pueblo bar y taqueria i Helsingfors, och fixade håret en januaridag hos min frisör på Davini i Ekenäs. Kände mig som ny för en liten stund.

F E B R U A R I

I februari fick vi äntligen snö, och plötsligt var det vinter på riktigt. Bentley kunde gå på snödrivan rakt över till taket av hundkojan, så mycket snö var det på vår bakgård.

Höjdpunkten i februari var nog att det var dags för pappas 60 års födelsedagspresent han fått av oss, nämligen en resa till MONACO! Vi besökte Frankrike, Monaco och Italien under vår resa och fick se och uppleva så mycket.

Jag hade bestämt mig för att försöka göra så mycket som möjligt under vintern, även om det betydde att jag var tvungen att göra det ensam. Så en dag spände jag fast mina gamla längdskidor och nya skidmonon och tog en runda här hemma, och en annan dag tog jag modet till mig och åkte slalom i Påminne! Kommer inte ens ihåg när jag alls skulle ha skidat senast, så för att ha skidat både längdåkning och slalom var jag mycket nöjd över mig själv. Det gjorde mig dessutom oerhört gott.

Deltog ännu i en skolning på Majvik i Kyrkslätt.

M A R S

I mars fick jag resa igen då jag besökte min kompis Linda i York i en hel vecka. Vi shoppade, drack afternoon tea, gick på bio flere gånger, jag såg pjäsen "Strangers on a train" (och fick se kändisar både på scen och i publiken, iik!) vi åt traditionella Engelska saker som sunday roast på en pub, och så fish and chips förstås. Det var en skön semester trots typisk Engelskt varierande väder. 

Ute blev det ljusare hela tiden, vilket var skönt. Kallt var det fortfarande, både hemma i Finland och i Köpenhamn som jag besökte för en konferens några dagar. 

Det var fortfarande mycket på jobbet och men jag försökte jobba så mycket som möjligt på distans, upp till tre dagar i veckan. 

Jani bjöd mig på date till vår favoritrestaurang KW, och i samma veva fyllde bloggen 8 år.

A P R I L

I april var jag väääldigt vårtrött och blev sedan sjuk på kuppen. Var sjuk över hela påsken, hade ont i bihålorna och tappade rösten.

Vi fick uppleva en sista snöstorm, men ändå gick vi mot våren hela tiden. De tydligaste vårtecknen var svenska pop-musiken som spelades i mina högtalare, tussilagon i dikeskanterna och städivern. 

När snön höll på att smälta festade vi till på Rock'n Brankis med förfest hos min kompis Ida.

Snart kunde man vara ute utan jacka, gräva fram solglasögonen och bära sneakers utan att bli våt om fötterna. Gatorna sopades fria från grus, det var ljust ute till sent på kvällen och våren kom till slut. Blåsipporna blommade under årets första besök till sommarstugorna.

M A J

I början av maj skrev jag att det nästan kändes som sommar, och vem skulle ha vetat att vi kom att få en extra sommarmånad i maj? Det var varmt och fint, vi bar ut trädgårdsmöblerna, dammade av grillen och öppnade grillsäsongen. Det var varma dagar med trappluncher, sena promenader med hunden och blommande körsbärsträd.

Bentley fyllde 1 år vilket vi firade med en hundvänlig tårta och en dag på sommarstugan. På stugan hjälpte Jani och jag mamma och pappa bygga en ny terass. 

Reste ännu på en arbetsresa till Köpenhamn innan månaden var slut.

J U N I

Värmeböljan som började redan i maj betydde också varmt vatten tidigt på året. Jag tog mitt först dopp och fick första skrubbsåren på knäna vilket kändes väldigt somrigt. Det var så varmt att vi var tvungna att gå riktigt sena promenader med Bentley, strax innan solen gick ner. Som tur regnade det några nätter så den värsta pollendammen sköljdes bort. Dessutom var det oerhört mysigt att höra regnet smattra ner mot taket.

Vi hade rekreationsdag på en klätterpark på Blåbärslandet och snart fick jag inleda den efterlängtade semestern. Delade  upp semestern i år i tre delar pga. projekt på jobbet jag inte kunde vara borta från. Min första semester var jag ledig två veckor över midsommar, och det var precis vad jag behövde. Kunde slappna av och bara vara. 

Midsommaren firade vi på sommarstugan med familjen, och gjorde andra roliga saker som gick på stand-up show vid Svartå Slott, och tog en liten utflykt till Fagervik som ligger nära oss.

J U L I

Juli var tyst på bloggen, betade av saker på min sommarlista  innan jag återgick till jobbet efter semestern. Jobbade hårt i några veckor och sedan bokade vi plötsligt en sista-minuten resa till Kusadasi i Turkiet. Det var vår sommarsemester med flickorna och Turkiet visade ifrån sig endast sina bästa sidor.

När vi kom hem firade vi vår 2 års bröllopsdag, och sommaren var stekhet och lång. Vi tillbringade mest tid inne med AC:n på, och Bentley stackarn hade hett hela tiden.

 

A U G U S T I

I augusti kom jag igång med bloggandet igen efter en långsam sommartakt. Prövade bl.a. att baka Elsa Billgrens kända citron och vallmokaka för första gången, vilket blev en hit hemma hos oss.

Folk återvände till jobben men själv tog jag några dagar semester. Skrev såhär; "Kommer alltid att komma ihåg sommaren 2018 som sommaren som nästan aldrig tog slut. (Och som sommaren då det var hett som i helvete.)".

Jani fyllde 40 år och jag bakade mitt livs först gräddtårta, och bjöd sedan födelsedagsbarnet på finmiddag på Gaijin.

Försökte tillbringa så mycket tid på stugan som möjligt, tog många dopp och Bentley lärde sig simma utan flytväst. Mera hundar blev det även när vi hade valpträff i Noux en söndag och jag var omringad av ett hav av Berner Sennen. Himmelriket nästan.

På jobbet var det mycket att ta tag i efter allas semestrar och fick mer och mer ansvarsområden men också en ny titel och en löneförhöjning. Kändes bra att jag åstadkommit så mycket på jobbfroten det här året.

Panikångesten verkade ligga i dvala men visste att den kunde väckas när som helst.

S E P T E M B E R

Trots att det började bli mörkare var det fortfarande varmt, upp till +22 grader. Man kunde fortfarande äta lunch på uteserveringar, gå i t-shirt och inte frysa. Vi fick ännu en extra sommarmånad i September och ingen kunde tro att det var sant.

Vi besökte simstränderna i Lojo och Lappvik, tog en promenad på Ramsholmen i Ekenäs  och tillbringade en heldag på högholmen.

Så småningom blev det höst och tröjsäsongen inleddes men innan Borgbacken stängde hann vi ännu med ett besök, åkte berg och dalbanan i mörker och skrek oss hesa. 

O K T O B E R

Var sjuk i oktober och tillbringade sjukledigheten med Netflix och te. Hade akut bronkit och var sjuk i nästan två veckor.

Tog en medveten paus från sociala medier, varvade ner på bloggen, tog bort överanvända appar på mobilen och njöt av att bara vara, att inte jämföra med andra och stressa över någonslags fasad. JOMO.

Första snön föll 27.10, men smalt genast. Böt rekordtidigt till vinterdäck och började längta efter vintern, och julen. 

N O V E M B E R

Åkte till Köpenhamn på arbetsresa men tog samtidigt ett förlängt veckoslut där. Jani flög ner nästa dag och vi tog en minisemester och firade min födelsedag. 

Besökte även Åland för första gången i mitt liv. Förutom arbete hann jag med både loppis och sightseeing på den lilla ön.

Det började närma sig jul och vi inledde julsäsongen med glögg, pepparkakor och brie, med att tända ljus och lyssna på julmusik. Vi firade lillajul med jobbet, åt finmiddag på Grotesk och satt sedan på första raden på Sami Hedbergs stand-up på Apollo.

Blev sjuk... igen ... Bihåleinflammation den här gången. Kommer inte ihåg när jag skulle ha varit sjuk så här ofta sist och det var riktigt trist.

Snön föll, den smalt inte, och plötsligt hade vi världens Winter wonderland här hemma.

Och så pga oväntade tillfälligheter kom det sig att jag BÖRJADE RIDA efter en låååång paus! Att ta en kväll i veckan med tid för sig själv kändes plötsligt nödvändigt och jag njöt så himla mycket att vara tillbaka i stallet. 

D E C E M B E R

December kom oväntat snabbt, plötsligt firade vi min systerson på Finlands 101:a självständighetsdag. Det var mycket på jobbet och hann inte riktigt med. Ändå firade vi lillajul på stallet, besökte julmarknaden på Mörby Gård och förberedde för julen. 

Snön regnade bort, men kom tillbaka med råge och vi fick världens finaste, VITA julafton med -12 grader, sol och snö. 

Jobbade hemifrån över mellandagarna, kopplade av och räknade ner de sista dagarna på året, som avslutades med nyårsfest hemma hos oss, enligt tradition.

Linda .
04.01.2019 kl. 11:50

2018

 

1. Gjorde du något år 2018 som du aldrig har gjort förut?
Besökte Åland för första gången. Åt bröd bakat på syrsor.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Gjorde inga nyårslöften i år heller.

3. Fick någon du känner barn?
Ja, min kompis Idas syster fick en söt liten tjej i November!

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, känner mig lyckligt lottad att jag inte upplevt denna typ av sorg på länge.

5. Vilka länder besökte du?
Storbritannien och Monaco för första gångerna. Frankrike, Italien och Turkiet. Och Danmark tre gånger. 

6. Är det något du saknade 2018 som du vill ha 2019?
Nej inte vad jag kommer på? 2018 var ett relativt bra år för mig.

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Inga speciella datum i år, men kommer alltid minnas hur sommaren började redan i Maj och att sommaren var lång och stekhet.

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Att jag började rida igen efter en lång paus. Trots motgångar är det den bästa terapin. Och att jag fick resa mycket och se nya platser.

9. Vilket var ditt största misstag?
Kanske att jag lät panikångesten ta över ibland pga att jag tog medicinen oregelbundet.

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Alla fina loppisfynd jag gjorde! T.ex. böckerna här, årets bästa loppis här och julloppiset här. Sedan skrev jag ju faktiskt ett inlägg med rubriken "Mitt kanske bästa köp någonsing" som ni kan läsa här.

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Resor. Men ni vet väl att de säger att resor är det enda man kan köpa som gör en rikare. Rikare på upplevelser, minnen och erfarenheter. Finns inte en enda resa jag ångrar. 

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Att resa, att prata med kompisar, att tillbringa tid med min fyrbenta lurvbebis och att våga göra saker som att skida slalom och börja rida.

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja jämnt känns det som! Har varit sjukledig tre eller fyra gånger i år, vilket är mycket för mig. Och när jag var sjuk var jag sjukledig minst en vecka, så var ordentligt sjuk när det väl begav sig. Bronkit, bihåleinflammation, luftvägsinflammation, det vanliga. I september föll jag på en hal skogsstig när jag promenerade med Bentley och slog benet, och så i december föll jag på den snöiga och hala vägen och armen jag landade på var sjuk i över två veckor! 

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2018?

Disturbed - "Sound of Silence"

CNCO & Little Mix - "Regaettón Lento"

Zayn - "Let me"

Ina Wroldsen - "Mother"

5 seconds of Summer - "Youngblood"

Julia Michaels - "Heaven"

Post Malone - "Better now"

Rita Ora ft. Cardi B, Bebe Rexsha, Charli XCX - "Girls"

15. Mådde du bättre eller sämre under 2018 än vad du gjort tidigare år?
Stressade mera pga mycket på jobbet, men överlag måste jag säga att jag mådde bättre. Klarade mig med mindre mediciner, ibland även helt utan medicinering.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Inte egentligen, året 2018 handlade mycket om balans och såhär i efterhand tycker jag att jag lyckats rätt bra.

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Nej inte det heller. Stundvis har det varit mycket på gång, bl.a. på jobbet, men oftast har det varit lagom av allting. Kanske jag inte bara kommer ihåg det värsta mer?

18. Hur var din julafton?
Lugn. Kollade julfilmer, var med min familj, tog en långpromenad med pappa och åt god mat. Perfekt skulle jag säga.

19. Blev du kär?
Inte blev, men fortsatte vara kär i Jani ♥

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Jag kollade mest på Netflix - Gilmore Girls, Grace & Frankie, Chesapeake Shore och You Me Her

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Nej. Folk kan väl vara irriterande ibland men... :D

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Trilogin av Herbjorg Wassmo - Huset med den blinda glasverandanDet stumma rummet och Hudlös himmel.

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Kanske Julia Michaels (fast mer 2017?), Ina Wroldsen eller Jannika B?

24. Önskade du dig något som du fick?
Ja, fick löneförhöjning och nya ansvarsområden på jobbet. Och så blev jag av med mitt ena kreditkort och är därmed lite närmare min önskan om ekonomisk balans. Önskade mig även att få resa mera 2018, och det har jag verkligen gjort.

25. Önskade du dig något som du inte fick?
Tror inte det faktiskt?? Låter för bra för att vara sant ju?

26. Vilken var årets bästa film?
Red Sparrow och Mamma Mia Here we go again på delad första plats

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Firade med ett förlängt veckoslut i Köpenhamn med Jani. Drack oss tipsy på god öl i rökiga barer, åt livets brunch dagen efter på HuksFluks och cyklade omkring på elcyklar. Så undebar resa!

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Mina nya kollegor som Reeta bl.a. och gänget i stallet.

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Svår fråga. Har varit ovanligt osäker i min klädstil pga olika orsaker, och har nog för det mesta försökt klä mig bekvämt men tillräckligt snyggt. 

30. Vad fick dig att må bra?
Jag mådde bra när jag läste böcker, när jag gick på promenader med Bentley, när jag fick resa och se nya platser, när jag umgicks med mina kompisar och min familj, när jag började rida igen.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Efter ett avsnitt av Gilmore Girls drömde jag en dröm att jag var djupt förälskad i David Clayton Rogers (och han i mig!) så får väl säga honom, hehe.

32. Vem saknade du?
Alltid mina kompisar som bor långt borta, och på ett sätt kunde jag nu äntligen tillåta mig själv att sakna farmor och farfar som inte längre finns. Nu gjorde det inte för ont längre, nu klarade jag av att tänka på dem igen <3

33. Vilken var din bästa månad?
Februari-mars pga många resor och nya ställen men nu när jag summerar året tycks jag ha varit ganska lycklig i september och november också.

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Alltid är det något man skulle ha kunnat göra bättre. I år kanske tidsanvändningen, stresståligheten, och att tänka på konsumtionen.

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Jag ska fortsätta sträva efter ekonomisk stabilitet, och  komma igång med ett vettigt månadssparande. Ska även börja äta mer vegetarisk mat, och minska i synnerhet på det röda köttet. Ska även börja sortera metall i tillägg till plast-, glas- och paffsorteringen vi nu gör.

Samma listor från föregående år kan ni kika in genom att klicka på åren:

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

Linda .
02.01.2019 kl. 10:35

2018 på Spotify

Mitt musikår har äntligen lagts i ett fint litet paket. I år fanns det alla möjliga överraskningar i min statistik, så jag tänkte gå igenom summeringen och kommentera lite här.

 

Den första låten jag lyssnade på 2018 var min go-to låt "Somedoby to love - Kacey Musgraves". Den första nya artisten jag upptäckte var tydligen någon sån här, aldrig hört tror jag? Eller det har jag ju tydligen, men har ingen minnesbild.

 

I år skulle man gissa på hur många minuter man hade lyssnat på musik allt som allt. Gissade fel.Rätt svar var 14.776 minuter.

Tror jag gissa fel för i år har jag tydligen lyssnat på 6.260 minuter mindre än ifjol. Det verkar gå ner för varje år som går. Oj! Däremot har jag lyssnat på 1190 fler låtar i år än ifjol, nämligen 2268 låtar totalt! Dubbel oj, det hade jag inte väntat.

 

Denna finska multitalangen och inspirerande kvinna var min mest lyssnade artist, nämligen SAARA. Hennes låt var ju min mest lyssnade låt 2017, så kanske inte ändå helt oförväntat? Mina mest lyssnade artister, låtar och genrer var ändå en salig mix av allting. Mina mest lyssnade artister var förutom SAARA, även David Guetta, Bebe Rexha, Jannika B och Chris Kläfford. SAARA kunde jag kanske ha gissat mig till, men skulle sedan ha gissat på Zayn, ALMA, Drake och Alex Mattson. David Guetta släppte massa ny musik så gissar att det är det som drar upp statistiken. Bebe Rexha är super och hon featade på många låtar i år vilket kan påverka. Jannika B upptäckte jag först i år så därav har jag lyssnat igenom typ alla hennes album. Chris Kläfford har jag 2-3 låtar av på mina spellistor, men de är helt underbara och ofta på repeat.

Min mest spelade låt är utan tvivel "Sound of Silence - Disturbed", sedan jag såg deras live uppträdande på youtube har jag varit fast i denna låt. Hade den även på repeat när jag ville lära mig orden till den, och den är en låt jag verkligen gillar. Men lite fusk ändå att nr.2 är en meditationslåt som jag lyssnat på EN enda gång, men då den är 1 timme lång är det klart att jag lyssnat näst flest minuter på den.... Nr.3, 4 och 5 är däremot helt rimliga.

Mina mest spelade genrer varierar ofta, då jag har klara perioder då jag endast lyssnar på rock, folk, 80-tal eller country till exempel. Min alltime rock-lista har redan över 120 låtar, så inte undra på att rock har kommit med på listan. Men fortfarande är det klart att jag gillar dansig och feelismusik. Årets genre-lista avspeglar mig ganska bra faktiskt. Och ändå är vi bara 2.872.196 lyssnare med samma musiksmak.

I år meddelade Spotify även vilken var den äldsta låt en lyssnat på. Då blev jag ganska glad att det visade sig vara denna roliga från 1964! Släppt så länge före jag föddes! Min pappa var 7 år, min mamma 4, hehe vad knäppt.

 

Nytt i år var även vilket stjärntecken ens mest lyssnade artister var av. För mig blev det sjöjungfrun, jahapp. Det var mitt musikår 2018 sammanfattat. Längst ner har jag lagt länkar till föregående musikår, om nu någon vill titta. Oklart om någon tycker listor som denna är lika fascinerande som jag.

 

2017

2016

2015

2014

Linda .
15.12.2018 kl. 11:15

Jullistan 2018

Pepparkakor eller julstjärnor? Jag gillar mammas pepparkaksdeg, Annas pepparkarko och så nygräddade julstjärnor som ännu är varma. Andra köpta pepparkakor än Annas är blä, och kalla julstjärnor kan jag knappt äta. Så eeh.. lite av båda?

Rostbiff eller julskinka? Julskinka, fast på senare år har jag mest gillat det andra på julbordet. Äter skinka varje år pga tradtion, men skulle nuförtiden klara mig utan också. 

Lax eller sill? Kan absolut inte välja. Smetanasill och gravad lax är ju båda sååå goda. Av det bästa som finns bland julmaten.

Chokladkalender eller paketkalender? Har min första paketkalender i år (om man inte räknar med barndomen, då hade mamma gjort paketkalendrar ibland) och visst är det mer spännande med paketkalender. Choklad kan man ju äta annars också varje dag ;)

Plastgran eller äkta? ÄKTA! Fast fattar idén med plastgranar i mindre lägenheter, kontor, äldreboenden, dagisar osv. Det finns helt klart fördelar med plastgran, men själv vill jag alltid ha äkta.

När vill du att första snön ska falla? Till min födelsedag i mitten av November, och så får den gärna vara kvar till mars. Men det kan man ju bara drömma om.. Viktigast är kanske snö till jul, och så snö i januari/februari/mars så man kan skida slalom.

Tror du att det blir det en snöig jul? Tror inte det tyvärr. 

När är det dags att pynta? När det känns så. Om jag har julfeeling brukar jag börja vid lillajul redan, men de åren som känslan inte infinner sig så blir det en-två veckor innan jul.

Favoritjulfilm? The Holiday och The Family Stone. Och Love Actually. Romantiska komedier är tydligen min grej.

Favoritjullåt? Så svårt att välja en. Årets jullåt får bli Sia - Snowman.

Favoritjulkalender? Pettson och findus föralltid. Så mycket barndomsminnen i denna! Dessutom är alla julkalendrar i år totalt skräp. 

När öppnar du dina julklappar? Efter maten, innan kaffet om jag minns rätt? I år kanske  vi öppnar tidigare pga småbarn som vi firar med. Egentligen spelar det ingen roll när man öppnar, är bara så van vid traditionerna.

Favoritjuldoft? Glögg, kanel, julgran.

Vad framkallar mest julstämning? Snö! Så fort det snöar vill jag lägga på julmusik och pynta hela huset. Så mysigt med jul!

Vad är viktigast med julen? Att få vara med bra personer, att äta gott, att ha en pyntad julgran, att ta det lugnt och njuta av julkänslan och att fira med vissa traditionsenliga grejer.

Godaste julmaten? Svårt, i år ser jag mest framemot mammas kålrotslåda!

Godaste julgodiset? Knäck, så länge det inte är för löst eller för hårt för då är det svårt och äta och då låter jag hellre bli. I år är julgodiset mitt ansvar, vad roligt det ska bli!

Hur firar du jul i år? Jani, Bentley och jag ska fira hos min bror med familj, med mamma och pappa. På juldagen kommer min syster med barnen till mamma, så firar med familjen och massa god mat i flere omgångar. Åker eventuellt till Janis mamma på julannandag, får se.

 

 

Min mamma och jag brukar välja en temafärg varje jul som inredningen och speciellt julgranspyntet sedan går i. Själv brukar jag bestämma färg enligt feeling, dvs. om jag har jätte mycket julfeeling blir det rött, om julfeelingen inte riktigt infinner sig får det bli någon neutralare färg. Nu när jag ser på bilderna ser jag att det ofta varit varannat år rött, varannat år något annat. Hmm.

2017, inte så  mycket julfeeling. Då fick allting hemma gå i grönt och guld. (Mycket vitt på bilden för så har vi det hemma året om). Kände mig lättad när jag fattade att man visst kan ha en grön jul, och inte måste ha det röda jämt.

2016 och massor av julfeeling. Rött, rött, rött och massor av dekorationer i hela huset. Så här känner jag mig i år igen, så kan ta inspiration härifrån!

2015 och inte så mycket julfeeling och dålig kvalitet på mobilkameran. Kompenserade för snöfri jul med att ha vit jul hemma istället. Julgranen var speciellt fin i endast vita dekorationer. 

 

Linda .
11.12.2018 kl. 19:45

Vad jag önskar i födelsedagspresent / julklapp

Jag är i god gång med julklapparna. Hälften är inskaffade och jag vet nästan precis vad de som fattas ska bli. Ifjol gjorde jag en liten önskelista på julklappar jag önskade och tänkte göra en kombinerad födelsedagspresent/julklappslista i år. Överlag är jag mera för upplevelse-presenter, att skapa nya minnen är ju en jättefin present!

 

Önskelista för födelsedagspresenter / julklappar:

1. Brandvarnare som meddelar till telefonen när den upptäcker rök/kolmonoxid. Har länge varit nojig över eld och bränder. Har en brandsläckare hemma och nu har jag blivit nojig över att det ska börja brinna hemma när Bentley är ensam hemma. Vill alltså ha en brandvarnare som meddelar till telefonen när den upptäcker något så jag kan larma någon att hämta Bentley så fort som möjligt. Om jag bara kunde få en enda julklapp så önskar jag mig denna.  // 2. Presentkort till inredningsbutiken H&M Home eller Spotify eller Netflix // 3. En kamera axelrem i läder som är tillräckligt lång för att hänga snett över kroppen. Måste inte vara en flätad men denna var fin t.ex. // 4. Nya merinoullstofflor. Bentley har bitit sönder mina. Måste inte vara precis dessa men måste vara merinoull pga. så härligt varma! // 5. Linnelakan set för två. Har länge drömt om dessa och nu när de syns på var och varannan blogg och instakonto känner jag att jag måste få dessa. Obs! Mamma har redan köpt dessa till mig. Köp inte dessa alltså! // 6. En grönväxt. Min djungel där hemma växer sakta men säkert men älskar grönväxter. Får vara hurdan som helst. // 7. En äkta Daniel Wellington klocka. Min nuvarande klocka är en kopia och batteriet blir tomt på typ två dagar, så det är något fel på den. // 8. Presentkort till min frissa Davini Skönhetssalong // 9. Bakningsunderlag :) Något jag inte har men alltid saknar i det skedet när degen sitter fast i matbordet. 

 

Men eftersom jag uppskattar upplevelser blir jag också väldigt glad för biobiljetter, böcker, cafébesök, ridlektioner och presentkort av alla de slag :)

 

Linda .
07.11.2018 kl. 09:35

Måndagslista

 

Tänker på: Hur jag ska göra av med min första lön sedan löneförhöjning. Har jag berättat det? Att jag fått löneförhöjning? Känns så bra att det var chefen som föreslog det. Då känns det som om man verkligen uppskattas. Men hur som, ska jag förutom att betala räkningar och skatter och försäkringar även boka tid till min kosmetolog, köpa nya lakan och fylla kylen med allt gott som finns i hela världen. Eller i alla fall brie.

Tittar på: Arbetsmejlen och min långa to do lista där... Men det är bara att ta tag i det så den inte växer sig ännu längre. Ska bara blogga lite först. Och äta frukost. Och hämta posten. Och och och... ;)

Läser: Förutom mejlen läser jag bloggar, tycker det är en avkopplande morgonaktivitet. Och så kom det en ny bok på posten förra veckan som jag ska dyka ner i så småningom.

Planerar: Hur jag ska göra mig av med min lön hehe, men också hur jag vill inreda hemmet i höst.

Har på mig: Ljusgrå hemmabyxor och min oversize Ramones t-shirt, håret i tofs sen igårkväll. Väldigt hemmakontor-igt alltså. På fötterna har jag Janis  fem nummer för stora merinotofflor eftersom de är så varma och mina gått sönder :'D

Lyssnar på: Bentley som andas i lugn takt bakom soffan och ljudet från tangentbordet är de enda ljuden som hörs. Skönt med tystnad ibland. TV:n är avstängd, Spotify är avstängt - bara vi två hemma i lugn septembermorgon.

Känner: Att det blivit höst nu. Det var ju höstdagsjämning igår och så är det så höstigt väder där ute nu! Hade terassdörren på glänt en stund då Bentley var ute och inom några minuter hade vi bara +12 grader inne.

Äter: Har inte ätit frukost än, men ska göra det så småningom. Tror jag bara kilar över till mamma och rotar i hennes skåp.

Vill ha: En djungel av grönväxter hemma. Nya lakan, helst i linne. Beskedet om min skatteåterbäring för 2017. En till hund. Övertalar Jani sakta men säkert. Igår hade jag nått så långt att när jag frågade Jani när vi ska skaffa en kompis till Bentley sa han inte längre genast nej, utan han sa "jag vet inte". Är det bara jag som är hoppfull över att han inte sa nej? Jag menar det sa han ju inte. Nej, menar jag. Så kanske, kanske det finns hopp. Har ju haft drömmen att skaffa en till hund när Bentley är två år, och då han fyller två år i Maj kunde vi ju börja planera nu eller hur?

Ser fram emot: Hösten. Älskar höst lika mycket som de andra årstiderna. Färgerna, den friska luften, myset. Mmmm.

Linda .
24.09.2018 kl. 10:20

Höstlistan 2018

 

Visa en höstbild från ditt arkiv.
Jag visar två, bara för att.

Beskriv din kommande höst i tre ord.
Hem, natur, självinsikt.

Vilka är dina bästa minnen från sommaren 2018?
Att vattnet var så varmt att man kunde bada, den fina nya terassen på sommarstugan, att åka på utflykt till Fagervik och så vår semesterresa till Kusadasi med flickorna.

Vad är det bästa/sämsta med hösten?
Gillar alla årstider och att se naturen förvandlas till något nytt är det bästa, känslan av att en ny period börjar. Sämsta är att inte längre kunna ha terassdörren på vidgavel utan att hela hemmet förvandlas till en igloo.

Hur höstmyser du?
När mörkret kommer ska jag ha tända ljus, bo i varma bekväma kläder och be Jani tända brasan.

Vilka böcker har du planerat att läsa i höst?
Har en bok jag påbörjat men som jag tappade intresset för, men eftersom jag inte har några andra böcker på min lista så tänker jag bara försöka läsa ut den.

Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?
1) Rör dig i naturen så mycket du kan. 2) Investera i varma, mjuka kläder och skor - det värsta som finns är att frysa eller bli våt om fötterna. 3) Varva ner.

Hur ser din höstoutfit ut?
Tröjor, tröjor, tröjor! Finns nog inget klädesplagg jag gillar mer än tröjor, och har allt för många i mitt klädskåp. Med tröjorna använder jag antingen högmidjade, slimfit jeans eller korta kjolar med tjocka strumpbyxor under.

Har skol/jobbstarten fört med sig några insikter?
Bara att jag gillar det jag gör, och vilken bra känsla det är!

Vad har du på TO-DO listan just nu?
Försöker planera in en aktivitet varje helg för att helgerna inte ska springa förbi. Gör jag ingenting är veckoslutet över på två sekunder, och har jag fullt upp hinner jag inte nolla hjärnan. Försöker alltså hitta en balans där jag gör något men ändå har tid att bara vara. Helst ska det vara en aktivitet som jag kan göra med Bentley, bara vi två. Känner att jag behöver det. Förra helgen tog vi två långpromenader på två olika stränder, och den här helgen hade jag planerat en till promenad men får se om det blir av eftersom det bara regnar.

Några tips på hur man botar höstdeppigheten?
Viktigaste tror jag är att försöka tänka på att deppighet faktist inte är farligt, det går över, du är högst antagligen inte ensam om det och att det nästan hör till att känna lite höstdepp.

Bästa musiken för regniga dagar?
Vad som helst för musik som får dina tankar att sväva och ditt hjärta att känna. För mig är det låtar med mjuk akustisk gitarr och någon fin folk-röst.

Vad är två nya grejer du vill lära dig i höst?
Jag kommer inte på en enda ny grej faktiskt.

Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?
Gilmore girls, igen. Har sett om hela serien snart för femte, sjätte gången. Så himla fin serie. Vill även skaffa Netflix till hösten för att börja följa någon ny serie.

Topp tre favoritdrycker i höst?
Chai latte, vanlig svart te och rött vin.

Vad är den höstigaste maträtten?
En plåt med rostade ugnsgrönsaker, mmm.

Var hänger du helst under helgen?
Hemma, på caféer och på bio.

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
I Oktober ska jag på arbetsresa till Köpenhamn igen, och både Jani och jag drömmer om ett förlängt veckoslut i Amsterdam - men vet inte om det blir av.

Hur förbereder du dig för vintern?
Städar bort sommarkläderna och tar fram höst/vinterkläderna. Köper nya varma kläder. Skriver och planerar i kalendern.

Linda .
15.09.2018 kl. 09:50

Sommarlistan 2018

Mina planer för sommaren:
Har  i n g a  planer, och har svårt att bestämma mig om det är skönt eller skrämmande. Kommer sommaren att susa förbi utan att jag hinner göra något? Eller kommer sommaren innehålla massa spontana roliga grejer? Vet iaf att Jani spanar på resor för juli, och jag vet att flickorna drömmer om Spanien, så vi ska se om vi får till en sista-minuten resa. Midsommar ska vi nog fira på vår sommarstuga, och sommarstugan hoppas jag ska få en liten renovering och ny terrass i år.

Bästa sommarstället:
Vår sommarstuga <3 Bada, sitta på solvärmda klippor, ljudet av vattnet, åka båt ut på sjön, äta god mat, ta en promenad och plocka vilda blommor, glömma alla måsten. Bara vara. Dagdrömma.

Favoritblomman:
Äppelträdsblommor, körsbärsblommor och så Pion förstås. Är igång med att göra en egen blomsterrabatt för pioner där hemma. Äntligen ska jag få en egen pion. Hemma blommar spireorna redan, men några andra sommarblommor har jag inte köpt ännu.

Här badar jag helst:
I sjön vid vår sommarstuga. Det är så tyst och fint där. Havet brukar vara för kallt för mig även på sommaren, men i vår lilla sjö blir det ganska varmt, så även jag vågar ta ett dopp eller fem.

Bästa sommarplågan genom tiderna:
Subeme La Radio var definitivt förra årets sommarplåga, men som ändå fastnade i huvudet. Den spanska versionen alltså, den engelska gillade jag inte. Har inga specifika sommarlåtar, men tycker om allt som har en glad rytm och en svängig melodi.

Det här lyssnar jag på i sommar:
Rita Ora, Zara Larsson, SAARA, ALMA och så alla somriga låtar som inte släppts än.

Det här tittar jag på i sommar:
Ska byta TV mot böcker i sommar så ofta jag kan. Utomhusbio är ändå en dröm jag ännu vill uppleva. Kanske i sommar?

Favorit sommardoft:
Doften av naturen och doften av grillen är bland favoriterna, mmmm!

Den ultimata sommardagen:
Vi äter middag på någon ny restaurang med Jani. Efteråt möter vi upp ett gäng kompisar på någon takterrass, det spelas bra musik, vi dricker goda drinkar, dansar och tittar på solnedgången. Känslorna blir varma och natten blir aldrig kall. Dagen efter äter vi en god brunch med några kompisar, vid havet såklart. Vi sitter där i flera timmar, pratar om livet och gör planer för framtiden.

Linda .
25.05.2018 kl. 09:50

TV-program jag tittade på när jag var barn

Jag har länge haft en lista i anteckningarna på min mobil där jag listat upp vilka program och vilka filmer jag gillade som barn. Vet inte varifrån listan har sitt ursprung, till vad kan jag ha behövt en sån lista? Nå, nu när jag tänkte radera anteckningen så tänkte jag att det kanske ändå skulle vara kul att dokumentera den på bloggen. I den här listan begränsar jag mig till TV program (inga Disney filmer är inkluderade, kanske får bli en egen lista?) och listan är inte komplett. Men här är i alla fall de som väcker de bästa barndomsminnena. Namnen på programmen är på finska, tror jag kollade mest finska program och filmer som barn. Kanske min mamma kommer på någon till som jag tittat på?

 

Alfred J Kwack

 

Matka maailman ympäri 80 päivässä (Willy världsvan på svenska)

 

Snorkkelit (Snorklarna på svenska)

 

My little pony tales (Det här måste ha varit min bästa serie, för kommer fortfarand ihåg små snuttar från avsnitten. Måste nästan gå och kolla några klipp på youtube, hihi)

 

Vili vilperi (hittade inget svenskt namn men serien heter The Adventures of Blinky Bill på engelska)

 

Tohtori Sykerö (Doktor Snuggles på svenska)

 

Maija Mehiläinen (Biet Maja på svenska)

 

Kummikarhut (Bumbibjörnarna på svenska. Det här måste ha varit en favorit då intro låten fortfarande spelar i huvudet ibland. Får så varm känsla i hjärtat när jag hör den! Åh barndomen..)

 

Halinallet (Krambjörnarna på svenska)

 

Ankronikka (Ducktales på svenska)

 

Smurffit (Smurfarna på svenska)

 

Jetsonit (Jetsons på svenska)

 

Kaukometsän pakolaiset (De vilda djurens flykt på svenska, Animals of farthing wood på engelska) Kommer ihåg att jag älskade den här! Kommer ihåg maktkampen mellan de röda och de gråa rävarna och så den röda och gråa räven som blev kära i varandra.

 

Kaislikossa suhisee (Det susar i säven på svenska - vilket konstigt namn?)

 

Peukaloisen retket (Nils Holgersson på svenska tror jag?)

 

Tiku ja Taku (Piff och Puff på svenska)

 

Babar

 

Petteri Kaniini (Pelle Kanin på svenska tror jag?)

 

Hopeanuoli (Silver Fang på svenska. Det här var en film med många delar tror jag men blir fortfarande alldeles varm i hjärtat när jag ser bilder eller klipp från filmerna. Ändå ganska skrämmande och brutal för att vara barnfilm?)

 

Taotao (Hittade inget svenskt namn på denna? Även här blir jag nostalgisk när jag hör introlåten. Kan inte man åka tillbaka och vara barn?)

 

 

Vilka av de här minns ni? Vilka skulle ni lägga till i listan?

Linda .
10.05.2018 kl. 11:30

Fyra bilder ur arkivet

Råkade se dessa bilder när jag bläddrade genom arkivet och fick så bra feeling. Det finns inte riktigt något så härligt som  vår i Vinterträdgården. Är så länge sen jag gått runt i Vinterträdgården och tittat och luktat. Men tills jag får till ett nytt besök har jag minnen att tänka på och bilder att titta på under tiden.

Linda .
05.05.2018 kl. 10:00