Vecka sju

Monsteran är halvdöd (fast bättre än en månad sedan) och Bentleys halvuppätna paffbitar ligger på golvet, men såhär ser det vanligtvis ut hos oss.

 

Det är redan vecka sju och tiden springer iväg. Det är bara måndag efter måndag efter måndag känns det som ibland. Nå, drygt en månad kvar till vintersemester och en liten liten resa söderut. Väntar så. 

▸ Mina planer för veckan:

Det är ju redan tisdag nu när jag skriver det här, men så kan det gå. Idag ska jag till tandläkaren igen, hade inga hål senast men några tänder ska förstärkas pga. erosion. På onsdag är det sedan ridlektion, och på torsdag alla hjärtans dag. Då ska vi äta finmiddag med Jani, och passa på att använda oss av restaurangpresentkort vi fick till julklapp. Ska bli skönt med tumistid, tror vi behöver det ♥

▸ Önskningar för denna vecka: 

Önskar arbetet skulle fortsätta med likadan flow som igår. Var supereffektiv och kunde åka hem tidigare, vilket var oerhört skönt!

▸ Något som gör mig glad denna vecka: 

Jag är frisk, äntligen! Dessutom har vi planerat maten för hela veckan och veckohandlade för hela slanten igår. Ingen mat-stress så långt ögat kan nå, haha. High-five till oss själva för att underlätta vår vardag på förhand såhär.

▸ Något jag oroar mig över denna vecka: 

Hur det ska gå med alla dessa negativa gamla känslor som väller fram, och den negativa inre dialogen som pågår.

▸ Ett tips från mig för denna vecka: 

Ugnsfeta med spagetti! Lagade detta igår, och trots att jag var en katastrof i köket som vanligt så blev det gott. Jani gillade också.

▸ Det här ska jag äta denna vecka: 

Sallad med räkor, en jättegod kyckling-kokos soppa som jag fick smaka på förra helgen, finmiddag på torsdag och så hoppas jag på sushi på söndagen. Massa god mat alltså. God mat är livet.

 

Linda .
12.02.2019 kl. 11:20

Åtta hundar en lördag i Hämeenkoski

Bilden ovanför är från i lördags när vi hade hundträff i Hollola. Åtta stycken Berner sennen på samma plats, himlen. Jag mötte upp uppfödaren, som bor i Ekenäs, och så åkte vi 2,5 timme till Hämeenkoski. Vädret var uruselt, men inom kort var vi framme och hundarna blev vilda. 

Värden, Bentleys syster Fias ägare, stod för bjudningen och fick livets godaste kyckling-kokos soppa, fastlagsbullar, och vinbärspaj. Så gott! Vi fick prova på att spåra och söka med hundarna, men annars lekte vi bara och pratade på i flere timmar tills det blev mörkt och det var dags att köra hela vägen hem igen.

Linda .
12.02.2019 kl. 08:55

Vecka 6

Flickorna var hos oss i helgen och vi åkte pulka, besökte påminne, åt berlinermunk och drack varm kakao. Lekte i snön, lagade plättar och tittade på några favoritprogram på TV:n.

På lördagen kände jag mig hängig, och febern slog till.  Är fortfarande helt borta och jag svettas, fryser, svettas, fryser. Har feber. Har spytt (varsågod för infon), nyser, snyter mig, hostar och är alldeles yr i huvudet.

Hade bokat tandläkare för imorgon men den har jag precis avbokat, och får se om jag måste avboka ridlektionen på onsdag. Just nu lever jag en timme åt gången. Sover ungefär en timme med två timmars mellanrum. 

Dricker vatten och mountain dew och äter saftglass ibland, för aptiten är abslout noll.

 

Linda .
04.02.2019 kl. 11:00

Distansjobb, ridlektion och att utmana sig själv

Igår jobbade jag hemifrån och hade bokat in behagliga arbetsuppgifter som pillande med en power point presentation, min favoritsak i arbetsvärlden nästan, och så research för ett försäljningsuppdrag. Saker som tar tid och som måste göras noggrannt. Precis såna saker jag gärna bokar in för de dagar jag jobbar hemifrån.

Fast först började jag dagen med frukost och så hämtade jag ut ett paket på posten. Mellan de två arbetsuppgifterna tog jag även en promenad med Bentley i snövädret och det var en välkommen paus. Tankade hjärnan med firsk luft och så återgick jag till arbetet. 16:30 beslöt jag för att jag hade gjort tillräckligt, och så fick jag en stund på soffan innan det var dags för stallet.

Ni som inte rider kanske är trött på det här vid det här laget, men. det. var. en. så. superbra. ridlektion igår. Fick välja mellan två hästar, Veikka som jag ridit tre gånger nu och som jag hittat ett bra samarbete med, eller Julius som jag bara ridit en gång då jag var tvungen att byta häst 5 minuter in i lektionen. Då förstod vi inte varandra alls. Han testade mig till tusen, gick inte framåt, stannade och var allmänt bråkig.

Igår var jag ändå sugen på att utmana mig själv lite, och efter lite övertalande av en tjej jag känner som ridit Julius mycket, bestämde jag mig för att prova. Det kunde inte bli värre än förra gången med honom ändå, tänkte jag. Så mina förväntningar var noll. Men gud vad bra lektion vi hade. Julius testade mig kanske 5 gånger allt som allt, försökte stanna och inte gå framåt, men jag snappade snabbt upp hur jag bäst skulle rida honom och det gick över alla förväntningar! Han var väldigt framåt, gick fint, var mottaglig för hjälperna och jag fick honom att gå i en fin form. Ridläraren sa redan nu att jag kommer få Julius även nästa lektion, så vi lär känna varandra lite bättre. Ser framemot nästa lektion med Julius!

Linda .
31.01.2019 kl. 07:55

2019: Mera selfies

Linda .
29.01.2019 kl. 10:25

Vecka 5

En blygsam veckolista med sex punkter av planer, tips och viktiga saker som mat till exempel.

 

▸ Mina planer för veckan:

Idag på måndag har jag tandläkarkontroll och är supernervös pga. ny tandläkare. Senast jag var hos tandläkaren var det väl när de rev ut visdomstanden tror jag? Usch, mår illa av bara tanken trots att det bara är en kontroll det det är frågan om.

Annars ska jag jobba hårt, har en to do lista med 26 punkter att beta av sakta men säkert. På onsdag jobbar jag hemifrån. Försöker jobba hemifrån varje onsdag, så jag hinner ut med hunden innan det är dags för ridlektion på kvällen.

På veckoslutet kommer flickorna till oss så ska försöka hitta på något roligt som att åka pulka eller sparkkälke eller någon liknande vinteraktivitet.

 

▸ Önskningar för denna vecka: 

Snälla låt solen skina! Får sån energi av solen. Kallt får det vara, bara det är soligt. Annars önskar jag att jag får mycket gjort på jobbet utan att ändå stressa eller på panik.

 

▸ Något som gör mig glad denna vecka: 

Ser framemot ridlektionen på onsdag förstås, så glad att ha något roligt att se framemot mitt i veckan! Det delar upp veckan på ett bra sätt; må-ons kan man vänta på ridlektionen, to-fre kan man vänta på veckoslutet, haha.

 

▸ Något jag oroar mig över denna vecka: 

Tandläkarbesöket.. vill ha noll hål och behålla alla mina tänder.

Är även lite, lite orolig för panikångensten som verkar trycka på just när det är som mest på jobbet. Eller kanske just på grund av det. Balansen är så viktig, ska försöka komma ihåg den.

 

▸ Ett tips från mig för denna vecka: 

Den här bilden jag screenshottade igår kväll:

 

▸ Det här ska jag äta denna vecka: 

Sugen på någon god sallad! Rökt lax eller kyckling, avokado, nötter, yoghurtdressing. Typ något sånt. Vill även laga blomkålsgratäng.

 

 

Linda .
28.01.2019 kl. 10:55

Tre måndagstankar

 

  • Den skilda plaståtervinningen kom till Finland endast tre år sedan! Det läste jag här. Hur sjukt? Vad fan gjorde man innan det? Nej jag vill inte veta. Vi har källsorterat i 2-3 år nu och det känns som om vi gjort det föralltid. Metallen vi började med i början av året går bra det med, och är en riktig lättnad i livet. Vi för ut roskisen mycket mer sällan nu när vi källsorterar, så det är ju också ett plus. Men ännu finns rum för förbättring.

 

  • Det finns mjölk från frigående kor att köpa i butiken, visste ni det? Det knäppa är att jag snappade upp det här i ett Brittiskt matlagningsprogram och störde mig på att det inte finns i Finland, men tadaa! Där stod den längst ut på mjölkhyllan på S-Market. Dyrare än den billigaste mjölken javisst, men vi måste börja visa våra åsikter med plånboken också. Jag betalar gärna mer för mjölken om korna har det bättre. På jobbet har jag dessutom bytt till att använda havremjölk i mitt te, så det är nog något att fundera på det också. Det jag vill är att korna ska må bra, och att de finländska mjölkbönderna ska få en rimlig ersättning om de behandlar djuren bättre och satsar på välmående djur.

 

  • Jag äter lamm så sällan att jag brukar tro att jag gillar lammkött. Note to self: Det gör jag inte. Mådde illa när hela huset luktade lamm igår kväll. Och smaken är inget för mig den heller.
Linda .
28.01.2019 kl. 08:40

Gick på restaurang en söndag

Två veckor sedan på en söndag beslöt vi oss för att äta på KW, vår favoritrestaurang, pga. ingen annan orsak än att det var länge sen och vi ville. Kändes oerhört lyxigt att gå på restaurang en söndag bara sådär. Drack en öl, åt en burgare och hade t.o.m. kjol på mig. Mera vardagslyx i vardagen.. fast eeh, det var söndag och inte vardag, men ni fattar.

Linda .
27.01.2019 kl. 17:05

En glad selfie från Köpenhamn

Om det är något jag lovat mig själv detta år, så är det att ta fler selfies. Från att ha varit något jag gjort ofta, hade jag typ en bild på mig själv på bloggen 2018? Så synd nu i efterhand. Vet att det handlar om försämrat självförtroende, så det är något jag ska jobba på. Här har ni en selfie från Köpenhamn förra veckan. Det var soligt och fint och jag var GLAD.

Linda .
27.01.2019 kl. 09:59

Vad jag köpte i Köpenhamn

Senast jag var i Köpenhamn, vilket var måndag förra veckan, besökte jag köpcentret Fields för första gången. Det var min kollega som rekommenderade stället, och det fanns många bra butiker att gå omkring och döda tid i. Förutom den kanske mjukaste ljusgråa koftan någonsin, som jag har på mig just nu och inte har tagit en  bild av, var ett annat bra fynd det här fina horoskophalsbandet.

 

"Om du är Skorpionens vän, så kommer du få
mycket omsorg och uppmärksamhet.
Skorpionerna har en intensiv styrka
och vilja, och lämpar sig idealiskt
som ledare. "

 

Linda .
26.01.2019 kl. 13:45

Förra söndagen på stugan

Förra söndagen åkte vi till sommarstugan med Bentley. Tanken var att ta en titt på att allting var okej (att inte någon hade brutit sig in som jag fick upptäcka några vintrar sedan), att njuta av det fantastiskt fina och soliga vädret, och kanske ta en promenad på isen.

Allt var bra på stugan, inget sönderslagit, och solen lös upp hela den is- och snötäckta sjön. Men pga snö upp till knäna blev det ingen ispromenad, men vi gick längs vägen istället. Det var knäpptyst överallt och jag laddade mina batterier fulla på solskenet.

Linda .
25.01.2019 kl. 13:30

Tjugosex grader kallt

I tisdags visade mätaren -26,5 grader när jag åkte till jobbet, och mätaren gick stundvis upp till -28 grader medan jag körde. Helt knäppt kallt? När har vi senast haft så kallt, eller har jag förträngt det bara? 

Linda .
24.01.2019 kl. 20:48

Det börjar likna något

Igår var det dags för ridlektion igen. Tycker så mycket om när man får samma häst flera lektioner efter varann, för då lär man sig känna hästen bättre och hittar ett bra sätt att rida hästen, eller samarbeta med hästen.

Veikka var sur igår, försökte nafsa medan jag gjorde honom i ordning och sadlade honom, och så testade han mig i början av ridlektionen. Själv var jag inte heller så på humör, kunde inte ha mina bästa ridskor pga snö, halt och vinter, min fleece  jacka hade gått sönder och hade alltså inga förväntningar för lektionen.

Men det var kanske bra, för lektionen gick över alla förväntningar. Jag red Veikka aktivt med skänkel och halvhalter från första skritten, som jag lärt mig att man måste med honom, och han var en dröm! Vi gjorde böjningar på olika ridvägar, galoppen rullade på bättre än någonsin och mot slutet gick han i en så fin framåt-neråt form att vi fick beröm av ridläraren. Är så förvånad över hur mycket jag gillar att rida den här finnhästen, har alltid gillat halvblod och fullblod mera, men sen igen har jag aldrig ridit en såhär högt skolad och kunnig finnhäst förut.

Har bara två gånger kvar av mitt tio gångers kort, men ska nog rätt så säkert förnya det för tio lektioner till.

Sorry för hästdominerad content för tillfället :D

Linda .
24.01.2019 kl. 11:03

Superblodmåne  ☾

Imorse var det supertdupertoltalblodskräckvargmåne, eller vad nu medierna döpt den till. Det var i alla fall alltså total månförmörkelse och supermåne på samma gång. 

 

 ☾ ✧ ✦ ☽ 

"Månen lyses normalt upp av solen. När den kommer in i

jordens skugga blir det för mörkt, men inte helmörkt.

Om jorden inte hade haft en atmosfär skulle månen bli helt

svart,  men tack vare jordens atmosfär sipprar solljuset

igenom och når månen. Och får den att se röd ut", säger

Dainis Dravins, professor i astronomi vid Lunds universitet.

 ☾ ✧ ✦ ☽

 

Fotade med helt fel utrustning och inställningar, men när jag vaknade 06:30 och såg den blodroda månen utanför sovrumsfönstret rusade jag ut för att beundra den. Och visst var den fin och spöklik!

Linda .
21.01.2019 kl. 10:41

Jag i efterhand // ✧

Den här selfien laddade jag upp den 10.1.2019 och är en

bild på mig under en promenad i snöväder med Bentley.

Bilden blev aldrig publicerad av någon anledning men nu

publicerar jag den i efterhand (27.1.2019) inom ramen för

mitt löfte till mig själv för 2019: mera selfies. Så det så.

 

 

 

Linda .
19.01.2019 kl. 11:47