Blåvita loppisfynd

 

De här två söta äggkopparna i omaka par hittade jag på Betesda loppiset i Ekenäs på lördag, när vi gick omkring med mamma. Ska försöka hitta några likadana till. Eller precis likadana finns det knappast, men blåvita menar jag.

Linda .
21.02.2019 kl. 12:20

Bra dag ✌︎

Idag har jag fått till en bra fiskbensfläta, varit superproduktiv på jobbet, haft minimal ångest och belönat mig själv med en bit pätkis. Vill sjunga I've got the power och dansa ut på gatan nu. Jeah.

✌︎

 

Linda .
19.02.2019 kl. 14:45

Veckoslut med migrän, konstutställning, loppis, kompisdejt, matlagning och vila.

Jag vet att jag upprepar mig själv, men vart tar tiden vägen egentligen? Veckoslutet som gick kändes kort och långt på samma gång. Har gjort en massa, ändå vilat, ändå känner jag mig lite utmattad.

På fredag fick jag migrän 5 minuter innan jag skulle åka hem, och det var den värsta migrän anfallet på länge. Trodde mitt huvud skulle explodera, mådde illa, synen låg i olika nivåer och hörseln var överkänslig. Jag klarade ändå av att köra hem, med nöd och näppe. När jag kom hem fick jag äntligen min migrän medicin efter att jag kämpat i en dryg timme, och så la jag mig i ett mörkt sovrum med Bentley brevid mig. Tack och lov finns det medicin för bara 10-15 minuter senare började det hjälpa och jag började komma tillbaka till liv. Migränen hade ändå varit så pass stark att jag kända mig yr ganska länge och huvudet kändes som om det varit med om ett krig.

Men nog om det, för det var min tur att laga mat, men pga. migrän klarade jag inte av det, utan Jani fick istället välja take away mat och det fick bli pizza sådär fredagen till ära. Gott!

På lördag väckte Bentley mig tidigt. Slöade i soffan en timme eller så med Netflix och gårdagens snacks, innan jag gjorde mig klar och åkte till mamma. Vi skulle vara kulturella och gå på konstutställning. Uppfödaren till Bentley har nämligen utställning i Lilla Galleriet i Ekenäs fram till 2.3.2019. Hon har målat akvarellporträtt av Berner sennen hundar, och självklart måste man understöda konstnärliga personer man känner. 

Vi promenerade sedan vidare förbi torget, längs gågatan och petade på allt fint i Pentik. Sen blev jag loppissugen, så vi gick till mitt bästa loppis Betesda. Det var skralt med fynd just den här gången, men två fina äggkoppar hittade jag. Så med ett litet fynd åkte vi hemåt, men svängde ännu förbi Wibox Bakery för lunch.

Lördagen var jättefin, med sol och klar himmel, så jag frågade min kompis Ida om hon ville ha hunddejt. Det ville hon, och hon kom dessutom på den briljanta idén att kombinera hunddejt med en filmkväll. Så senare på lördag anlände hon med hundarna, en massa snacks och så plockade vi fram allt gott. Popcorn, vin, chips, vattenmelon, brie, salta kex. Och nämnde jag redan vin? Vi pratade, kollade på film på Netflix och tog det lugnt. En perfekt lördagskväll!

Söndagen var lugnare. Jag var PMS:ig och sur, och försökte bota det med långpromenad med Bentley men blev bara ännu mer sur då jag inte vågade gå på byvägen pga så halt överallt. Jävla is. Kom hem, slog igen dörren och proklamerade att jag skulle sova ide tills isen hade smält. Sov inte riktigt så länge, men dryga två timmar nog, så det var ingen dålig dagssömn det heller. Vaknade lite gladare iaf.

Lagade mat och testade ett nytt recept på kyckling-kokossoppa som blev rätt bra. Den ska få komma med i vårt sortiment av rätter som vi gör med jämna mellanrum. Har en lista över maträtter på anteckningarna i min telefon som jag ofta tittar igenom på söndagar när den kommande veckans mat ska planeras. Gör livet cirka åttiofem procent lättare. Som efterrätt blev det resterna av Pätkis-mousse tårtan med brownie botten som jag gjorde förra veckan. Har gjort den många gånger förut, och den är alltid lika god.

Linda .
18.02.2019 kl. 10:30

Vecka sju

Monsteran är halvdöd (fast bättre än en månad sedan) och Bentleys halvuppätna paffbitar ligger på golvet, men såhär ser det vanligtvis ut hos oss.

 

Det är redan vecka sju och tiden springer iväg. Det är bara måndag efter måndag efter måndag känns det som ibland. Nå, drygt en månad kvar till vintersemester och en liten liten resa söderut. Väntar så. 

▸ Mina planer för veckan:

Det är ju redan tisdag nu när jag skriver det här, men så kan det gå. Idag ska jag till tandläkaren igen, hade inga hål senast men några tänder ska förstärkas pga. erosion. På onsdag är det sedan ridlektion, och på torsdag alla hjärtans dag. Då ska vi äta finmiddag med Jani, och passa på att använda oss av restaurangpresentkort vi fick till julklapp. Ska bli skönt med tumistid, tror vi behöver det ♥

▸ Önskningar för denna vecka: 

Önskar arbetet skulle fortsätta med likadan flow som igår. Var supereffektiv och kunde åka hem tidigare, vilket var oerhört skönt!

▸ Något som gör mig glad denna vecka: 

Jag är frisk, äntligen! Dessutom har vi planerat maten för hela veckan och veckohandlade för hela slanten igår. Ingen mat-stress så långt ögat kan nå, haha. High-five till oss själva för att underlätta vår vardag på förhand såhär.

▸ Något jag oroar mig över denna vecka: 

Hur det ska gå med alla dessa negativa gamla känslor som väller fram, och den negativa inre dialogen som pågår.

▸ Ett tips från mig för denna vecka: 

Ugnsfeta med spagetti! Lagade detta igår, och trots att jag var en katastrof i köket som vanligt så blev det gott. Jani gillade också.

▸ Det här ska jag äta denna vecka: 

Sallad med räkor, en jättegod kyckling-kokos soppa som jag fick smaka på förra helgen, finmiddag på torsdag och så hoppas jag på sushi på söndagen. Massa god mat alltså. God mat är livet.

 

Linda .
12.02.2019 kl. 11:20

Åtta hundar en lördag i Hämeenkoski

Bilden ovanför är från i lördags när vi hade hundträff i Hollola. Åtta stycken Berner sennen på samma plats, himlen. Jag mötte upp uppfödaren, som bor i Ekenäs, och så åkte vi 2,5 timme till Hämeenkoski. Vädret var uruselt, men inom kort var vi framme och hundarna blev vilda. 

Värden, Bentleys syster Fias ägare, stod för bjudningen och fick livets godaste kyckling-kokos soppa, fastlagsbullar, och vinbärspaj. Så gott! Vi fick prova på att spåra och söka med hundarna, men annars lekte vi bara och pratade på i flere timmar tills det blev mörkt och det var dags att köra hela vägen hem igen.

Linda .
12.02.2019 kl. 08:55

Vecka 6

Flickorna var hos oss i helgen och vi åkte pulka, besökte påminne, åt berlinermunk och drack varm kakao. Lekte i snön, lagade plättar och tittade på några favoritprogram på TV:n.

På lördagen kände jag mig hängig, och febern slog till.  Är fortfarande helt borta och jag svettas, fryser, svettas, fryser. Har feber. Har spytt (varsågod för infon), nyser, snyter mig, hostar och är alldeles yr i huvudet.

Hade bokat tandläkare för imorgon men den har jag precis avbokat, och får se om jag måste avboka ridlektionen på onsdag. Just nu lever jag en timme åt gången. Sover ungefär en timme med två timmars mellanrum. 

Dricker vatten och mountain dew och äter saftglass ibland, för aptiten är abslout noll.

 

Linda .
04.02.2019 kl. 11:00

Distansjobb, ridlektion och att utmana sig själv

Igår jobbade jag hemifrån och hade bokat in behagliga arbetsuppgifter som pillande med en power point presentation, min favoritsak i arbetsvärlden nästan, och så research för ett försäljningsuppdrag. Saker som tar tid och som måste göras noggrannt. Precis såna saker jag gärna bokar in för de dagar jag jobbar hemifrån.

Fast först började jag dagen med frukost och så hämtade jag ut ett paket på posten. Mellan de två arbetsuppgifterna tog jag även en promenad med Bentley i snövädret och det var en välkommen paus. Tankade hjärnan med firsk luft och så återgick jag till arbetet. 16:30 beslöt jag för att jag hade gjort tillräckligt, och så fick jag en stund på soffan innan det var dags för stallet.

Ni som inte rider kanske är trött på det här vid det här laget, men. det. var. en. så. superbra. ridlektion igår. Fick välja mellan två hästar, Veikka som jag ridit tre gånger nu och som jag hittat ett bra samarbete med, eller Julius som jag bara ridit en gång då jag var tvungen att byta häst 5 minuter in i lektionen. Då förstod vi inte varandra alls. Han testade mig till tusen, gick inte framåt, stannade och var allmänt bråkig.

Igår var jag ändå sugen på att utmana mig själv lite, och efter lite övertalande av en tjej jag känner som ridit Julius mycket, bestämde jag mig för att prova. Det kunde inte bli värre än förra gången med honom ändå, tänkte jag. Så mina förväntningar var noll. Men gud vad bra lektion vi hade. Julius testade mig kanske 5 gånger allt som allt, försökte stanna och inte gå framåt, men jag snappade snabbt upp hur jag bäst skulle rida honom och det gick över alla förväntningar! Han var väldigt framåt, gick fint, var mottaglig för hjälperna och jag fick honom att gå i en fin form. Ridläraren sa redan nu att jag kommer få Julius även nästa lektion, så vi lär känna varandra lite bättre. Ser framemot nästa lektion med Julius!

Linda .
31.01.2019 kl. 07:55

2019: Mera selfies

Som jag försökte lova mig själv, här kommer några selfies.

 

Linda .
29.01.2019 kl. 10:25

Vecka 5

En blygsam veckolista med sex punkter av planer, tips och viktiga saker som mat till exempel.

 

▸ Mina planer för veckan:

Idag på måndag har jag tandläkarkontroll och är supernervös pga. ny tandläkare. Senast jag var hos tandläkaren var det väl när de rev ut visdomstanden tror jag? Usch, mår illa av bara tanken trots att det bara är en kontroll det det är frågan om.

Annars ska jag jobba hårt, har en to do lista med 26 punkter att beta av sakta men säkert. På onsdag jobbar jag hemifrån. Försöker jobba hemifrån varje onsdag, så jag hinner ut med hunden innan det är dags för ridlektion på kvällen.

På veckoslutet kommer flickorna till oss så ska försöka hitta på något roligt som att åka pulka eller sparkkälke eller någon liknande vinteraktivitet.

 

▸ Önskningar för denna vecka: 

Snälla låt solen skina! Får sån energi av solen. Kallt får det vara, bara det är soligt. Annars önskar jag att jag får mycket gjort på jobbet utan att ändå stressa eller på panik.

 

▸ Något som gör mig glad denna vecka: 

Ser framemot ridlektionen på onsdag förstås, så glad att ha något roligt att se framemot mitt i veckan! Det delar upp veckan på ett bra sätt; må-ons kan man vänta på ridlektionen, to-fre kan man vänta på veckoslutet, haha.

 

▸ Något jag oroar mig över denna vecka: 

Tandläkarbesöket.. vill ha noll hål och behålla alla mina tänder.

Är även lite, lite orolig för panikångensten som verkar trycka på just när det är som mest på jobbet. Eller kanske just på grund av det. Balansen är så viktig, ska försöka komma ihåg den.

 

▸ Ett tips från mig för denna vecka: 

Den här bilden jag screenshottade igår kväll:

 

▸ Det här ska jag äta denna vecka: 

Sugen på någon god sallad! Rökt lax eller kyckling, avokado, nötter, yoghurtdressing. Typ något sånt. Vill även laga blomkålsgratäng.

 

 

Linda .
28.01.2019 kl. 10:55

Tre måndagstankar

 

  • Den skilda plaståtervinningen kom till Finland endast tre år sedan! Det läste jag här. Hur sjukt? Vad fan gjorde man innan det? Nej jag vill inte veta. Vi har källsorterat i 2-3 år nu och det känns som om vi gjort det föralltid. Metallen vi började med i början av året går bra det med, och är en riktig lättnad i livet. Vi för ut roskisen mycket mer sällan nu när vi källsorterar, så det är ju också ett plus. Men ännu finns rum för förbättring.

 

  • Det finns mjölk från frigående kor att köpa i butiken, visste ni det? Det knäppa är att jag snappade upp det här i ett Brittiskt matlagningsprogram och störde mig på att det inte finns i Finland, men tadaa! Där stod den längst ut på mjölkhyllan på S-Market. Dyrare än den billigaste mjölken javisst, men vi måste börja visa våra åsikter med plånboken också. Jag betalar gärna mer för mjölken om korna har det bättre. På jobbet har jag dessutom bytt till att använda havremjölk i mitt te, så det är nog något att fundera på det också. Det jag vill är att korna ska må bra, och att de finländska mjölkbönderna ska få en rimlig ersättning om de behandlar djuren bättre och satsar på välmående djur.

 

  • Jag äter lamm så sällan att jag brukar tro att jag gillar lammkött. Note to self: Det gör jag inte. Mådde illa när hela huset luktade lamm igår kväll. Och smaken är inget för mig den heller.
Linda .
28.01.2019 kl. 08:40

Gick på restaurang en söndag

Två veckor sedan på en söndag beslöt vi oss för att äta på KW, vår favoritrestaurang, pga. ingen annan orsak än att det var länge sen och vi ville. Kändes oerhört lyxigt att gå på restaurang en söndag bara sådär. Drack en öl, åt en burgare och hade t.o.m. kjol på mig. Mera vardagslyx i vardagen.. fast eeh, det var söndag och inte vardag, men ni fattar.

Linda .
27.01.2019 kl. 17:05

En glad selfie från Köpenhamn

Om det är något jag lovat mig själv detta år, så är det att ta fler selfies. Från att ha varit något jag gjort ofta, hade jag typ en bild på mig själv på bloggen 2018? Så synd nu i efterhand. Vet att det handlar om försämrat självförtroende, så det är något jag ska jobba på. Här har ni en selfie från Köpenhamn förra veckan. Det var soligt och fint och jag var GLAD.

Linda .
27.01.2019 kl. 09:59

Vad jag köpte i Köpenhamn

Senast jag var i Köpenhamn, vilket var måndag förra veckan, besökte jag köpcentret Fields för första gången. Det var min kollega som rekommenderade stället, och det fanns många bra butiker att gå omkring och döda tid i. Förutom den kanske mjukaste ljusgråa koftan någonsin, som jag har på mig just nu och inte har tagit en  bild av, var ett annat bra fynd det här fina horoskophalsbandet.

 

"Om du är Skorpionens vän, så kommer du få
mycket omsorg och uppmärksamhet.
Skorpionerna har en intensiv styrka
och vilja, och lämpar sig idealiskt
som ledare. "

 

Linda .
26.01.2019 kl. 13:45

Förra söndagen på stugan

Förra söndagen åkte vi till sommarstugan med Bentley. Tanken var att ta en titt på att allting var okej (att inte någon hade brutit sig in som jag fick upptäcka några vintrar sedan), att njuta av det fantastiskt fina och soliga vädret, och kanske ta en promenad på isen.

Allt var bra på stugan, inget sönderslagit, och solen lös upp hela den is- och snötäckta sjön. Men pga snö upp till knäna blev det ingen ispromenad, men vi gick längs vägen istället. Det var knäpptyst överallt och jag laddade mina batterier fulla på solskenet.

Linda .
25.01.2019 kl. 13:30

Tjugosex grader kallt

I tisdags visade mätaren -26,5 grader när jag åkte till jobbet, och mätaren gick stundvis upp till -28 grader medan jag körde. Helt knäppt kallt? När har vi senast haft så kallt, eller har jag förträngt det bara? 

Linda .
24.01.2019 kl. 20:48