Bentleys första år på video

Nu har jag äntligen fått ihop en video från Bentleys första år. Jag visste från början att jag vill göra en video av honom, så under hela hans första år tog jag små videosnuttar på honom när han hittade på något roligt/knasigt eller när han bara var allmänt gullig. Hoppas denna video gör er dag bättre :)

 

Linda .
07.06.2018 kl. 08:30

Eufori i Köpenhamn

De sista dagarna i Maj tillbringade jag i Köpenhamn. Vi skulle hålla i trådarna för en webinar, så vi jobbade från vårt huvudkontor i Köpenhamn i några dagar.

I Köpenhamn var det en riktig värmebölja. Jag skämtar inte. Det var stekhett i hela staden. Men ändå var det en av mina favoritresor till Köpenhamn. Vi hade så roligt! Vi hyrde cyklar på hotellet. Besökte Glyptoteket som var stängt senast jag var i stan. Åt massor av god mat hela tiden. Hängde på terasser med kalla drycker. Hade djupliga diskussioner om livet. Tog en svängom till Christiania. Drack oss tipsy och cyklade runt i Köpenhamn tills solen gick ner. Stannade ännu på vägen till hotellet, tog en öl i en park. Hade en så otroligt rolig kväll, var så glad, och kände mig nästan helt euforisk där jag trampade fram med en varm sommarvind i klänningen.

Linda .
05.06.2018 kl. 09:30

Juni och allt som hör sommaren till

Hej Juni! Hej första doppet för sommaren! Hej skrubbsår på knäna! Hej stekheta dagar, badturer med hunden, glass, grillmat, after sun, kalla ciders och brun hy.

Det är verkligen juni nu! Sommar. Och så härligt. Känner att sommaren ännu ligger framför med allt roligt som hör sommaren till. Blir lite pirrig i magen av förväntan nästan.

 

Linda .
03.06.2018 kl. 20:15

Vad jag gjort sen söndags och vart jag är på väg idag

Tiden springer iväg. I söndags var vi på sommarstugan nästan hela dagen, hjälpte mamma och pappa bygga en ny terass. Ska visa bilder sen när den är färdig, den blir så jäkla snygg! Där ska jag lapa sol i sommar, det är bestämt. Vi la även i bryggan, äntligen. Ska nog bli ett dopp ännu den här veckan.

Har varit lite piggare de senaste dagarna, det har varit mycket att göra på jobbet vilket varit roligt. Så roligt att se hur saker som man jobbat hårt för går framåt.

De sista dagarna i Maj kommer jag att tillbringa i Köpenhamn, Sitter som bäst på Helsingfors flygplats och skriver det här medan jag väntar på att flyget ska gå om en timme. Ska på arbetsresa, men för en gångs skull är dagarna inte fullspäckade med möten, så ska nog hinna se lite av staden den här gången tror jag. Ska uppdatera er när jag kommer hem. Vi hörs i Juni!

Linda .
30.05.2018 kl. 06:14

Så himla trött

Jag har varit så innerligt trött på sistone. Verkligen orimligt trött. Gäspar hela dagen, och när jag kommer hem vill jag helst bara sova. Orkar inte göra något, finns inget intresse. Ändå tycker jag att jag sover helt bra. Kanske inte fulla 8 timmar varje natt, men även när jag sovit är jag trött.

Kan det vara allergin? Allting blommar ju typ nu och utemöblerna är gula av allt pollen i luften. Äter allergimedicin dagligen.

Kan det vara panikångesten? Har inga klara tecken på panikångest men har minskat medicinen från 17,5g till 15g ungefär en månad sen just för att allt känns bättre.

Kan det vara vårtrötthet på sommaren? Sommartrötthet, finns det något sånt?

Först var jag lite orolig, vad är det för fel på mig? Men det visade sig att minst tre av mina kompisar lider av det samma just nu. Så kanske det inte är något farligt? Kanske det går över snart? Får extraångest av att jag borde vara ute och njuta av det härliga, fina vädret vi haft. Solen skiner och det är varmt ute, ändå sitter jag helst inne. Är inte intresserad. Är bara trött. Så himla trött.

 

Linda .
25.05.2018 kl. 17:58

Sommarlistan 2018

Mina planer för sommaren:
Har  i n g a  planer, och har svårt att bestämma mig om det är skönt eller skrämmande. Kommer sommaren att susa förbi utan att jag hinner göra något? Eller kommer sommaren innehålla massa spontana roliga grejer? Vet iaf att Jani spanar på resor för juli, och jag vet att flickorna drömmer om Spanien, så vi ska se om vi får till en sista-minuten resa. Midsommar ska vi nog fira på vår sommarstuga, och sommarstugan hoppas jag ska få en liten renovering och ny terrass i år.

Bästa sommarstället:
Vår sommarstuga <3 Bada, sitta på solvärmda klippor, ljudet av vattnet, åka båt ut på sjön, äta god mat, ta en promenad och plocka vilda blommor, glömma alla måsten. Bara vara. Dagdrömma.

Favoritblomman:
Äppelträdsblommor, körsbärsblommor och så Pion förstås. Är igång med att göra en egen blomsterrabatt för pioner där hemma. Äntligen ska jag få en egen pion. Hemma blommar spireorna redan, men några andra sommarblommor har jag inte köpt ännu.

Här badar jag helst:
I sjön vid vår sommarstuga. Det är så tyst och fint där. Havet brukar vara för kallt för mig även på sommaren, men i vår lilla sjö blir det ganska varmt, så även jag vågar ta ett dopp eller fem.

Bästa sommarplågan genom tiderna:
Subeme La Radio var definitivt förra årets sommarplåga, men som ändå fastnade i huvudet. Den spanska versionen alltså, den engelska gillade jag inte. Har inga specifika sommarlåtar, men tycker om allt som har en glad rytm och en svängig melodi.

Det här lyssnar jag på i sommar:
Rita Ora, Zara Larsson, SAARA, ALMA och så alla somriga låtar som inte släppts än.

Det här tittar jag på i sommar:
Ska byta TV mot böcker i sommar så ofta jag kan. Utomhusbio är ändå en dröm jag ännu vill uppleva. Kanske i sommar?

Favorit sommardoft:
Doften av naturen och doften av grillen är bland favoriterna, mmmm!

Den ultimata sommardagen:
Vi äter middag på någon ny restaurang med Jani. Efteråt möter vi upp ett gäng kompisar på någon takterrass, det spelas bra musik, vi dricker goda drinkar, dansar och tittar på solnedgången. Känslorna blir varma och natten blir aldrig kall. Dagen efter äter vi en god brunch med några kompisar, vid havet såklart. Vi sitter där i flera timmar, pratar om livet och gör planer för framtiden.

Linda .
25.05.2018 kl. 09:50

Bentley 12 månader, ett helt år

Nu är Bentley 12 månader. Ett helt år! Från och med nu kommer jag minska antalet inlägg tillägnade bara honom, då det första året i hans liv finns ju dokumenterat för varje månad och det inte sker så stora utseendemässiga ändringar längre. Men han kommer nog nämnas i ett och annat inlägg ändå förstås.

Ska även göra en video av alla videoklipp från hans första år så det kanske dyker upp så småningom!

Bentley väger nu 43,0 kg. Vi var hos veterinären på 1 års kontroll och allt var bra. Veterinären fnissade lite över allt vi varit med om med honom under detta första år. Det har varit brutna tänder, tandoperation, uppätna skor och strumpor och det senaste tillägget; ett besök till akuten.

Två veckor sedan på lördag var jag hemma med Bentley och hade en lugn förmiddag med långfrukost medan Jani var på jobb. Jag fick dock hjälpa till pappa en sväng, och glömde troligtvis kolla vad jag lämnade på diskbordet. För när jag kom hem en halvtimme senare var hallmattan full av brun smörja. Trodde först det var bajs, sen muld men sen såg jag den - kakaopåsen! Helv*te tänkte jag! Försökte få honom att spy med hjälp av salt, men det funkade inte. Ringde alltså in till dejourerande veterinären och hon sa att salt inte funkar på alla hundar. Vi skulle vänta 5-10 minuter och hade han inte spytt under den tiden skulle vi åka in till akuten. Och det fick vi göra tio minuter senare. Som tur hade Bentley inga symptomer, så han var lugn, men choklad är giftigt för hundar så han fick en spruta i baken så han skulle börja spy. Medlet fungerade snabbt och snart la han ner sig och spydde upp samma bruna smörja jag sett på mattan där hemma. När det verkade som att han spytt upp allting, fick han en spruta till, med medel för att få honom att sluta spy. Suck. Ett lyckligt slut alltså, men nog har vi fått uppleva ett och annat under vårt första år som hundägare.

Bentley äter fortfarande ganska samma mängd mat, vi har minskat lite enligt ordination av fodertillverkaren. Han äter alltså knappa 3 dl 3 gånger om dagen, och det verkar räcka mer än väl för att han ska orka och växa.

I början av Maj hade vi Bentleys bästis Nasse hos oss några dagar medan hans ägare, min kompis Ida, var på resa. Den första kvällen busade de på länge, men så småningom lugnade de ner sig. Bara för att fortsätta kl.5 på morgonen haha. Nästa dag gick redan bättre, och de drack ur samma vattenskål, sov brevid varandra och gick snällt på promenad tillsammans. Bentley gillade nog att ha en kompis övernatt. Efteråt var Bentley trött i flere dagar, han som inte är van att ha någon att leka med 24/7.

Andra djur Bentley bekantat sig med är hamstern Dilla. Janis äldsta flicka har fått en liten hamster, och Bentley stirrade på henne med intensiv blick genom gallret på hennes bur. Dilla verkade inte bry sig som tur, men Bentley hade nog gärna jagat Dilla runt lite..

Förra sommaren, när Bentley var riktigt liten, hoppade han ju i sjön från bryggan när jag var och simmade. Sedan dess har han varit ganska försiktig i vattnet. Han går längs vattenbrynet, men inte längre än så. En dag besökte vi en strand med Nasse och Dixie, och då vågade han äntligen gå lite djupare, så vattnet kom upp till sidorna på honom, men ändå gick han inte så djupt att han skulle hamna simma. För att hjälpa honom komma över eventuella trauman från förra sommaren, hade jag bokat tid på simskolan åt honom. Vi hade vår första lektion ungefär en vecka sedan. Instruktören var härlig, hade tålamod och bra tips för att få Bentley mer avslappnad i vattnet. Han gick frivilligt rätt djupt, men när han kände att vattnet blev så djupt att tassarna inte nådde botten blev det tvärstopp varje gång. En gång lyckades instruktören få honom djupt nog så han var tvungen att simma, men den lilla svängen var Bentley ganska panikslagen. Han kan inte riktigt simma, så han är i fel ställning och vet inte vad han ska göra med tassarna, så han bara plaskar på för fullt för att komma fram. OBS! Han  hade dubbla flytvästar på sig och instruktören höll i honom hela tiden, så det var ingen riktig fara. Han måste bara lära sig lita på att flytvästen ska hålla honom på ytan. När han gör det och lugnar ner sig, kan vi få honom att simma i rätt ställning och således lära sig simma. Bentley måste ju dock inte lära sig simma, så vi tar det lugnt i hans takt, och verkar det som om han inte lär sig så gör det ingenting. Då får vi bara se till att han alltid har flytväst när han rör sig nära djupa vatten, då det kan vara svårt att fiska upp en 43 kg panikslagen hund. Hur som helst så avslutade vi första simlektionnen med att leka roliga lekar i grundare vatten för att förstärka idén om att vatten är kul och ofarligt.

Vi har nästa simlektion bokat om två veckor, och vi ska se om det går lite bättre.

Sommaren har börjat och Bentley trivs med att springa omkring i gräset. Tyvärr har han haft ganska många fästingar redan, så under 1 års kontrollen hos veterinären bad vi om att få fästingmedel för att slippa de små jävlarna. Fästingmedel brukar vara en tudelad grej då vissa hundägare menar att medlet är farligare än fästingar, men då vi ifjol hade så bra erfarenhet med ett fästingmedel i tablettform så bestämde vi att fortsätta med samma i år. Ska bli skönt att slippa plocka fästingar ur ansiktet på Bentley hela tiden.

 

Här kan ni se hur Bentleys första år gick:

Bentley 11 månader

Bentley 10 månader

Bentley 9 månader

Bentley 8 månader

Bentley 7 månader

Bentley 6 månader

Bentley 5 månader

Bentley 16 veckor, 4 månader

Bentley 14 veckor

Bentley 12 veckor

Bentley 11 veckor

Bentley 10 veckor

Bentley 9 veckor

Bentley 8 veckor

Linda .
23.05.2018 kl. 08:50

Kalasdags

I söndags var det ingen vanlig dag, för det var min bebis födelsedag. Min lilla, stora, smarta, fåniga, snälla, envisa lilla valp är ett år redan. Hur kan ett år gå så fort ens?

Vi började den stora dagen med gos och presenter på morgonen. En scarf och en ny leksak blev det. Scarfen kanske är mera för mig än Bentley hehe, men han är så fin i den. Och leksaken var en definitiv fullträff, han sprang omkring med den hur länge som helst.

Vi besökte mamma och pappa där mamma hade gjort en liten kaka av äpple och gurka (Benleys favoriter) åt honom, och så tillbringade vi nästan hela dagen på stugan. Där sprang Bentley omkring i muldhögar, i högt gräs och i vattenbrynet. På kvällen åkte vi hem för att fira med banderoll, hemgjord partyhatt och tårta. Hade köpt lite ingredienser för en hund-vänlig tårta och Bentley verkade gilla den. En bra första födelsedag tycker jag.

Linda .
23.05.2018 kl. 08:00

Sommar, nu

Igår var en härlig, varm sommardag. Den fjortonde maj, kan ni tänka er? Dagen var hur lång som helst och nästan lite för varm (får man säga så redan?). Började dagen med att föra in min kamera för reparation. Bentley rev ner den från diskbänken på lördag och kameran går inte på längre. SÅ ledsen. Köpte ju den i september typ så den var fortfarande som ny för mig.

Efter att jag lämnat av kameran åkte jag in till kontoret. Jobbade lite, och så var det dags för lunch. Det finns en solig trappa nära vårt kontor som vi brukar äta take-away lunch på under somrarna, och igår blev det årets första trapplunch! Vi hämtade take-away och satte ner oss på trappan, åt, pratade och njöt av värmen.

Jobbade extremt kort dag pga. den spratt i benen att få komma ut i solen igen. Så kan det bli ibland, får jobba längre någon annan dag. Någon regnig dag.

När jag kommit hem blev det en tur till Ekenäs. Jag köpte ju några böcker på loppis någon vecka sedan, och en av dem har jag nu läst ut. Det visade sig vara första delen av en trilogi (hade inte köpt den om jag vetat det, brukar inte gilla uppföljare), och då första boken nästan slutade mitt i en mening var jag tvungen att leta upp uppföljaren. Som tur fanns den på Ekenäs bibliotek, så igår gick jag och hämtade ut den. Det är en megatjock bok med alla tre delar i en pärm, så om jag får feeling kanske jag läser tredje och sista delen också, får se.

Tog en liten promenad runt stan medan jag var i Ekenäs, och det var så himla tyst. Knappt en människa igång. Stannade för att beundra körsbärsträdet vid torget och så gick jag tillbaka till bilen. Väl hemma blev det mat och så ännu en promenad med Bentley. Han har så himla varmt nu med sin tjocka svarta päls så brukar vänta till kvällen för att gå en promenad med honom. Ändå var det nästan för varmt ännu när vi gick ut kl.20 (!). Får försöka gå ännu senare med honom.

Det var gårdagens perfekta sommardag! Är så otroligt, innerligt glad för att det är sommar nu. Vill att det alltid ska va såhär.

Linda .
15.05.2018 kl. 08:50

TV-program jag tittade på när jag var barn

Jag har länge haft en lista i anteckningarna på min mobil där jag listat upp vilka program och vilka filmer jag gillade som barn. Vet inte varifrån listan har sitt ursprung, till vad kan jag ha behövt en sån lista? Nå, nu när jag tänkte radera anteckningen så tänkte jag att det kanske ändå skulle vara kul att dokumentera den på bloggen. I den här listan begränsar jag mig till TV program (inga Disney filmer är inkluderade, kanske får bli en egen lista?) och listan är inte komplett. Men här är i alla fall de som väcker de bästa barndomsminnena. Namnen på programmen är på finska, tror jag kollade mest finska program och filmer som barn. Kanske min mamma kommer på någon till som jag tittat på?

 

Alfred J Kwack

 

Matka maailman ympäri 80 päivässä (Willy världsvan på svenska)

 

Snorkkelit (Snorklarna på svenska)

 

My little pony tales (Det här måste ha varit min bästa serie, för kommer fortfarand ihåg små snuttar från avsnitten. Måste nästan gå och kolla några klipp på youtube, hihi)

 

Vili vilperi (hittade inget svenskt namn men serien heter The Adventures of Blinky Bill på engelska)

 

Tohtori Sykerö (Doktor Snuggles på svenska)

 

Maija Mehiläinen (Biet Maja på svenska)

 

Kummikarhut (Bumbibjörnarna på svenska. Det här måste ha varit en favorit då intro låten fortfarande spelar i huvudet ibland. Får så varm känsla i hjärtat när jag hör den! Åh barndomen..)

 

Halinallet (Krambjörnarna på svenska)

 

Ankronikka (Ducktales på svenska)

 

Smurffit (Smurfarna på svenska)

 

Jetsonit (Jetsons på svenska)

 

Kaukometsän pakolaiset (De vilda djurens flykt på svenska, Animals of farthing wood på engelska) Kommer ihåg att jag älskade den här! Kommer ihåg maktkampen mellan de röda och de gråa rävarna och så den röda och gråa räven som blev kära i varandra.

 

Kaislikossa suhisee (Det susar i säven på svenska - vilket konstigt namn?)

 

Peukaloisen retket (Nils Holgersson på svenska tror jag?)

 

Tiku ja Taku (Piff och Puff på svenska)

 

Babar

 

Petteri Kaniini (Pelle Kanin på svenska tror jag?)

 

Hopeanuoli (Silver Fang på svenska. Det här var en film med många delar tror jag men blir fortfarande alldeles varm i hjärtat när jag ser bilder eller klipp från filmerna. Ändå ganska skrämmande och brutal för att vara barnfilm?)

 

Taotao (Hittade inget svenskt namn på denna? Även här blir jag nostalgisk när jag hör introlåten. Kan inte man åka tillbaka och vara barn?)

 

 

Vilka av de här minns ni? Vilka skulle ni lägga till i listan?

Linda .
10.05.2018 kl. 11:30

I början av Maj

Det är nästan sommar nu. Soliga varma dagar bakom, samma framför. Dessutom väntar fyra dagar hemma, tack Kristihimmelfärdsdag (fredag jobbar jag hemifrån)! Här hemma har vi kommit igång med trädgårdsarbeten och krattat, kalkat gräsmattan, gödslat gräsmattan, sått nya gräsfrön, vattnat, burit ut trädgårdsmöblerna, dammat av grillen och öppnat grillsäsongen. Grillmat i början av sommaren är nog bland det bästa!

Förra veckan var det ju Valborg dessutom. I år firade vi Vappen med grillkväll hos mina föräldrar. Som pricken på i blev det dessutom hemgjorda munkar och hemgjord mjöd båda hos mamma och svärmor.

Linda .
09.05.2018 kl. 21:55

Fyra bilder ur arkivet

Råkade se dessa bilder när jag bläddrade genom arkivet och fick så bra feeling. Det finns inte riktigt något så härligt som  vår i Vinterträdgården. Är så länge sen jag gått runt i Vinterträdgården och tittat och luktat. Men tills jag får till ett nytt besök har jag minnen att tänka på och bilder att titta på under tiden.

Linda .
05.05.2018 kl. 10:00

Mitt kanske bästa köp någonsing

Förra veckan när dagarna var ganska varma, gick jag i misstag till jobbet utan jacka. Hur det gick till? Jag trodde jackan låg i bilen och kollade inte förrän jag var framme - den var inte i bilen. Vid lunch hade det börjat blåsa, så när vi skulle gå till lunchstället frågade jag min kollega som inte skulle med om jag fick låna hennes jacka. Det fick jag, och hennes scarf också. Och alltså. Denna scarf. Det var kärlek vid första ögonkastet. Den mjukaste scarfen nånsin! Och stor, man kan vika och knyta den hur som helst.

Givetvis måste jag vara nyfiken och fråga var den var ifrån, och trots att min kollega fått den av sin kusin så visste hon att den var från Zara. Jag la in en beställning på den sekunden. Jag har scarfar så det finns och blir över, men just den här är så speciell, så skön, så fin. Vill ni ha världens mjukaste scarf? Sök på "Soft Scarf" på Zaras nätbutik som jag gjorde. Världens snabbaste frakt också, beställde på fredag och på måndag hade jag fått den redan. Vilken bra service!

Linda .
04.05.2018 kl. 09:30

Alla mina grönväxter

Ampellilja (Chlorophytum comosum Variegatum)

 

Ampelliljan räknar jag som min första egna grönväxt, där allting började. Har visserligen haft en eller två grönväxter innan, men det var här mitt intresse för grönväxter vaknade. Och för det får jag tacka min kompis Ida, som gav min första ampellilja till mig i present. Kommer inte ihåg när det var, inflyttningspresent när vi flyttade in i huset kanske?

Hur som, den lilla ampelliljan jag fick visade sig vara den starkaste moderplantan jag stött på. Det första den gjorde var att producera en gigantisk stickling och det är de två liljorna som producerat alla mina (för tillfället) 12 st ampelliljor. Ampelliljan är en tacksam grönväxt som klarar sig på rätt lite vård tack och lov. Jag vattnar mina en gång i veckan (mer om de verkar torra) och byter jord när det verkar dags, med 1-2 års mellanrum. Mina trivs inte i direkt solljus men gillar ljusa utrymmen. Dessutom sägs ampelliljan rensa luften, vilket är bara en bonus. Har ju inte mina ampelliljor i en ampel, men de verkar trivas bra ändå.

 

Bergspalm (Chamaedorea elegans)

 

Den här lilla bergspalmen har jag köpt på Plantagen om jag minns rätt. Ville utöka mina grönväxter med något jag inte hade och hittade den här intressanta. Vem vill nu inte ha en palm i vardagsrummet? Jag vattnar den en till två gånger i veckan och har inte ännu bytt jord en enda gång, men det ska jag göra i år.  Min bergspalm är väldigt tålig och trivs nästan var som helst. Den har stått både i köket, sovrummet och vardagsrummet.

 

Monstera (Monstera deliciosa)

 

En långvarig dröm blev sann när jag köpte den här stora Monsteran hos Bukettmakaren i Karis. Den finaste grönväxt jag vet. Har inte haft den så länge än, så vi försöker fortfarande lära känna varandra och varandras behov. För tillfället vattnar jag Monsteran en gång i veckan, men kanske måste öka på gångerna nu till sommaren känner jag. Monsteran står på paradplats i vardagsrummet, men får se hur bra den trivs så pass nära fönstret. Vi får bara se helt enkelt. Lär trivas i fuktiga miljöer så leta fram en sprayflaska man kan fukta bladen med ibland. Ändå ganska lättskött.

 

Julkaktus (Schlumbergera buckleyi)

 

Den här spännande, blommande kaktusen fick jag av min svägerska förra året. Hon hade två stora och ville gärna bli av med den ena, och jag var jätteglad av att få en. Kaktusen blommade när jag fick den, men den gillade inte flytten och fällde blommorna fort. Så gissa om jag var glad när jag märkte att den nu ett år senare gjort knoppar, och nu börjat blomma. Så fina färgranna blommor! Den här kaktusen kallas både Julkaktus och Novemberkaktus så inte hundra procent säker vilken som är rätt, ni får gärna underrätta mig. Just nu står kaktusen på vår eldstad/kakelugn (vad heter det egentligen?) och där verkar den trivas. Vattnar den sparsamt en gång i veckan.

 

Nästa på önskelistan står antingen en Alocasia Zebrina eller en växt med ett roligt namn; Moses stentavlor (Maranta leuconeura) eller Nukkumatti på finska. Vill bo i en djungel omringad av grönväxter.

Linda .
28.04.2018 kl. 10:30

Sommarstugan och blåsippor

Igår besökte vi sommarstugan med mamma och Bentley för att kolla att stugan "överlevt" vintern. Det såg väldigt annorlunda ut då så många träd fällts i vintras, men det kommer att bli så fint när alla kvarlämnade träd blir gröna. Vi kommer ha mycket bättre vy över sjön från stugan nu. Vi planerar dessutom en stor renovering av stugan så det var roligt att gå omkring, drömma och planera.

Vi besökte även hyresstugan en bit ifrån för att kolla att allting var okej där med. Det var det, och dessutom ligger stugan i en solig sluttning, så det växte massor av blåsippor där redan. Och även några vitsippor tittade fram! Bentley gick på stranden och i vattnet och jag försökte uppmuntra honom då jag vet att han tidigare varit lite skeptisk mot vatten.

 

Linda .
27.04.2018 kl. 08:30