Några kalla dagar i Köpenhamn

En vecka sedan var jag i Köpenhamn i några dagar. Det var frågan om en arbetsresa så hade inte så mycket fritid tyvärr. Brukar gilla Danmark och den här resan var inget undantag. Vi kom fram rätt sent på onsdag kväll och eftersom jag var så jättetrött orkade jag inte ta mig runt stan som jag hade tänkt. Istället fick det bli hotellsäng med krispigt frächa lakan, bloggar och en påse Dumle - vilket jag måste medge var precis det jag behövde, en lugn kväll. Hotellet låg nära huvudtågstationen, mittemot Islands Brygge, där vi skulle delta i en konferens följande dag.

Pga tidig kväll vaknade jag tidigt och var pigg. Gjorde mig klar för dagen och så tog jag mig ner till restaurangen för frukostbuffé. Plockade med mig sånt jag tyckte var gott och satt mig vid ett fönster med en kopp te.

När jag var klar var det ännu närmare två timmar kvar till konferensen så jag klädde på mig varmt och gick ut på en promenad. Försökte undvika platser jag besökt tidigare, så promenerade längs kajen, svängde upp till H. C. Andersens Boulevard och gick runt i parken vid Glyptoteket. Själva Glyptoteket var stängt tyvärr så det får bli till nästa resa. Det var en isig vind i Köpenhamn den dagen, men ändå så skönt att ta en morgonpromenad. Vi hade en bra konferens med roliga människor, givande workshops och åt god mat innan vi tog ett mycket sent flyg hem igen.

 

Linda .
22.03.2018 kl. 07:30

Har åkt slalom i Påminne

Ja just det, har inte hunnit berätta att jag skidat slalom en dag i Februari! Och det var det bästa jag gjort på länge.

Det vara bara jag (alltså det var ju folk i backen, men hade inget sällskap) och jag åkte inte länge men att jag överhuvudtaget tog mig i backen var en stor vinst. Har nämligen blivit allt mer försiktig med åldern och eftersom det är jäääätte länge sen jag åkte slalom var jag nervös. Ändå så glad att jag trotsade min nervositet och åkte! Slalom var precis så roligt som jag kom ihåg, och efter en försiktig första tur nerför backen var det som om jag aldrig haft paus. Givetvis är det ju halva meningen med att åka till Påminne att dricka varm choklad och äta berlinermunk i cafét, som vi gjorde när vi var yngre.

Linda .
21.03.2018 kl. 16:41

Läget en morgon i slutet av Mars

Januari gick snabbt förbi, sedan februari och snart har mars rusat förbi i samma fart. Vart tar tiden vägen? Oftast blir jag stressad då jag inte hinner med, men nu försöker jag tänka att vi ju ändå går mot våren, och det har jag verkligen ingenting emot.

Efter att jag kom hem från England en dryg vecka sedan hann jag vara hemma hela tre nätter innan det var dags att åka igen. Åkte till Köpenhamn några dagar på arbetsresa. Synd hur lite man hinner se av en stad på arbetsresor, verkligen ingenting roligt. Men som tur vaknade jag tidigt på morgonen så hann med en promenad, ska visa bilder på det snart.

Annars är det mycket att göra på jobbet vilket jag gillar, tiden går så fort då. Försöker alltid åka in tidigt till kontoret. Då får man köra i lugn och ro, och så får man åka hem tidigt. Behöver inte längre använda långljus när jag kör till jobbet tidigt, vilket säger ganska mycket om att vi går mot ljusare tider. Igår var det vårdagjämning vilket betyder att dagen och natten nu är nästan lika långa. Vi har slagit mörkret! Vi klarade det!

Linda .
21.03.2018 kl. 07:30

Bentley 10 månader

Idag är Bentley 10 månader och han börjar se mer och mer vuxen ut. Han är ju långt ifrån vuxen, då Berner Sennen brukar räknas bli vuxna på riktigt först i tre års åldern, men storleksmässigt är han stor som en vuxen hund. Han har växt till sig på bl.a. bredden och viktökningen har saktat ner. Han vägde 8kg vid 8 veckor när han kom hem till oss och hela uppväxten lade han jämnt på 1kg per vecka ungefär. Men förra veckan i vecka 43 vägde han 40,0kg, så det har saktat ner. En stor pojke hur som helst.

Det har definitivt börjat snurra på hormoner i honom. Han lyfter på benet när han kissar, och han ska "märka" överallt (förutom inne, som tur). Tikar är han också mer och mer intresserad av, men än så länge är det kontrollerbart. Förutom Dixie, min kompis Idas hund, som han är van med har han träffat tikar i bl.a. hundparken. Senast vi var i hundparken kom det en blyg blandrastik vid namnet Mari och lekte med oss, och snart sprang de alla i full fart efter varandra. Så roligt hur bra det går med andra hundar, man ser hur Bentley njuter av att träffa nya hundar.

En dag när vi befann oss i Esbo bestämde vi med min arbetskompis att ta en hundträff. Hon har en treårig Airedale terrier och en c. tio månader gammal Portugisiskt vattenhund som båda är tikar. Bentley är mycket större än vad de var men det gick väldigt bra och Bentley lekte så snällt med dem. Den yngre tiken hade precis haft löptid så hon var en aning för intressant för honom men förutom det gick det bra. Första gången han leker med så små hundar.

Vi har börjat gå på Rallylydnad! (Vad är rallylydnad? Läs mer här: klick!). Första gången var en ka-ta-strof och jag var färdigt att ge upp och sluta med detsamma. Han ylade KONSTANT i en hel timme då han bara ville gå och hälsa på de andra hundarna men inte fick. Han  ylade så jag inte hörde vad vår tränare sa, så jag fick ställa tusen frågor hela tiden. Han koncentrerade sig inte alls och jag tappade nerverna. Men förra söndagen innan kursen gick jag och letade inspiration på nätet. Tittade på några videon och läste mer om rallylydnad och på en sida stod det "det viktigaste är att ha roligt". Så med det i tanken åkte vi ändå på vår andra timme, och vi hade så roligt! Visst ylade Bentley lite ibland, men försökte hålla honom upptagen med små övningar, och berömma honom genast för minsta lilla han gjorde rätt. I något skede började han verkligen koncentrera sig på mig istället för tikarna, och det gick så bra att vi även fick beröm av tränaren. Ska öva med honom på egen hand nu under veckan, och ser framemot nästa timme på söndag.

För det mesta är Bentley väldigt duktig i nya situationer och det är nästan ingenting som skrämmer honom. Snöskoter är en ny sak han vant sig vid till exempel. Nu när vi även gått mera med honom i koppel har han blivit duktigare på att gå snällt. När man sedan släpper löst honom springer han runt, runt som en galning.

Linda .
20.03.2018 kl. 22:00

Hundträff, bloggen fyller 8 år och date night

Vilken fin dag det varit idag. Soligt, varmt och fullt av roligheter!

Bentley väckte mig tidigt genom att komma och ligga på mig, så vi kramade en stund och när Jani åkte på jobb gick vi till mamma och pappa på frukost. Min brorson Vincent hade varit där övernatten och han var så glad och härlig som alltid.

Vi hade bestämt hundträff med min kompis Ida och hennes hundar, och vi träffades i hundparken. Där fick hundarna springa omkring en dryg timme tills de var alldeles slut. Jag var nog också ganska slut efter resande och en lång vecka för när vi kom hem tog vi en dagsömn båda två.

Så skönt med lördag förresten, tid att pyssla på hemma. Det är dessutom ingen vanlig lördag, för idag har jag bloggat i prick åtta år! Ibland aktivare, ibland paus, men i åtta år har jag dokumenterat mitt liv och bland det roligaste jag vet är att gå bak i arkivet och titta vad jag sysslat med. Grattis bloggen 8 år!

Jani frågade om vi skulle gå ut och äta ikväll och en date night tackar man ju inte nej till. Så vi åkte in till KW här i stan för lite tumistid och god mat. Världen är ju dock liten, så vem satt i bordet brevid om inte Ida, Jesse och deras kompisar. Det var skönt att komma ut lite tillsammans med Jani, och maten var ju lika dö-god som alltid. Nu ligger vi och slöar hemma med lösgodis, Jani tittar på någon Marvel film, jag bloggar och Bentley ligger vid fötterna och snarkar. Så skönt att vara hemma. Så skönt med vardagliga grejer <3

Linda .
17.03.2018 kl. 23:00

Det stora York inlägget

Min vecka i York var min första resa till Storbritannien över huvudtaget. Vet inte riktigt varför, men har inte blivit av att åka dit förut. Men nu när min kompis Linda bor där måste jag ju passa på. Alltid roligt att besöka något ställe där någon man känner bor, för man får en helt annan insikt i stället. Man ser hur de lokala bor och lever. York har runt 150 000 invånare om jag minns rätt, ändå såg jag knappt ett enda höghus där, och inga skyskrapor. Det är som en stor småstad liksom, vilket jag gillade. Gamla, fina byggnader, kullerstensgator och så mycket historia. Kan varmt rekommendera York, och ska nog själv åka tillbaka snart!

Jag hade bokat flyg till Manchester pga direkt flyg, och så tog jag tåget en och en halv timme till York. Där hämtade Linda och hennes sambo Phil upp mig. Vädret var varierande och jag hann uppleva regn, sol, molnigt och snöstorm. Allt i York var så.. engelsk på något vis. Precis så jag hade tänkt England skulle vara. Lummigt, små söta stenhus, vänliga människor, omväxlande väder, gröna ängar, får, herrgårdar.

Hade några punkter jag ville förverkliga under min vecka i York, och kan nog kryssa av de flesta. Vi hann med så mycket, och hade så roligt.

Hotellet. Det finns mycket små söta bed and breakfasts och inns i York, men även fina hotell. Själv bodde jag hos min kompis Linda, men det var nog också som att bo på ett femstjärnigt hotell. Hade eget rum med badrum, TV på rummet, ”minibar” med drycker, och allt jag kunde tänkas behöva. Det var verkligen som att bo på hotell, fast med en kompis och med en gullig hund.

Linda bor i ett relativt tyst bostadsområde i ett sk. detached house, i ett fint tegelstenshus med blå garagedörr <3 Ändå vara det promenadavstånd till ett stort shoppingcenter med matbutiker, inredningsbutiker, klädbutiker, bio och allt det där. När vi skulle in till centrum tog vi buss, och det tog ungefär 20 min.

Restaurangerna. Den andra kvällen i York fick jag delta i en middag Linda hade ordnat för hennes kolleger. Vi åt på Cosmo där man betalade 15 pund och fick äta så mycket man orkade. Kan rekommendera, då man kunde välja från allt mellan sushi till pasta och sallader. Plus poäng för god mojito.

Blev förtjust i cafét och restaurangen Bettys där vi hade bokat in oss på afternoon tea och åt lunch dagen efter. Lite åt det dyrare hållet men definitivt värt, allting var så gott!

Min sista dag i York besökte vi en pub för att äta lunch, för det hör ju nästan till när man är i England va? Vi åt Sunday roast på en tyst liten pub i en tyst liten by en timme från York. Brasan var tänd och hundar var välkomna med in.

Bra nivå på restaurangerna vill säga, finns något för alla!

Stränderna. I York finns ingen strand vad jag vet, (besökte ju under vintern så kan hända att jag har fel) men kusten lär inte ligga så himla långt ifrån så man kan åka till någon kuststad och gå på stranden om man vill. Det ligger definitivt på min to do lista under nästa gång i York. Ska se till att besöka någon annan tid än vintern bara.

Nattlivet.  Efter några drinkar på restaurangen Cosmo kan jag ju inte säga att jag bekantade mig med nattlivet så mycket, och då vi hade så mycket program så gick vi och lägga oss rätt tidigt, men det lär finnas många bra barer och nattklubbar. Britter kan det där med att festa, det har man ju hört förut.

Shopping.  Oj shoppingen! Hittade så mycket fint, önskar jag bodde i England och kunde shoppa där hela tiden. Själv shoppade jag mest kläder och det var superbilligt, som jag nämnt köpte jag skor för runt 3€. Besök även designer outleten utanför stan, där finns många butiker och allting är på rea.

Aktiviteterna. I York finns det massor att se och göra. Mycket historia för den som är intresserad. Men förutom gamla byggnader finns där även fina parker, museum, gågator, torg, och annat att göra. Mycket var stängt nu under vintern så det finns nog ännu mer att se och göra under sommaren. York har även otaliga evenemang att delta i om man vill. Jag rekommenderar även att ta sig utanför stan, i de mindre byarna för att se livet där.

Linda .
17.03.2018 kl. 22:30

Sista dagarna i York

När jag skrev det senaste inlägget var jag i England, som bäst är jag i Köpenhamn. Men vi tar en resa i gången. Mina sista dagar i England var kanske de allra finaste. En morgon vaknade jag till snöstorm men det visade sig bli den finaste dagen under hela resan när snön smalt bort på eftermiddagen och solen sken från en klarblå himmel.

En annan dag vaknade jag till perfekt vårväder men efter att vi gjort stan började det ösregna. Varierande alltså, precis som jag hört att England ska vara.

(Krokusar i Mars!)

Under mina sista dagar i England åt vi bl.a. lunch på Bettys där vi druckit afternoon tea dagen innan. Vi ville fira fin dag och fin vänskap så efter lunchen beställde vi inte en men två efterrätter var. Pga varför inte liksom? Dog så goda bakelser det var!

En annan dag fick jag bestämma vad vi skulle äta och då fick det ju förstås bli fish and chips. Det måste man ju pröva på i England inte sant? Gott var det, visste inte att de vanligtvis hämtas på restaurangen, eller chippy som det kallas, men äts hemma. Något annat jag inte visste var att de ofta äter mushy peas som sidorätt alltså typ ärtpuré.

Jag hade på förhand kollat att det skulle gå en pjäs på Royal Opera som jag ville se (främst för att en skådespelare från Emmerdale skulle vara med, haha jag vet, men är Emmerdale fan for life). Så en kväll hade jag bokad biljett till pjäsen ”Strangers on a train”. Pjäsen var bra om än ganska lång och jag fick se inte en utan TRE Emmerdale stjärnor då det dessutom satt två andra i publiken! Fatta vad lycklig jag var då.

Under en av de finare dagarna passade vi på att gå runt stan på sightseeing och gick bl.a. uppe på den gamla stadsmuren, i en park, över den stora ån och på smala kullerstensgator.

Min sista dag i York regnade det jämnt så hade inte lust att göra så mycket. Då packade vi oss i bilen alla tre plus hunden och så åkte vi på roadtrip. Vi åkte norrut och hamnade av en slump i en gammal handelsstad från 1200-talet. Där gick vi omkring tills vi blev hungriga för då åkte vi vidare i jakt på någon mysig pub. En till sak man måste göra i England, gå på pub. Slutligen hittade vi en bra pub i en liten by och beställde öl och sunday roast, satt vid brasan och hade det bra.

En hel vecka i York alltså, tusen tack Linda och Phil för att ni orkade med mig, hade superroligt. Alla bilder hittils är mobilbilder så ska lägga upp några riktiga kamerabilder bara jag har tid.

Linda .
14.03.2018 kl. 21:24

Vårdagar i York

Det är redan min fjärde dag i England och vi har gjort massor. Igår på onsdagen tog vi bussen till ett shopping center en bit utanförstan, eller en designer outlet är det egentligen. Lindas sambo Phil jobbar där och vi skulle shoppa lite och sedan åka hem med Phil när vi var färdiga. Shoppade bara en skjorta men gick omkring i flere timmar och kände och provade. Åt en megalunch på en diner i Amerikansk stil och snart var det redan dags att åka hem.

Vi tog bara en kopp te hemma hos Linda och så gick vi nästan genast till bion. Denna gång såg vi "50 shades freed" som är tredje och sista delen av 50 shades of Grey serien. Gillade även den här sista delen, även om böckerna var bättre. Det är billigt att gå på bio här, runt 7€ för en bekvämare VIP stol, inte så illa alltså.

När vi kom ut från bion regnade det, men annars var det en fin vårdag. Gissa min överraskning då när jag idag vaknade till en snöstorm?! Grät lite inombords för jag hade tänkt ägna mig åt turistande och fotografering just idag, och nu var allting täck i snö och slask.

MEN. Som tur är ju detta England och redan när vi stack hemifrån några timmar senare hade det mesta smält bort, och dagen blev slutligen den finaste dagen hittils med blå himmel och sol. Vi hade bokat in Afternoon Tea på Betty's inne i stan så vi tog oss in i god tid och gick omkring lite på stan innan. Betty's var amazing. Vi beställde in varsitt te, och så fick vi en kakställning fullt av bröd, scones och härliga små bakelser. Där satt vi i flere timmar och bara njöt, lyssnade på pianisten som spelade och planerade dagen.

Efter testunden gick vi omkring stan och turistade lite, tog obligatoriska foton i telefonkiosken, gick i parken, beundrade York Minster och shoppade lite.

På kvällen var det dags för teater. Jag hade på förhand kollat in pjäsen "Strangers on a train" och tyckte det kunde vara spännande att gå på teater medan jag var i England. Sagt och gjort, hade biljetter för kvällens föreställning. Det var en rolig upplevelse och pjäsen var bra. Ett perfekt slut på en perfekt dag, trivs verkligen här.

Linda .
09.03.2018 kl. 01:29

Första dagarna i York

Hej från York!

Jag är i England denna vecka och hälsar på min kompis Linda. Linda har bott här i 2 år redan så det var definitivt dags att hälsa på. Det är min första gång i Storbritannien och jag gillar det massor. Människorna är så vänliga, allt är så Engelskt och här är det nästan vår redan!

Jag landade på Manchester flygplats igår på morgonen och så tog jag tåget till York. Där hämtade Linda och Phil upp mig på tågstationen och så åkte vi hem till dem och avnjöt min första kopp chai latte. Igår på den första dagen gjorde vi inte så mycket, mest för att jag var trött efter en tidig väckning. Så jag fick en tur runt huset, fick göra mig som hemma, vilade en stund, tog oss en runda i butikerna här nära (allt är så billigt här!) och så avslutade vi dagen med middag hemma följt av filmkväll. Vi såg "Murder on the Orient Express".

Min andra dag i York började vi med frukost och soffhäng följt av promenad med hunden Zinja.  Vi gick till en park här nära och skulle mata änderna, men de var nog lite rädda för hunden och höll sig på avstånd. På dagen tog vi oss till bion, vi skulle kolla på "Red Sparrow" och hade bokat VIP platser. Bion var jätte bra, spännande, skrämmande och äcklig ibland men så fängslande. Blev seriöst kär i huvudkäraktären som spelas av Jennifer Lawrence.

När vi kommit hem från bion gjorde vi oss färdiga för stan, och tog en shoppingrunda (sa jag redan hur billigt allting är här? Köpte ett par skor för 3,90€! ) och sedan mötte vi Lindas arbetskompisar på restaurangen Cosmo för middag. På Cosmo betalar man 15 pund och så får man äta så mycket man vill. Fanns bl.a. italiensk, kinesisk och nepalesisk mat, asian fusion och sushi och så en gigantisk efterrättsbuffé. Jag åt så jag nästan hade svårt att andas efteråt och nu ligger jag i sängen i någonslags matkoma. Klockan är 23 här så gå och lägga mig nu, ska försöka mig på någon uppdatering här under veckan ännu!

Linda .
07.03.2018 kl. 00:57

För få timmar på dygnet

Just nu finns det för få timmar på dygnet. För få timmar för att sova tillräckligt för att inte vara trött och för att orka. För få timmar för att få allt jobb gjort, och för att ge Bentley den uppmärksamhet han förtjänar och behöver.

 

Men vi kämpar på. Det hjälper lite grann att det blir ljusare hela tiden. Det är ljust när jag kommer hem, och det blir allt ljusare på morgnarna. Jag är på skolning slutet av denna vecka på Majvik i Kyrkslätt. Där är det tyst, solen skiner fint över den frusna Esboviken och det har varit en skön andningspaus. Visst är det långa dagar med mycket information, men att komma ur den normala miljön gör det intressant. Och jag lär mig massor.

Linda .
28.02.2018 kl. 10:14

Bentley 9 månader

Bentley är nu 9 månader, kan nån snälla stoppa tiden? Mycket har hänt denna senaste månad, var ska jag ens börja? Kanske med våra tre omgångar hos veterinären? Första gången vi åkte in hade Bentleys ögon runnit mer än normalt i många dagar redan. Tror det var torsdag som jag sa till Jani att om inte de slutat rinna innan måndag så åker vi till veterinären. Men vi väntade inte så länge för samma dag när jag kom hem från jobbet var ögat uppsvällt. Vi fick tid samma kväll till veterinären som tur, och de kollade att han inte hade något i ögat och gav antibiotiska ögondroppar. Dropparna fungerade bra och redan när vi kom hem (han hade fått droppar på kliniken) såg ögat lite bättre ut. Efter 2-3 dagar var ögat helt normalt igen.

Som jag senast skrev har Bentley blivit expert på att hitta saker på förbjudna ställen och bita sönder dem.. Till listan får vi sedan senast lägga till mitt körkortsliknande passerkort som vi kommer in på kontoret med. Plastkortet låg inne i ett hårt plastskal och skalet hade han ätit upp helt och hållet. Själva kortet hade han bitit nästan itu, men inte svalt det (och det fungerade på jobbet fortfarande, dock var jag ändå tvungen att be om ett nytt kort + skal). Han har även söndrat mina FAVORIT solglasögon och mitt fina fodral till solisarna, blev så ledsen L Köpte solisarna förra sommaren när vi var i Grekland med flickorna. Dessutom har han ätit sönder mina JBL bluetooth hörlurar som jag fått till julklapp av företaget några år sedan.

Och värst av allt hade han en dag fått tag i min handväska och tuggat upp nästan hela innehållet vilket också innebar min panikångest mediciner! Har inte till denna dag någon aning om han ätit noll eller 50 tabletter lugnande men jag ringde veterinären och de tipsade om att man kan försöka få hunden att spy, och ge medicinsk kol som skulle suga upp farliga ämnen. Vi hade hela tiden koll på Bentley men eftersom han inte hade några som helst symptomer så bestämde vi oss bara för att vänta och se. Jävla hund...

Nå, detta ledde till något värre än uppätna saker då jag vaknade två dagar senare och upptäckte att Bentley hade spytt fem gånger. Antog att han hade något i magen och bestämde mig för att ge honom något som skulle lugna magen och tillredde samma gröt som han åt när han var riktigt liten. Men efter 45 minuter spydde han upp det med. Det var så ovanligt att jag ringde in till veterinären och de bad oss komma in för kontroll då han tuggat på medicinburken två dagar tidigare. Efter en hälsocheck och lite frågor från veterinärens sida konstaterades det att det inte handlade om medicinerna, och de rekommenderade röntgen för att kolla att allt var ok. Bentley fick lugnande och så skulle vi få honom att ligga still i en viss ställning på röntgenbordet. Nehepp, sa Bentley. Det tog oss slutligen TRE personer att hålla honom stilla och ens få några röntgenbilder men vi fick inte honom på rygg på något sätt för att få den allra bästa bilden, och var tvungna att ge upp och nöja oss med bild från sidan

På bilden hittade veterinären ett främmande objekt. Kanske 5cm långt, 1 cm brett och möjligtvis vasst i båda ändorna... Inte bra. Vi gick igenom olika alternativ med veterinären och bestämde oss för att ge honom medicin så han inte skulle spy pga om objektet var vasst kunde det skada honom om han spydde, ge honom fast mat som skulle hjälpa objektet att gå vidare genom tarmarna (malet kött, vit burksparris och paraffinolja) och komma tillbaka följande dag. Skulle objektet inte ha rört sig nästa dag skulle han måsta opereras. Vi väntade ängsligt till nästa dag, som tur var Bentley helt sig själv hela tiden och åt maten med god aptit. Och nästa dag visade röntgenbilderna en tom mage! Halleluja! Vad än det var så hade det gått vidare från magen och ut ur systemet. Var så himla lättad just då, hade redan förväntat mig operation och en lång dag på kliniken men efter bilderna fick vi åka hem nästan direkt. Inte alltid så lätt med husdjur alltså... Tur så har vi försäkring på Bentley för hela den här historian var inte direkt billig precis. Vi hoppas allt det där är bakom oss nu, och trots att vi varit 100 % noga med att inte lämna något framme han kunde tugga i sig, får vi nu skärpa oss och vara 110 % noga.

Bentley väger enligt senaste veterinärbesöket 37,7 kg vilket fortfarande är väldigt bra. Han har bra form och i röntgenbilderna såg ryggraden fin och nästan färdig ut, alltså lär han inte växa så himla mycket mera, utan bygga massa istället. Fullvuxna Berner hanar väger 40-50 kg i genomsnitt (kan vara ända upp till 60 kg) så vi har en bit kvar ännu till det. Försökte mäta höjden på honom nyss här hemma, och enligt det (inte officiellt alltså) är han 64 cm hög. Det är riktigt bra med tanke på att idealet för en vuxen Berner hane är 66-68 cm.

Han är trots sin storlek vår lilla bebis. Han älskar att ligga nära, antingen bredvid eller på oss och han är lite närhetsberoende. Han gillar 99,9% av alla människor och när vi är ut och gå vill han hälsa på varendaste människa vi möter. Vinter är det bästa han vet och nu när det börjar vara ljusare på eftermiddagarna har vi hunnit med längre promenader igen. Han har massor av energi vilket kan vara svårt att hantera ibland men som tur har han sin kompis Nasse som bara är 1 månad äldre som han får busa och leka med.

Linda .
23.02.2018 kl. 10:17

Eze, Frankrike

Besöker ni Nice, Monaco eller något i närheten rekommenderar jag att åka till den lilla söta bergsbyn Èze som man passerar på vägen från Nice till Monaco om man tar den fina kustvägen istället för motorvägen. Obs! Éze village är byn som ligger uppe i bergen och det är denna plats jag menar, inte Èze-sur-Mer som ligger nere vid havet.

Éze har en lång histora och själva byn som vi gick igenom är från medeltiden. Små kullerstensgator, fina gamla stenhus och en oslagbar vy över kusten. Hade lätt kunnat tillbringa en hel eftermiddag där, stanna på någon av restaurangerna eller caféerna.

Linda .
22.02.2018 kl. 22:30

Pizza och gelato i Italien

När vi var i Monaco två veckor sedan, hade vi hyrbil och bestämde oss därför för att ta oss omkring lite. Själva Monaco kan man gå från ända till ändå, så att se något annat var roligt. Vi var ju Frankrike dagligen, men en kväll när vi ville ha pizza bestämde vi oss för att åka över till Italien som bara låg en halv timme ifrån. Min arbetskompis som bott i Italien, och Europcars personal rekommenderade Sanremo, som låg ungefär en timme från Monaco så det fick bli vårt mål.

Vi körde iväg när solen började gå ner och kom så småningom fram till en liten hamnstad. Vi promenerade runt den lilla hamnen, kollade efter någon restaurang och plötsligt stod vi mitt i en folkmassa som var på väg någonstans. Vi såg att gågatan var avskiljd med portar där man gick igenom en säkerhetskontroll. Vi bestämde oss för att följa massan och gå och se vad som pågick och det kom fram att det just den kvällen, just där var musikfestival där de skulle avgöra Italiens bidrag till Eurovisionen :)

Vi gick slutligen tillbaka till hamnen, hittade en mysig taverna att äta pizza på och så gick vi ännu till och köpte varsin italiensk glass - gelato - till efterrätt. Det var en fin kväll i Italien och så hade vi nu besökt tre länder på tre dagar. 

Linda .
20.02.2018 kl. 08:30

Två koppar te -morgon

Minus 11 grader, känns som minus 19 grader sa min väderleks-app på telefonen imorse. Brr. Jag som tidigare önskat mig -20 grader är inte riktigt av samma åsikt mera. Det är en "två koppar te -morgon" och jag har stigit upp redan lite före fem.

Men alltså - det var ju galet fint under helgen. Solen var framme varje dag och det var så fint med massor av snö som glittrade i solen. På lördag tog vi en promenad med min kompis Ida och hundarna, och så när jag kom hem tog jag ännu en svängom med skidorna. Kommer inte ens ihåg när jag skidat senast, men i år hade jag bestämt mig för att göra det och hade dessutom köpt nya skidmonon då jag inte hade några. Skidor och stavar hade jag kvar. Åkern vid mina föräldrars hus är ganska jämn så tog med mig Bentley och så gick vi dit. Det var myyycket snö och eftersom jag inte skidat på mååånga år var det ganska tungt, men skönt. Bentley tyckte det var kul, han sprang framför mig och la ner sig på spåret, eller så steg han på skidorna bakom så det var lite svårt att komma fram ibland.

Ska också försöka skida slalom ännu i år - då skulle jag vara nöjd. Senast nästa veckoslut ska jag försöka ta mig till Påminne.

Linda .
19.02.2018 kl. 08:30

En femstjärnig kväll på Monte Carlo Casino

Är man i Monaco är det nästan obligatoriskt att besöka det kända Monte Carlo casinot eller hur? Eller så resonerade vi i alla fall och jag bokade bord på en av restaurangerna. Tänkte att vi kunde fira vår semester lite genom att lyxa till med en femstjärnig kväll på casinot.

Så vi klädde alla upp oss, jag hade min lilla svarta + svarta klackar + rött läppstift + lockat hår och killarna hade svarta stiliga kostymer. Kände mig lite pirrig faktist när vi stegade in genom de stora dörrana på casinot då det stod två säkerhetsvakter vid varje dörr. Väl inne i den stora hallen avtog pirret och det var bara så fint. Tänk att på alla fina/kända människor som gått där före oss? 

Middagen bestod av ostron, vin, en perfekt stekt biff, efterrätt och allt var gott, gott, gott. Efter middagen tog vi en tur runt casinot (som var mycket mindre än jag tänkt) och sedan tog vi oss till hotellet för en sista natt där, på morgonen åkte vi hem.

 

Linda .
17.02.2018 kl. 21:00