Sommaren som aldrig tog slut

Vad är det för tid på året egentligen? Det är dimma så gott som varje morgon. Solen går ner innan Bentley fått sin kvällsmat vilket betyder att vi måste gå vår kvällspromenad tidigare. Det är inte längre solen som möter mig när jag stiger ut genom dörren på morgonen, istället är det månen. Ändå åt vi lunch på uteservering i fredags. Ändå var det +22 grader idag. Tycker att eftersom det är september vill jag klä mig varmt och mysigt, men så är de så varmt ute att man klarar sig i t-shirt. Vi fick liksom en extra sommarmånad i maj, och nu får vi en till varm månad i spetember? Den här sommaren tar ju aldrig slut? Härligt!

Idag besökte vi en hundpark med Bentley och därefter tog vi oss till en allmän badstrand. Det var bara vi två på stranden, så Bentley fick springa lös och han var så glad att få springa fram och tillbaka i vattnet.

Linda .
08.09.2018 kl. 20:50

Forneldarnas natt, brasa och skymning

Ligger så långt bak i rapporteringen, så vet inte riktigt var jag ska börja. Kanske med en extempore brasa som vi tände Forneldarnas natt till ära? Min bror med familj bjöd oss alla till en närliggande åker där han hade samlat en hög med sånt som skulle brännas. Det var rätt fuktigt så vi vågade tända på, men var noga med att vakta elden och att släcka den.

Vi värmde oss vid brasan och beundrade den vackraste skymingen på länge.

Linda .
06.09.2018 kl. 08:00

Blommorna i augusti

Innan jag mentalt går in ni september vill jag bara slänga in en bild på den här fina ängen i vår by. En fin påminnelse om att det fortfarande var somrigt och fint i augusti. Den här bilden ska jag försöka bära med mig i höst och under vintern.

Linda .
02.09.2018 kl. 16:50

Bio gånger två

Förutom jobb blev det några bion i slutet av augusti. Först ut var filmen "Book Club" som jag visste jag ville se genast jag såg reklamen för den. Jane Fonda och Diane Keaton är några av mina favorit skådespelerskor så jag hade höga förväntingar. Så en kväll tog jag mamma med och så åkte vi till Bio Pallas här i Karis.

Filmen var bra med en fin historia och duktiga skådespelare - skrattade högt många gånger. Om jag måste säga något negativt så kan jag tycka att den kanske var lite för förutsägbar?

 

En annan film jag såg i augusti var uppföljaren till en av mina absoluta favoritfilmer i världen - Mamma Mia. "Mamma Mia Here We Go Again" är alltså del 2 men utspelar sig både före och efter händelserna i första filmen, så det hjälper nog att ha sett den första filmen. Var väldigt överraskad över att huvudkäraktären från första filmen inte var med (förutom på slutet, förlåt om jag spoilade nu!) men var så imponerad över alla de nya skådespelarna! Så duktiga allihop. Grät tre gånger men försökte leka cool och inte visa till någon. Satt på rad fem mellan mamma och Jani och åt popcorn, och så avslutade vi kvällen med pizzamiddag ute på stan!

Linda .
31.08.2018 kl. 17:30

Nya utmaningar och uppfyllda drömmar

När det är tyst här betyder det oftast att det är ont om tid utanför det virtuella.

Jag har på grund av ett flertal orsaker fått möjlighet att ta an nya ansvarsområden på jobbet. Egentligen flera ansvarsområden. Jag har fått en ny titel och en löneförhöjning och massa nya arbetsuppgifter. PANG! Jag som några år sedan önskade mig något nytt i arbetslivet har fått precis det, och lite till. Jag är där nu. Jag gjorde det. Jag klarade det. Är det så här det känns när en önskan blir till verklighet? Det känns i alla fall bra. Så jävla bra. Kan inte fatta att det är sant. Tack vare det har jag tusen saker att göra varje dag, så arbetsdagarna bara flyger förbi, och när jag väl är hemma måste jag verkligen vila ut efter en hektisk dag där timmarna ibland inte räcker till. Men jag klagar inte. Och jag vet att jag fortfarande måste ta det lite lugnt pga. panikångesten, som verkar ligga i dvala igen men som kan väckas när som helst.

Så jag försöker balansera livet. Arbetet med fritiden. Och oftast är det bloggen som får lida. Men här är jag. Går kvällsturer med hunden, kollar igenom alla Gilmore Girls för femte (?) gången för att ha något att nolla huvudet med, och äter säsongens sista körsbär.

Linda .
31.08.2018 kl. 14:30

Middag med kompis och hund

Min kompis Linda som bor i England är i Finland denna vecka. Det firade vi med kompiskväll. Senast sågs vi i mars när jag hälsade på i England.

Jag hämtade upp Linda efter jobbet och så körde vi hem till oss. Linda hade aldrig varit hos oss förr (!) så det var roligt att visa hur vi har det hemma. Vi tog med oss Bentley och så var det dags för middag. Jag ringde upp en av våra favoritrestauranger, KW, för att fråga om det var okej att ta med hund på terassen. Det var det minsann, och de hälsade Bentley välkommen med. För mig blev det KWs legendariska hamburgare, och så världens godaste lakrits pannacotta till efterrätt. Nam!

Gillar restauranger där man får ha hund med. Förstår ju att man inte kan ha med hundar inomhus, men sådär på terassen är en bra kompromiss för allergiska gäster och hundägare tycker jag. 10+ poäng till KW för det. Bentley fick en vattenskål och servitören och några av de andra gästerna kom för att klappa honom.

 

Linda .
17.08.2018 kl. 17:00

Sensommar, jobb jag gillar och fredag

Det börjar vara gula löv i träden, och på marken. Det är skördetid, och åkrarna blir toma. Det är kyligt om morgnarna, och dimma över sjöarna. Ändå är det skönt. Ändå är det varmt om dagarna och man kan gå med kjol.

Ska ta vara på sensommaren nu. Vi hinner nog med höst och vinter sen när det väl är dags.

På jobbet är det mycket nu. MYCKET. Jag har fått massvis med nya ansvarsområden, senast igår blev jag produktansvarig för en av våra produkter. Det känns fint att de litar på mig såpass att de känner de kan ge mig mer ansvar. Det är exakt det här jag längtat efter. Och jag trivs så bra med det jag gör. Vilken lycka att få göra sånt man gillar. Ordna och fixa, skapa och förbättra.

Det var bara det jag ville komma med denna fredag. Om sex timmar tar jag en välförtjänt helg.

Bilder från Noux förra söndagen.
Linda .
17.08.2018 kl. 08:45

Ju flera hundar desto bättre

Söndagen var nog en av de lyckligaste dagarna i mitt liv, för jag var omringad av inte bara en, utan rentav sju stycken Berner sennen. Den bästa rasen i världen, de bästa hundarna i världen, nämligen Bentleys syskon, mamma, mormor och halvkusin. Det var en Berner-bonanza hos uppfödaren där vi träffades.

Hundarna fick först snusa på varandra försiktigt då de inte sett varandra på länge, men efter en stund släppte vi dem löst. Hundarna fick springa runt på den stora gården och leka fritt, och det var så härligt att få se hur de trivdes ihop som flock. Vi gick en skogspromenad upp till en utkiksplats, där vi hade fin vy över Noux, och lite senare gick vi ner till stranden så hundarna fick simma. Blev så glad när jag märkte att Bentley var den ivrigaste simmaren av dem alla :´) Han som knappt vågade gå i tidigare.

Han har en fin familj den där Bentley, och jag är glad att vi har så nära kontakt med alla. Fint att få se hur de andra utvecklas, och jämföra lynnen och utseenden.

Linda .
15.08.2018 kl. 11:45

Flickan som fyllde 10 år ♕

Janis yngsta barn, vår modiga, eldiga, känsliga, vackra, snälla flicka har fyllt 10 år. Det firade vi på lördagen med stor fest. Jag beundrar den här lilla flickan för hennes mod, hon är inte sen med att säga sin åsikt och hon vill skydda alla djur i hela världen. Tror hon kommer bli djurskyddsaktivist. Eller president.

Kunde inte be om härligare styvbarn än jag har ♡

Linda .
13.08.2018 kl. 08:40

Nytt hos mig

Har jag visat mitt senaste inköp som jag är så nöjd med? Kanske inte, men det är alltså frågan om mina nya solglasögon.

Hade nästan exakt likadana som Bentley åt upp, och var så ledsen då de var mina favoriter. Så gissa om jag blev glad när jag såg dessa från MiuMiu. Så himla fina tycker jag, helt min stil!

Linda .
10.08.2018 kl. 14:53

Sista semesterdagen

Igår, på min allra sista sommarsemesterdag för 2018 bestämde jag mig för att jag behövde ett dopp. Så jag tog Bentley med mig och så körde vi till stugan. Vattnet. var. så. varmt! Bentley har lärt sig simma utan flytväst nu, och igår var det första gången han simmade utan att jag lockat honom med leksak, käpp etc. Han verkar gilla att simma, och det känns så skönt att ha kommit till den punkten. Förr gick han ju knappt i vattnet.

Vi satt länge vid strandkanten och njöt. Av tystanden. Av sommaren. Av det fina, klara, varma vattnet. Och undrade varför jag inte kommer ut till stugan oftare. Det tänker jag nästan varje gång jag är där.

Så här fint var det igår, ska visa.

Linda .
09.08.2018 kl. 14:45

Födelsedagsmiddag på Gaijin

Jag skulle kanske inte kalla det en gemensam hobby, men ett gemensamt intresse absolut. God mat är ett gemensamt intresse jag och Jani har. När man försöker komma på någon present, vet man att en middag på någon ny restaurang alltid uppskattas.

Så i måndags när Jani fyllde fyrtio, hade jag bokat bord på Gaijin. Vi gillar nästan all slags mat, och efter att vi blivit förtjusta i Farang några år sen, tänkte jag detta kunde bli en bra jämförelse. Vi beställde Gaijin menyn där man får massa små rätter, och vi satt och åt i 3 hela timmar!

Vi började med skalmusslor, tartar, sashimi och crab cakes. Åt lax, wasabi i alla slags former, miso, ribs, kammusslor, ingefärä, tång kaviar, imchi och världens godaste ris. En god fördrink med gurka och gin, och tio maträtter senare gick vi mätta och belåtna.

Maten var jättegod, men måste ändå säga att jag personligen gillade Farang en aning mer. Här får ni i alla fall några halvdåliga mobilbilder från vår finmiddag på Gaijin.

Linda .
09.08.2018 kl. 11:00

Firat fyrtioåringen

Idag fyller mitt livs kärlek 40 år. Vi har 9 års ålderskillnad, men det är något vi aldrig kännt av eller tänkt på. Vi firade redan lite i förhand på lördagen med kaffe, tårta, presenter och kalas.

Jani var emot att fira alls, men jag planerade ett mini-kalas hos mamma och pappa i alla fall och överraskade honom. Inget stort och pampigt, men med lite dekorationer, pyssel och ballonger på mammas och pappas terass blev det ganska fint ändå. Vi skålade i skumpa och jag höll ett litet skämtsamt tal på rim.

Gjorde även mitt livs första gräddtårta, med mammas hjälp förstås. Blev en sommartårta med färska jordgubbar, och bananer enligt Janis önskan.

Linda .
06.08.2018 kl. 10:15

Sommaren är inte över än

Kan knappt greppa att det redan är augusti. Och ändå är sommaren inte över än? Kommer alltid att komma ihåg sommaren 2018 som sommaren som nästan aldrig tog slut. (Och som sommaren då det var hett som i helvete. Ursäkta mitt ordval).

Folk börjar återvända till jobbet, flickornas skola börjar denna vecka - men ändå är sommaren inte över än? Jag har några semesterdagar att ta ut så kommer ha minisemester måndag, tisdag, onsdag. Ska simma, gå på bio, läsa bok och baka några kakor till en födelsedagsfest nästa lördag.

Flickorna har varit hos oss nu i helgen. De sov i tält ute på bakgården, simmade i dammen bakom mammas och pappas hus och så plockade vi ärter sen om kvällarna på min brors ärtfält.

Linda .
05.08.2018 kl. 18:45

Elsas citron och vallmokaka

Någon vecka sedan fick jag sådan lust att baka. Då prövade jag göra Elsas berömda citron och vallmokaka. Och kakan blev supergod. Så enkel att göra och ändå så god. Ska definitivt göra den flere gånger. Var dessutom ett ypperligt tillfälle att ta i bruk den fina loppisfyndade kakformen jag fyndade tidigare i sommar. 

Denna fina och goda citron och vallmokaka fick helt klart godkännt av alla som smakade. Klicka på länken ovan för att komma till Elsas recept. Följde Elsas recept till punk och pricka och resultatet var toppen. Sa jag redan hur enkelt det vara att veva ihop den?

Linda .
05.08.2018 kl. 11:20