3 bilder jag sparat på Instagram

På Instagram kan man ju spara bilder man gillar i ett eget galleri. Sparade bilder kommer man sedan åt skillt. Man kan göra egna mappar att spara i också. Använder spara-funktionen rätt sällan, men ibland möter jag bilder som jag bara m å s t e  spara för att titta på senare. Här är tre sådana bilder.

Ord att leva efter. (Sophie's Scripts)

 

Hundar man vill äga. (Kindle från kontot Pigeon & Kindle)

 

Saker man vill göra och se. (Körsbärsblommor & Mt Fuji från kontot IWWM)

Linda .
25.04.2018 kl. 09:00

Fyndat på loppis

I lördags tog vi en loppisrunda med mamma. Det var länge sen vi gjorde det sist och det var jätte roligt att gå omkring och titta och undra. Vi besökte tre olika loppis där vi gick långsamt omkring och tittade igenom nästan varje hylla och låda. Här är det tre loppisar vi besökte just denna gång;


Missionstorget, Bangatan 23 (Kanaltorget), Karis
Öppet endast tisdagar 17-19 och lördagar 10-13.
 
Kaippari, Nils Grabbegatan 4 (brevid Bio Pallas), Karis
Öppet måndag 10-14, ti-to 10-18, fre-lö 10-14 (söndag stängt!)
 
Raaseporin suurkirppis, Första gränd 3, Karis
Öppet ti-fre 11-17:30, lö-sö 11-15 (måndag stängt!)

 

Här är mina fynd (som mamma var snäll nog att köpa åt mig, tack mamma!). En glasflaska för 2€, tennisbollar åt Bentley för 1€, en fin porslinsask för 2€, tre böcker åt mig för 1€/styck, hopprep åt flickorna för 0,50€. Köpte dessutom en korg (inte med på bilden) som hade prislapp 2€ men som kassören gav till oss gratis för hon tyckte den var i så dåligt skick. Bra fynd alltså! Mamma fyndade också, bl.a. en jättefin antik trehjuling till min brorson Vincent.

 

När jag köper böcker på loppis söker jag böcker på engelska och svenska. Jag tittar på pärmen och läser texten på baksidan. Det är oftast tillräckligt för att besluta om någon bok är intressant för mig eller inte. Hittar jag en intressant bok kollar jag också oftast på textstorleken (orkar inte läsa böcker med minimal textstorlek) och sidmängden (vet att jag oftast inte orkar läsa böcker över 300-350 sidor) och gör mitt köpbeslut enligt det. Just dessa tre fastnade jag för och var tvungen att plocka upp igen efter att jag lagt dem tillbaka i hyllan. Hoppas jag ska gilla dem och orka läsa dem! Kanske gör nån recension om det sen?

Linda .
23.04.2018 kl. 14:31

Helgen som gick på ett ögonblick

Hann bara hem från jobbet på fredag, blinkade två gånger, och så var helgen över. Så känns det ibland på måndagmorgon när man gjort massor under veckoslutet. För det har jag verkligen. Jag har gått en loppisrunda med mamma (ska visa vad jag fick i nästa inlägg!). Jag har ätit glass. Jag har spridit kalk över hela stora gräsmattan så den ska må bättre. Jag har städat hundinhängnaden på hundbajs. Jag har slipat köksbordet från sommarstugan (ute, i bara en topp, så varmt var det!). Jag har målat om bordet med första varvet målfärg. Jag har deltagit i däckbytar-talko och fått sommardäck under bilen (mammas, pappas, Janis och min bil skulle alla bytas). Jag har njutit av filmkväll med lösgodis och så förstås myst med både mannen och hunden. En bra helg med andra ord.

Denna vecka har jag inga speciella planer. Idag jobbar jag hemifrån för att hålla koll på Bentley. Har har bitit/slickat sönder vänstra framtassen så han haltar. Har inte gått någon promenad med honom på 4 dagar, och det börjar märkas. Resten av veckan är jag på kontoret som vanligt och på onsdag efter jobbet har jag lite jag-tid hos min kosmetolog. På veckoslutet ska jag träffa min kompis Ida, men allt annat är ännu öppet och fullt av möjligheter så får se vad veckan för med sig!

 

Linda .
23.04.2018 kl. 08:20

Bentley 11 månader

Min lilla baby har nästan nått sina fulla mått. I förrgår vägde vi honom och då vägde han 40,9kg vilket betyder att han bara gått upp 900g på en månad. Det är så svårt att veta när vikten är bra tycker jag, då en Berner hane kan väga allt från 38-60kg -  så stor skillnad! Beror så mycket på byggnaden, vissa är grova och stora som sankt bernhardshundar, vissa slankare setterliknande. Därför är det extra bra att vi har vår valpgrupp på FB där vi kan jämföra syskonen. Där tror jag vi får den informationen som bäst kan tillämpas på just vår hund. Bentleys pappa har som störst och i bäst muskelkondition (han tränade som livräddningshund i vatten) vägt 49kg, så över det kommer Bentley nog inte att väga (som tur). Så det vore inte så farligt om Bentley inte gick upp alls mer. Vi får se, Berner sennen når ju sin slutliga vuxen form först vid tre års åldern.

Höjden uppskattar jag vara ungefär den samma 64-65cm.

 

Vi har fortsatt och slutfört vår rallylydnadskurs. Det gick väldigt bra för oss tycker jag själv, Bentley tyckte det var roligt och vi klarade av alla banor och uppgifter vi fick. Små kommentarer fick vi av tränaren men det är ju precis därför vi gick på kurs och vi vill ju bara bli bättre. Nu sitter jag och väntar på en fortsättningskurs, men tyvärr blev hundföreningens träningshall uppsagd så de letar efter nya utrymmen. Om inte annat får vi fortsätta träna på egenhand!

Bentley är nog en alltigenom snäll hund, verkligen. Fast han hittar på bus ibland och är lite trotsig så är han i grund och botten så otroligt snäll. När vi var på 11 års kalas var han med oss och blev klappad av cirka tio små barn och några vuxna och han höll sig lugn. Givetvis såg vi till att han fick ha sitt eget utrymme, att han fick gå ut med jämna mellanrum och att ingen störde honom för mycket. Men så snäll och anpassbar. Vi har även besökt cafét Serendi där han satt snällt, medan jag pratade med min kompis Ida. Vissa kom och klappade honom, vissa brydde sig inte.

Det Bentley brydde sig mest om den gången på Serendi, var katten som bor där! Det var den första katten Bentley någonsin sett och han hade så gärna gått fram och snusat. Han gnällde och ylade efter katten, men vi tyckte det var bäst att låta katten vara ifred. Katten undvek Bentley först, men sakta kom han närmare och lade sig slutligen under bordet brevid så där låg de båda sedan på golvet låg och tittade på varandra.

Andra djur Bentley stött på är hästar, vi mötte två stycken på en promenad runt byn. Bentley ylade igen, men brydde sig inte så mycket om hästarna, istället försökte han hoppa upp och hälsa på ryttarna!

Alpackor har han också sett, men det har han ju gjort massa gånger förut, och nuförtiden efter att han fick en spark på käften så undviker han dom trots att de är så nyfikna och kommer fram till staketet när vi går förbi.

Bentley har lekt med sina kompisar Nasse och Dixie, och även hälsat på olika grannars hundar som en dvärgschnauzer, en flatcoated retriever och två strävhåriga taxar. På sista träningen av rallylydnade fick han även äntligen snusa på kurskompisarna, en Australian shepherd liknande hund (inte säker på rasen) och en cocker spaniel. Så han har fått snusa på många nya hundar, vilket bara är bra så han lär sig hundvett.

Trots denna vintriga bild har snön nu smält, våren är här och Bentley är vårtokig. Han uppvisar trots som aldrig förr, lyssnar inte, rymmer ut på vägen då någon går förbi trots att man ropar på honom och är allmänt lite full av hormoner nu tror jag.

Han ylar och gnäller när han ser andra djur, både live och på TV. Vi brukar kolla på Dr Pol och Alaska: The last frontier på TV och han gillar båda programmen för det visas så mycket djur. Speciellt mycket gnällde han när de visade en flock med kalvar på Alaska - The last frontier, haha. Ändå lite gulligt.

Linda .
20.04.2018 kl. 08:30

Paseo Café & Grill på Drumsö

Igår hade vi bestämt möte med vår försäljningschef hela dagen. Vi skulle titta till alla våra processer och för att få jobba ostört bestämde vi för att mötas utanför kontoret. Vår försäljningschef hittade den lilla nya pärlän Paseo Café & Grill på Drumsö som vi beslöt oss för att testa. Paseo är nytt, öppnat 2017, så allting var fint, frächst och designat. Det var perfekt för lite arbete, med goda téer och mat och så havsutsikt vilket aldrig är fel. Hade det varit soligt hade det ju varit ultimat, men lite moln störde inte så mycket det heller.

Vi var aktiva och fick mycket gjort, så det var en bra dag!

Linda .
18.04.2018 kl. 15:30

Våriga saker och skogspromenader

Ute utan jacka, citronfjärilar, solglasögon, solen så varm att den bränner, sneakers utan att bli våt om fötterna, sopade gator, ljust ute kl.20:30 - det är så härligt vårligt just nu.

Har även kommit igång med trädgårdsarbeten. Har klippt ner all tre rosenbuskar så de ska växa sig nya och fina, tittat till alla buskar och träd och så har vi kalkat 2/3 av gräsmattan. Snart får man ta tag i trädgårdslandet, sommarblommorna och nya plantor.

Även snön har smultit bort till 99% så igår tog vi en skogspromenad i Snappertuna med Bentley.

 

Linda .
18.04.2018 kl. 14:00

Frukost med Ikea och innehållet av en goodie bag

I tisdags hade jag möte hos Ikea tidigt på morgonen, angående ett projekt vi har på jobbet. Steg upp i ottan, men blev belönad av en rikligt frukost buffé när jag kom fram. Först ordnade Ikea en frukost för några företagskunder, och sedan fick vi en rundtur. Under frukosten hade de föreläsning och tips och nya produkter, och fick många nya ideér till vårt projekt. När vi var klara fick vi dessutom en goodie bag att med oss hem. Ska vi ta och titta vad vi fick?

 

OBS på att inlägget inte är ett samarbete med Ikea! (tyvärr :P)

 

Först ut är denna FEJKA plastväxt med tillhörande DAIDAI kruka i guld. Och matchat med detta är denna guldfärgade ram SILVERHÖJDEN. Passar så fint ihop tycker jag. Tänkte först inreda mitt arbetsbord på jobbet med dessa, men plastväxten ser så fin ut hemma i kökshyllan så den kanske får bli kvar där. För att vara en plastväxt ser den förvånansvärt riktig ut.

Andra är detta fina kaffepaket innehållande kaffe från Uganda! Väldigt synd att jag inte dricker kaffe personligen, men paketet är ju fint i sig. Jani ville heller inte ha den här, så tänkte donera den till min arbetskompis. Brukar alltid gå omkring i Ikeas "matbutik" och vara sugen på allting gott, men köper ändå väldigt sällan något där av någon anledning.

Och sist men inte minst denna 50x50cm ULLKAKTUS dyna (till vänster). Trots denna fina goodie bag kan man ju aldrig gå ut ur Ikea utan att ha köpt nånting va? Så tog en snabb runda på egen hand ännu, och köpte denna hippiga FRANSINE dyna (till höger). Vet inte vad, men fastnade för den här dynan vid första ögonkastet. BRUNBJÖRN nallen köpte jag egentligen till min brorson, men när jag kom hem hade Bentley satt tänderna i den på 0,02 sekunder.. så det fick bli Bentleys nalle istället.

Linda .
13.04.2018 kl. 11:30

Lördagen ett foto i timmen (nästan)

Lördagen började bra, var taggad och pigg och tänke att jag skulle försöka mig på ett "ett foto i timmen" inlägg. Det började bra, men tynade snabbt, som det ofta blir. Vi tittar på vad jag fick ihop ändå.

09:00

Bentley väckte mig nio tiden, och eftersom de hade lovats sol endast till förmiddagen så passade jag nästan genast på att gå ut och sitta på trappan. Lekte med Bentley, njöt av solen och såg snön smälta.

 

10:00

Lördag är ju min "vattna blommorna -dag" så det stod nästa på listan att göra. Tänkte göra ett inlägg om alla mina växter, kanske det kunde vara kul att göra?

 

11:00

Sen var det dags att tag i mitt lördagsprojekt; storstädning. Det var köket och hjälpköket som fick sig en omgång, gjorde om i de öppna hyllorna i köket. Dessutom torkade jag damm i hela huset och dammsög.

 

12:00

Lunchtajm! Ser kanske inte så mycket ut för världen, men hade tidigare i veckan sett ett enkelt recept på pocherat ägg, och eftersom jag aldrig gjort det själv och receptet verkade enkelt så bestämde jag mig för att testa. Det gick rätt smärtfritt. Så gott med salt och peppar, med några surskorpor till - är helt besatt av surskorpor för tillfället.

 

13:00

Fortsatte städa och lyssnade på min spellista med svenska poplåtar som jag alltid gräver fram till våren. Mycket pepp! Hade dörren uppe, musiken på högt och fick vårfeeling.

 

14:00-15:00

Hade städat klart, var nöjd och gick till grannen för sällskap och glass! Så skön känsla efter att man städat? Eller är det bara våren?

 

16:00

Var ute med Bentley och bongade vårtecken. Denna lilla tussilago lös upp hela omgivningen med sin gula färg.

 

17:00

Jani kom hem från jobbet och lagade lax med maaassor av smetana på. Ser kanske inte så delikat ut, men parade laxen med couscous och en gräddfilssås så vitlökig att jag nästan storknade - var supergott!

 

Resten av dagen fastnade inte på bild, men gjorde inte så mycket mer av den lördagen. Köpte lösgodis, tittade på film. Såg filmen The Big Short som jag verkligen måste rekommendera. Filmen handlar om den finansiella krisen 2007-2008 som berodde på kreditbubblan och bostadsmarknaden i Amerika. Huvudrollerna spelas bl.a. av Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling och Brad Pitt. MYCKET intressant film!

Linda .
08.04.2018 kl. 17:30

Vad jag köpte i England

Det är en månad sedan min resa till York, England och jag tänkte det kunde vara kul att visa vad jag köpte. Det blev en hel del under min vecka där, lite smått och gott.

Först ut är egentligen ingenting jag köpte, utan detta prydliga lilla ljus (till höger i bilden) från Baylis & Harding fick jag av min kompis Linda som jag bodde hos. Doftar sjukt gott - Sweet mandarin & Grapefruit - vilken god blandning!

Till vänster i bilden är, håll i er nu - GODIS SOM SMAKAR PROSECCO! Var tvungen att köpa det pga kom inte på en enda orsak varför inte? Godis och prosecco, livets grejer ju.

Köpte en hel del kläder, inte minst dessa snygga ljusa jeans med broderingar i pastelliga färger. Dessa ska jag glida runt i under sommaren. Hittade världens billigaste vita tygskor, 3,50€. Finns inget bättre på våren än nya vita tygskor. Förutom det på bilden köpte jag svarta high-waist jeans, två skjortor - en ljusblå i boyfriend modell och en mörkblå med små fjärila på - gillar båda två väldigt mycket. Några toppar och en svart tröja blev det visst också.

Hade nyligen gått sönder både mina svarta och mina puder rosa ballerinas, så gissa om jag blev glad när jag hittade dessa fina! Precis såna jag ville ha, och ännu snyggare än mina gamla. De svarta var 6€ och de rosa var 4€. Nu ska mina fötter va fina i sommar!

Till flickorna köpte jag massor små grejer som jag samlade ihop till varsin gift bag. Det var allt från läppglans och godis till häften och pennor -  allt i härliga glassiga färger. Hade själv blivit glad för en sådan gift bag iaf.

Det var några av mina inköp från en vårig vecka i England. Har inte fotat riktigt allt, men här var några av de finaste som jag ville visa upp. Klart, slut, god natt, njut av fredagen!

Linda .
06.04.2018 kl. 21:30

Vårlistan

Vårvårvår! Vilken är din snyggaste våroutfit?

Har nog ingen speciell våroutfit, men i år kommer det bland annat bli kritvita tygtossor och broderade ljusa jeans.

Vad ska man göra en ledig vårlördag?

Vakna tidigt, vattna blommorna medan man hör på något bra sommarprat/ någon podd, sätta sig ner för långfrukost, besöka någon park eller varför inte ett intressant museum, slå sig ner på någon uteservering och titta på folk, titta på himlen, lukta på luften. Köpa blommor. Gå en promenad, helst nära vatten.

Vad har du för planer i vår?

I vår vill jag njuuuuta av våren. Se naturen vakna till liv. Se flyttfåglarna flyga tillbaka. Inviga stug- och grillsäsongen.  Vårjacka och krispiga nya tygtossor. Torra vägar att gasa längs med fönstren uppe och någon svängig låt i radion.

Vad kommer du göra denna våren som du aldrig gjort förut?

Ehm, har inga planer faktiskt? Så vi får väl se. Ganska skönt med inga planer nu när jag tänker efter. Betyder ju att jag kan vara öppen för vad än som kommer emot.

En bild från mars bästa dag förra året tack.

Söndagsbrunch på Vinterträdgården med familjen <3

Och en från april.

Sparrissäsongen började!

Maj tar vi också.

En varm sommarvecka och årets första lösglass!

Godaste sakerna du åt förra våren?

Sparris, grillad halloumi och fish tacos.

En upptäckt du gjorde förra våren.

Upptäckte staden Aalborg i Danmark som jag aldrig besökt innan. Var fyra dagar i staden på arbetsresa, och gillade verkligen Aalborg. Så fint och Danskt överallt, rekommenderar att åka dit!

Bästa köpet förra våren?

Jag kommer typ inte ihåg en endaste sak jag köpte förra våren? Men nu när jag gick tillbaka i bloggarkivet har jag bl.a. köpt en knallröd bänk som jag fortfarande gillar, trots att jag fört planerade att måla om den.

Vad gjorde du förra våren?

Mådde bra, hade nyligen bytt jobb, var hög på livet, inredde där hemma, planerade hundköp, reste till Danmark, blåste såpbubblor, åt goda saker och njöt av värmen vi fick i Maj.

Nämn 5 grejer som kommer göra denna våren extra härlig?

– Körsbärsblommor
– Vappen picknick (hoppas vi kan va' ute!)
– Vi planerar en valpträff då Bentley och syskonen fyller 1 år i Maj
– Arbetsresa till Stockholm, en av mina favoritstäder
– Fick en datenight i present av Jani som jag väntar på att vi ska förverkliga under våren

3 supervåriga bilder tack.

Ett litet låttips med vårkänsla?

"Lilla Sällskapet - Din gård" . Jag börjar alltid lyssna på Svenskt pop på våren av någon anledning, och just denna är en av mina bästa vårfeeling höjare.

Och så ett tips på något man kan göra för att få mer vår i sitt liv.

Titta runt omkring dig och bonga vårtecken; knoppar på buskar och träd, vägen som torkar och sopas fri från all sand från vintern, småfåglarna som börjat sjunga igen, dofta på vårluften. Planera någon våroutfit och sök fram vårkläderna. Köp nya vårskor. Städa (eller är det bara jag som får behov till detta på våren? :D) med fönstrena uppe. Gör en vår spellista på Spotify med peppiga vårlåtar.

Lista från Elsa

Linda .
05.04.2018 kl. 08:30

Rock'n Brankis

På långfredagen var det dags för fest. Min kompis Ida hade bjudit in mig och Jani på middag hemma hos dem, och därifrån skulle vi fortsätta till Rock'n Brankis konserten i stan.

Det var knytkalas och vi fixade en sallad med extra allt medan Ida gjorde världens godaste taco paj. Nam vad gott det var! Vi var ett litet gäng men hade desto roligare. Efter middagen och några drinkar gick vi slutligen in till Brankis där fyra olika band skulle spela den kvällen. Tyvärr så skingrades vårt gäng i något skede, men lonkeron var god och musiken helt i min smak, så hade en rolig kväll.

The WaLe's

Shut Up And Kiss Me

Mount Everest

Linda .
04.04.2018 kl. 20:30

Påsk, vår och frånvaro

Nu är det April. Månaden då jag brukar skriva minst här på bloggen. Det kan kan bero på 1) att våren är här och jag har fullt upp med att njuta av allt fint, eller 2) att jag lider av vårtrötthet. Hoppas på det första, vi kommer få se.

Just nu känns det i alla fall att jag är väldigt vårtrött. Skulle helst sova dygnet runt. Kan också bero på att jag var sjuk heeeela påsken. Började få ont i bihålorna på onsdag och var sedan sjuk ända fram tills igår när det var dags att åka tillbaka på jobb. Tappade rösten, var täppt, misstänkte feber och hade hosta, så påsken gick i lugna tecken kan man säga. Tur att min syster och barnen var hos mamma över påskhelgen så jag hade sällskap, och så fick vi den årliga påsklunchen på söndag som var mega god som vanligt. Tre påskägg åt jag under påsken också, inte att förglömma.

På måndag kom den lovade snöstormen. Eller ja, det stormade inte just här som vi bor men vi fick nog närmare 18 cm snö. Fast fick höra under påsken att ny snö den här tiden på året brukar smälta bort den gamla snön som ligger under, så jag är rätt nöjd. Dessutom regnar det som bäst och är +5 grader ute så tror inte snön hålls kvar länge. Har bongat de första svanarna, småfåglarna sjunger ibland, har suttit ute på trappan och njutit av solen, videkissorna har uppenbarat sig och någon hade redan sett en tussilago, så vi kan nog säga att det är vår nu.

 

P.S. Titta vad fina spår i snön! Här har nog någon fågel varit på jakt?

 

 

Linda .
04.04.2018 kl. 18:30

Listan om vardagen

 

Den här listan hittade jag hos Sandra som i sin tur kopierat den av Sara.

 

något jag värderar högt i min vardag: Måste nästan kopiera Sandra här lite, för något jag absolut värderar mest är det faktum att jag har så fria arbetstider. Har aldrig längre bråttom till jobbet. Kommer jag tio minuter senare så stannar jag tio minuter längre, eller jobbar in det någon annan dag. Minskar min morgonstress med cirka tusen procent. Att jag har en fin man att tillbringa vardagen med är också något jag dagligen är tacksam för. Och att mina föräldrar bor så nära. Och att jag har en egen hund.

 

det här äter jag till frukost: Just blir det oftast nu en passion-persika drickyoghurt och en banan, känner att jag borde ta tag i bättre frukostar igen.

när går jag och lägger mig: Ska jag in till kontoret måste jag stiga upp tidigt, och eftersom jag inte är värst funktionsduglig som trött så måste jag då även lägga mig tidigt. Behöver mina 7-8 timmar, och strävar till att gå och lägga mig kl.22.

 

saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör:

  • betala räkningar
  • sälja överblivna grejer från vårt bröllop som står och dammar i garaget
  • räkna ut hur mycket målfärg vi behöver till renoveringen av sommarstugan och gå och titta på olika färger
  • städa hundinhägnaden
  • tvätta lakanen

 

det här äter jag till lunch: Vi brukar gå ut och äta lunch med gänget på jobbet. Oftast en salig blandning av lunchmat. Plus sushi minst en gång i veckan. Om det är dåligt väder och vi inte orkar gå ut någonstans går vi bara ner tre trappor till den nepalesiska restaurangen i samma byggnad.

något jag vill få in i min vardag: Vill gärna komma iform igen. Känner att mina knän och min rygg börjar vara sjuka, och så saknar jag verkligen att vara iform. Men när ska jag hinna med det när det redan finns för få timmar på dygnet? Handlar väl om att prioritera tror jag...

 

något jag vill få ut ur min vardag: Onödigt surfande på telefonen, och onödigt tv-tittande. Är ganska bra på att välja bort TV:n, följer inga serier eller så, men telefonen börjar växa fast i min hand. Jag stör mig på det, men ändå sitter jag där med telefonen i hand. Hörde någonstans att människor tillbringar i genomsnitt 2 timmar per dag på sin telefon. Spontant tycker jag det låter väldigt lite, så vad säger det om mig?

 

när jag går upp: Ska jag till kontoret har jag väckning 5.00-5:30, jobbar jag hemifrån väcker Bentley mig kl.7, men så lägger jag mig igen och stiger upp mellan kl.8-10.

jag går till jobbet: Åker bil till jobbet pga lång väg och bor ute mitt i ingenstans. Har inga långa morgonrutiner och dricker oftast min drickyoghurt på vägen till jobbet, men åker ändå tidigt, runt 5:30-6:00 om det är en vanlig kontorsdag. Tänk ändå hur man kan ändras? Har aldrig varit en morgonperson och hade nån sagt två år sedan att jag frivilligt skulle åka så tidigt hade jag nog gapskrattat dem rakt i ansiktet. Men nuförtiden är jag verkligen en morgonperson, t.o.m. på lediga dagar och på veckosluten gillar jag att vakna tidigt.

 

jag kommer hem från jobbet: Mellan kl. 16:30-17:00 oftast, måste vara hemma för att mata Bentley vilket är en av orsakerna jag åker in så tidigt.

 

en vanlig vardagsmiddag: Typ soppa, makaronilåda, lasagne, omelett, lax och ris och annan typisk vardagsmat. Vi har de senaste veckorna satsat på att planera vardagsmiddagarna i början av veckan för att kunna planera inhandlingen och för att minska stressen. Så onödigt att stressa över något så gott som mat?

vad jag gör på vardagskvällar: Går ut med hunden, städar, diskar, äter (och ibland lagar) mat, bloggar, instagrammar, kramas med Jani, kollar på film (=somnar på soffan), träffar kompisar.

 

har jag söndagsångest: Måste svara som Sara pga bra svar ”Om jag inte känner att jag är klar med helgen. Men inte för att jag bävar inför måndagen”. Känner likadant, om jag får ångest beror det oftast på att jag tycker helgen sprungit iväg för fort. När min panikångest var som värst hade jag söndagsångest redan på fredagkväll, vilket var mycket tungt och gjorde att jag inte fick ut någonting av helgen.

 
Linda .
28.03.2018 kl. 08:45

En bra dag, bloggtips och promenad

Godmorgon. Idag jobbar jag hemifrån vilket är obeskrivligt skönt. Det betyder att jag får sova längre, får mysa med en gullig valp, och jobba från matbordet medan solen skiner in genom fönstret. Det här känns som en bra dag. Har inga möten inplanerade och e-posten står tom som bäst så passade på att läsa fina bloggar jag gillar, och då blir jag alltid själv sugen på att skriva en rad eller två. Det kanske är mitt bästa bloggtips när det känns att man inte har något att skriva, gå in på dina favoritbloggar och titta på de fina bilderna och texterna och snart har du nog inspiration att plita ner något du också.

Nu när klockorna har flyttats är det längre ljust på kvällen, och vi gick en promenad med Bentley strax innan solnedgång. Både han och jag gillar att vara ute så det är alltid win-win. Älskar den här tiden på året då vägarna börjar smälta och solen värmer.

Linda .
27.03.2018 kl. 09:15

Hemma hos oss: Nytt vardagsrumsbord

När våren närmar sig (det snöade iofs inatt så vet inte längre var våren är) säger det "klick" nånstans inom mig och så måste, måste, måste jag inreda, städa, förnya och flytta om grejer. Visst är det där roligt andra årstider också, men på våren blir jag så sugen på att göra om allting.

Passligt alltså, att jag blev erbjuden ett nytt vardagsrumsbord. Och inte vilket bord som helst, utan min farmors och farfars gamla vardagsrumsbord, så det är en hel del goda minnen kring det där bordet. Efter att farfar dog så har bordet varit hos min farbror, men nu ville de bli av med det och jag var inte sen med att ropa hepp! Bordet är dessutom marmor vilket är mitt favorit inredningsmaterial just nu, och som är väldigt väldigt trendigt överlag.

Bordet fick stå i ett annat rum en tid medan vi "smakade på" hur det skulle passa in i vardagsrummet, men när bordet var på plats passade det in bättre än vi hade kunnat ana.

Linda .
26.03.2018 kl. 10:00