Det börjar likna något

Igår var det dags för ridlektion igen. Tycker så mycket om när man får samma häst flera lektioner efter varann, för då lär man sig känna hästen bättre och hittar ett bra sätt att rida hästen, eller samarbeta med hästen.

Veikka var sur igår, försökte nafsa medan jag gjorde honom i ordning och sadlade honom, och så testade han mig i början av ridlektionen. Själv var jag inte heller så på humör, kunde inte ha mina bästa ridskor pga snö, halt och vinter, min fleece  jacka hade gått sönder och hade alltså inga förväntningar för lektionen.

Men det var kanske bra, för lektionen gick över alla förväntningar. Jag red Veikka aktivt med skänkel och halvhalter från första skritten, som jag lärt mig att man måste med honom, och han var en dröm! Vi gjorde böjningar på olika ridvägar, galoppen rullade på bättre än någonsin och mot slutet gick han i en så fin framåt-neråt form att vi fick beröm av ridläraren. Är så förvånad över hur mycket jag gillar att rida den här finnhästen, har alltid gillat halvblod och fullblod mera, men sen igen har jag aldrig ridit en såhär högt skolad och kunnig finnhäst förut.

Har bara två gånger kvar av mitt tio gångers kort, men ska nog rätt så säkert förnya det för tio lektioner till.

Sorry för hästdominerad content för tillfället :D

Linda .
24.01.2019 kl. 11:03

Superblodmåne  ☾

Imorse var det supertdupertoltalblodskräckvargmåne, eller vad nu medierna döpt den till. Det var i alla fall alltså total månförmörkelse och supermåne på samma gång. 

 

 ☾ ✧ ✦ ☽ 

"Månen lyses normalt upp av solen. När den kommer in i

jordens skugga blir det för mörkt, men inte helmörkt.

Om jorden inte hade haft en atmosfär skulle månen bli helt

svart,  men tack vare jordens atmosfär sipprar solljuset

igenom och når månen. Och får den att se röd ut", säger

Dainis Dravins, professor i astronomi vid Lunds universitet.

 ☾ ✧ ✦ ☽

 

Fotade med helt fel utrustning och inställningar, men när jag vaknade 06:30 och såg den blodroda månen utanför sovrumsfönstret rusade jag ut för att beundra den. Och visst var den fin och spöklik!

Linda .
21.01.2019 kl. 10:41

Jag i efterhand // ✧

Den här selfien laddade jag upp den 10.1.2019 och är en

bild på mig under en promenad i snöväder med Bentley.

Bilden blev aldrig publicerad av någon anledning men nu

publicerar jag den i efterhand (27.1.2019) inom ramen för

mitt löfte till mig själv för 2019: mera selfies. Så det så.

 

 

 

Linda .
19.01.2019 kl. 11:47

Gömmer mig från snöstormen hemma i min pyjamas

Jobbar hemifrån idag pga att det lovats snöstorm. När jag vaknade fattade jag inte ens hur mycket snö det kommit, för min pappa hade redan varit och plogat vår gård, och det såg ut att vara lika lite snö som igår. Men när jag såg efter noggrannare hade vi 20 cm ny snö som täckte landskapet! Skönt ändå att stormen uteblev. 

Det kommer inte så mycket snö mer, men det är ändå skönt att få sitta utan smink i pyjamas och jobba från köksbordet i ens egna varma hem. Ska svara på mejl, skriva lite texter och beta av min to do -lista. Men även gå en promenad med Bentley och dricka kaffe med mamma.

Linda .
17.01.2019 kl. 10:15

16 bilder från en måndag i Köpenhamn

Igår tillbringade jag en heldag i Köpenhamn. Brukar resa till Köpenhamn ganska ofta på arbetsresa, då vårt huvudkontor ligger där, och igår var det dags för årets första resa. En resa till Köpenhamn, en av mina absoluta favoritstäder, var en bra start på detta år. Älskar Köpenhamn.

Det var lovat stormigt och mulet, men Köpenhamn överraskade återigen med solsken, några minusgrader och t.o.m. lite snö på marken. Det är så ovanligt med mycket snö på marken att nabbdäck är förbjudna i Danmark. Snön smalt dock fort i solskenet, och det var en jättefin dag. Inte ett moln alltså.

Vår möte och skolningen var kortare än planerat så jag fick ledig tid på eftermiddagen. Då klädde jag på mig halsduken och handskarna och tog mig runt Frederiksberg där vårt huvudkontor ligger. Gick igenom bostadsområden, och det var roligt att igen se andra delar av Köpenhamn.

Alla matbutiker sålde citrusfrukter och lökblommor som tulpaner, narcisser fanns överallt. Solen lös från en klar himmel och solkatterna dansade på de färggranna väggarna.

I den här parken fick inte hundar bajsa

Linda .
15.01.2019 kl. 20:55

Promenad, Netflix och hästpussar

Bilder från gårdagens långpromenad med hunden. Jobbade hemifrån och svara på mejl bl.a. men tog sedan min pasta jag gjorde till lunch och satte mig i soffan för ett avsnitt "You" som är min nya favoritserie på Netflix, men råkade fastna på soffan i några timmar.... eeh. Fick extremt dåligt samvete, så försökte jobba lite mer sen.

Hade även min ridlektion igår, bestämde mig för att gå trots nervös och ont i armen. Armen gick det bra med, och var nervös i onödan för fick inte samma häst som sist. Istället fick jag den lugna, fina och kunniga finnhästen Veikka som gjorde att jag återfick lugnet och självförtroendet. Hade en toppen lektion med skänkelvikningar, övergångar och galopp. Fick en massa hästpussar också. Winning.

Linda .
10.01.2019 kl. 11:40

Första helgen på året och vecka 2

 

Hej och glad måndag!

 

Den första helgen på året gick lugnt, vi var nästan bara hemma vilket var skönt. Jani var ledig på lördag så vi tog oss till Lojo, gick i butiker och åt sedan en sen lunch på kinesiska restaurangen Kun Ming som vi hört så mycket bra om. Det var helt ok, tror ärligt sagt jag bara gillar kinesisk mat mindre än förr.

På söndag hade vi hundskola med Bentley, vi ska gå en utställningskurs på fem gånger. Gud vet vad vi gör med en sådan kurs men det är alltid roligt att utmana sig och lära sig nytt. Det gick bättre än förväntat trots att Bentley var lite otålig ibland.

 

Veckan som kommer, vecka 2 på det här året, ser ut såhär;

Måndag - Idag. Första hela arbetsveckan i år startade, men dagen var en vinst pga jag orkade stiga upp svintidigt och var vid kontoret redan strax efter sju. Vi hade viktigt möte på jobbet och så fick vi veta om den årliga indexförhöjningen till lönen. Kommer få 32€ mera lön ungefär så det är inte mycket, men alltid bättre än ingenting.

Skrev in en massa roliga saker i kalender och bokade en sista minuten arbetsresa en vecka fram, nästa måndag åker jag alltså till Köpenhamn ett varv.

Tisdag - Påbörjade en ny bok på veckoslutet som jag hoppas jag orkar läsa ut, ännu har jag inte fastnat för den, men har också bara läst första kapitlet.

Onsdag - Jobbar hemifrån och tänker belöna med sovmorgon. Ska även ta en långpromenad med Bentley och på kvällen är det ridlektion om jag vågar gå, armen är fortfarande sjuk, men kanske kan vara bättre att sakta röra på den istället för att bara vila? Får se.

Torsdag - Jobbar som vanligt men på kvällen ska jag bänka mig framför TV:n för det kommer avsnitt 3 & 4 av den nya serien "This is us" som började förra veckan, och den verkade bra!

Fredag - Flickorna är hos oss nästa helg så det blir nog det vanliga; veckoslutshandla alla tillsammans, sen laga middag och så titta på andra avsnittet av "The Voice of Finland".

Lördag - Inga planer för veckoslutet än, men det är ju lördag - det räcker väl?

Söndag - Hundskolan fortsätter och andra gången av vår utställningskurs är på söndag.

Gammal bild ur arkivet, från Blockfest 2016
Linda .
07.01.2019 kl. 18:50

Om att spå det kommande året 2019

Jag älskar listor, quizzar och tester. Självklart svarar jag på alla quizzar om hur 2018 var och gör tester som ska spå 2019, bara för att det är kul. Tänkte visa tre saker jag spått för det kommande året, 2019.

 

1. Mitt år 2019 spått med ord;

Det första testet jag gjorde det där klassiska ordspelet, vet ni det? Där man tittar på ett ordpussel, och de första tre orden man hittar spår det kommande året. Mina ord för 2019 är alltså "Förhållande, passion och frihet". Så fint!

 

2. Mitt år 2019 spått med musik;

På Spotify kunde man spå sitt år genom ett quiz/test, där den tredje mest spelade låten på ens "100 mest spelade låtar år 2018"-lista skulle spå året 2019.

 

För mig blev det Jannika Bs låt "En luovu susta koskaan" som betyder typ "Jag ger aldrig upp dig", vilket jag också tycker är väldigt fint.

 

3. Mitt år 2019 spått med emojis;

Och det tredje och sista "testet" var att låta ens 12 mest använda emojis spå det kommande året, i ordningsföljd. Dvs den mest använda emojin för januari, den näst mest använda för februari osv. Kan hålla med om att januari till augusti är mina mest använda emojis, men september till december var det bara sådana emojis jag använt just den dagen, så lite trist blev det.

Vilket år 2019 ska bli va? Hehe. Det här är ju bara på skoj, och spår ni er och får något ni inte gillar så kan man ju bara sk*ta i det, haha. Man kan faktiskt välja vad man tror på, och vad man struntar i.

Linda .
07.01.2019 kl. 11:50

Årsöversikt 2018

J A N U A R I

Början av året strävade jag efter någonslags balans efter att panikångesten kom tillbaka i slutet av 2017. Den här gången kändes det som att panikångesten kom tillbaka för gott. Eftersom det var mycket på gång med panikångesten, försökte jag prioritera sådant som gjorde att jag mådde bättre. Som att jag tillät mig själv sova när jag var trött, för även det var svårt när panikångesten slog till.

Roliga saker vi hittade på i januari  var bowling med flickorna, och första besöket till Taco bell med Jani. Vi firade pappa som nyss fyllt 60 med middag på KW, och hade även kalas för svärfar som fyllde 60 år han med.

Vi trodde vintern äntligen kom när det blev minusgrader och marken blev vit, men det varande inte länge och det var fortfarande ovanligt varmt hela början av januari, flere plusgrader! Trodde vintern aldrig skulle börja.

Åt kompismiddag med Annu på Pueblo bar y taqueria i Helsingfors, och fixade håret en januaridag hos min frisör på Davini i Ekenäs. Kände mig som ny för en liten stund.

F E B R U A R I

I februari fick vi äntligen snö, och plötsligt var det vinter på riktigt. Bentley kunde gå på snödrivan rakt över till taket av hundkojan, så mycket snö var det på vår bakgård.

Höjdpunkten i februari var nog att det var dags för pappas 60 års födelsedagspresent han fått av oss, nämligen en resa till MONACO! Vi besökte Frankrike, Monaco och Italien under vår resa och fick se och uppleva så mycket.

Jag hade bestämt mig för att försöka göra så mycket som möjligt under vintern, även om det betydde att jag var tvungen att göra det ensam. Så en dag spände jag fast mina gamla längdskidor och nya skidmonon och tog en runda här hemma, och en annan dag tog jag modet till mig och åkte slalom i Påminne! Kommer inte ens ihåg när jag alls skulle ha skidat senast, så för att ha skidat både längdåkning och slalom var jag mycket nöjd över mig själv. Det gjorde mig dessutom oerhört gott.

Deltog ännu i en skolning på Majvik i Kyrkslätt.

M A R S

I mars fick jag resa igen då jag besökte min kompis Linda i York i en hel vecka. Vi shoppade, drack afternoon tea, gick på bio flere gånger, jag såg pjäsen "Strangers on a train" (och fick se kändisar både på scen och i publiken, iik!) vi åt traditionella Engelska saker som sunday roast på en pub, och så fish and chips förstås. Det var en skön semester trots typisk Engelskt varierande väder. 

Ute blev det ljusare hela tiden, vilket var skönt. Kallt var det fortfarande, både hemma i Finland och i Köpenhamn som jag besökte för en konferens några dagar. 

Det var fortfarande mycket på jobbet och men jag försökte jobba så mycket som möjligt på distans, upp till tre dagar i veckan. 

Jani bjöd mig på date till vår favoritrestaurang KW, och i samma veva fyllde bloggen 8 år.

A P R I L

I april var jag väääldigt vårtrött och blev sedan sjuk på kuppen. Var sjuk över hela påsken, hade ont i bihålorna och tappade rösten.

Vi fick uppleva en sista snöstorm, men ändå gick vi mot våren hela tiden. De tydligaste vårtecknen var svenska pop-musiken som spelades i mina högtalare, tussilagon i dikeskanterna och städivern. 

När snön höll på att smälta festade vi till på Rock'n Brankis med förfest hos min kompis Ida.

Snart kunde man vara ute utan jacka, gräva fram solglasögonen och bära sneakers utan att bli våt om fötterna. Gatorna sopades fria från grus, det var ljust ute till sent på kvällen och våren kom till slut. Blåsipporna blommade under årets första besök till sommarstugorna.

M A J

I början av maj skrev jag att det nästan kändes som sommar, och vem skulle ha vetat att vi kom att få en extra sommarmånad i maj? Det var varmt och fint, vi bar ut trädgårdsmöblerna, dammade av grillen och öppnade grillsäsongen. Det var varma dagar med trappluncher, sena promenader med hunden och blommande körsbärsträd.

Bentley fyllde 1 år vilket vi firade med en hundvänlig tårta och en dag på sommarstugan. På stugan hjälpte Jani och jag mamma och pappa bygga en ny terass. 

Reste ännu på en arbetsresa till Köpenhamn innan månaden var slut.

J U N I

Värmeböljan som började redan i maj betydde också varmt vatten tidigt på året. Jag tog mitt först dopp och fick första skrubbsåren på knäna vilket kändes väldigt somrigt. Det var så varmt att vi var tvungna att gå riktigt sena promenader med Bentley, strax innan solen gick ner. Som tur regnade det några nätter så den värsta pollendammen sköljdes bort. Dessutom var det oerhört mysigt att höra regnet smattra ner mot taket.

Vi hade rekreationsdag på en klätterpark på Blåbärslandet och snart fick jag inleda den efterlängtade semestern. Delade  upp semestern i år i tre delar pga. projekt på jobbet jag inte kunde vara borta från. Min första semester var jag ledig två veckor över midsommar, och det var precis vad jag behövde. Kunde slappna av och bara vara. 

Midsommaren firade vi på sommarstugan med familjen, och gjorde andra roliga saker som gick på stand-up show vid Svartå Slott, och tog en liten utflykt till Fagervik som ligger nära oss.

J U L I

Juli var tyst på bloggen, betade av saker på min sommarlista  innan jag återgick till jobbet efter semestern. Jobbade hårt i några veckor och sedan bokade vi plötsligt en sista-minuten resa till Kusadasi i Turkiet. Det var vår sommarsemester med flickorna och Turkiet visade ifrån sig endast sina bästa sidor.

När vi kom hem firade vi vår 2 års bröllopsdag, och sommaren var stekhet och lång. Vi tillbringade mest tid inne med AC:n på, och Bentley stackarn hade hett hela tiden.

 

A U G U S T I

I augusti kom jag igång med bloggandet igen efter en långsam sommartakt. Prövade bl.a. att baka Elsa Billgrens kända citron och vallmokaka för första gången, vilket blev en hit hemma hos oss.

Folk återvände till jobben men själv tog jag några dagar semester. Skrev såhär; "Kommer alltid att komma ihåg sommaren 2018 som sommaren som nästan aldrig tog slut. (Och som sommaren då det var hett som i helvete.)".

Jani fyllde 40 år och jag bakade mitt livs först gräddtårta, och bjöd sedan födelsedagsbarnet på finmiddag på Gaijin.

Försökte tillbringa så mycket tid på stugan som möjligt, tog många dopp och Bentley lärde sig simma utan flytväst. Mera hundar blev det även när vi hade valpträff i Noux en söndag och jag var omringad av ett hav av Berner Sennen. Himmelriket nästan.

På jobbet var det mycket att ta tag i efter allas semestrar och fick mer och mer ansvarsområden men också en ny titel och en löneförhöjning. Kändes bra att jag åstadkommit så mycket på jobbfroten det här året.

Panikångesten verkade ligga i dvala men visste att den kunde väckas när som helst.

S E P T E M B E R

Trots att det började bli mörkare var det fortfarande varmt, upp till +22 grader. Man kunde fortfarande äta lunch på uteserveringar, gå i t-shirt och inte frysa. Vi fick ännu en extra sommarmånad i September och ingen kunde tro att det var sant.

Vi besökte simstränderna i Lojo och Lappvik, tog en promenad på Ramsholmen i Ekenäs  och tillbringade en heldag på högholmen.

Så småningom blev det höst och tröjsäsongen inleddes men innan Borgbacken stängde hann vi ännu med ett besök, åkte berg och dalbanan i mörker och skrek oss hesa. 

O K T O B E R

Var sjuk i oktober och tillbringade sjukledigheten med Netflix och te. Hade akut bronkit och var sjuk i nästan två veckor.

Tog en medveten paus från sociala medier, varvade ner på bloggen, tog bort överanvända appar på mobilen och njöt av att bara vara, att inte jämföra med andra och stressa över någonslags fasad. JOMO.

Första snön föll 27.10, men smalt genast. Böt rekordtidigt till vinterdäck och började längta efter vintern, och julen. 

N O V E M B E R

Åkte till Köpenhamn på arbetsresa men tog samtidigt ett förlängt veckoslut där. Jani flög ner nästa dag och vi tog en minisemester och firade min födelsedag. 

Besökte även Åland för första gången i mitt liv. Förutom arbete hann jag med både loppis och sightseeing på den lilla ön.

Det började närma sig jul och vi inledde julsäsongen med glögg, pepparkakor och brie, med att tända ljus och lyssna på julmusik. Vi firade lillajul med jobbet, åt finmiddag på Grotesk och satt sedan på första raden på Sami Hedbergs stand-up på Apollo.

Blev sjuk... igen ... Bihåleinflammation den här gången. Kommer inte ihåg när jag skulle ha varit sjuk så här ofta sist och det var riktigt trist.

Snön föll, den smalt inte, och plötsligt hade vi världens Winter wonderland här hemma.

Och så pga oväntade tillfälligheter kom det sig att jag BÖRJADE RIDA efter en låååång paus! Att ta en kväll i veckan med tid för sig själv kändes plötsligt nödvändigt och jag njöt så himla mycket att vara tillbaka i stallet. 

D E C E M B E R

December kom oväntat snabbt, plötsligt firade vi min systerson på Finlands 101:a självständighetsdag. Det var mycket på jobbet och hann inte riktigt med. Ändå firade vi lillajul på stallet, besökte julmarknaden på Mörby Gård och förberedde för julen. 

Snön regnade bort, men kom tillbaka med råge och vi fick världens finaste, VITA julafton med -12 grader, sol och snö. 

Jobbade hemifrån över mellandagarna, kopplade av och räknade ner de sista dagarna på året, som avslutades med nyårsfest hemma hos oss, enligt tradition.

Linda .
04.01.2019 kl. 11:50

Första vardagen på året och den bästa musiken just nu ♪

Den här bilden är från idag men har naturligtvis femtusenåttahundra filter.

 

Det är första vardagen på året och den fruktade arbetsdagen kom. Sååå svårt att stiga upp efter att ha fått ha sovmorgon i nästan två veckor. Hade väckning 5, steg upp 8.. eeh. Sov väldigt dåligt igen och huvudet var tungt som en sten när väckarklockan ringde.

Var även tvungen att avboka min ridlektion idag för min arm är fortfarande sjuk. Bokade istället tid till läkaren, som skickade mig genast till röntgen. Läkaren ringde redan några timmar efteråt och vi gick igenom resultaten som var väldigt goda, ingenting är brutet eller sönder. Armen har nog bara fått sig en ordentlig smäll. Läkaren rekommenderade att besöka fysioterapeut eller ortoped om det känns så, men annars är det bara att vänta.

Så istället kollar jag om mina favoritserier på Netflix, äter rester från nyårsfesten, väntar på att Jani ska komma hem och lyssnar på min spellista för januari. Det bästa i musikväg just nu är;

♪ ♫

↠ ✧ ✦Lauv ft. Julia Michaels - There's no way ✦ ✧

↠ ✧ ✦Little Mix ft. Nicki Minaj - Woman like me ✦ ✧

↠ ✧ ✦Noah Kahan ft. Julia Michaels - Hurt somebody ✦ ✧

↠ ✧ ✦Pentatonix - Despacito/Shape of you ✦ ✧

♪ ♫

När jag hör dessa svävar jag nästan i stjärnorna eller galaxen, precis som på bilden.

Linda .
02.01.2019 kl. 17:20

2018

 

1. Gjorde du något år 2018 som du aldrig har gjort förut?
Besökte Åland för första gången. Åt bröd bakat på syrsor.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Gjorde inga nyårslöften i år heller.

3. Fick någon du känner barn?
Ja, min kompis Idas syster fick en söt liten tjej i November!

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, känner mig lyckligt lottad att jag inte upplevt denna typ av sorg på länge.

5. Vilka länder besökte du?
Storbritannien och Monaco för första gångerna. Frankrike, Italien och Turkiet. Och Danmark tre gånger. 

6. Är det något du saknade 2018 som du vill ha 2019?
Nej inte vad jag kommer på? 2018 var ett relativt bra år för mig.

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Inga speciella datum i år, men kommer alltid minnas hur sommaren började redan i Maj och att sommaren var lång och stekhet.

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Att jag började rida igen efter en lång paus. Trots motgångar är det den bästa terapin. Och att jag fick resa mycket och se nya platser.

9. Vilket var ditt största misstag?
Kanske att jag lät panikångesten ta över ibland pga att jag tog medicinen oregelbundet.

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Alla fina loppisfynd jag gjorde! T.ex. böckerna här, årets bästa loppis här och julloppiset här. Sedan skrev jag ju faktiskt ett inlägg med rubriken "Mitt kanske bästa köp någonsing" som ni kan läsa här.

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Resor. Men ni vet väl att de säger att resor är det enda man kan köpa som gör en rikare. Rikare på upplevelser, minnen och erfarenheter. Finns inte en enda resa jag ångrar. 

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Att resa, att prata med kompisar, att tillbringa tid med min fyrbenta lurvbebis och att våga göra saker som att skida slalom och börja rida.

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja jämnt känns det som! Har varit sjukledig tre eller fyra gånger i år, vilket är mycket för mig. Och när jag var sjuk var jag sjukledig minst en vecka, så var ordentligt sjuk när det väl begav sig. Bronkit, bihåleinflammation, luftvägsinflammation, det vanliga. I september föll jag på en hal skogsstig när jag promenerade med Bentley och slog benet, och så i december föll jag på den snöiga och hala vägen och armen jag landade på var sjuk i över två veckor! 

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2018?

Disturbed - "Sound of Silence"

CNCO & Little Mix - "Regaettón Lento"

Zayn - "Let me"

Ina Wroldsen - "Mother"

5 seconds of Summer - "Youngblood"

Julia Michaels - "Heaven"

Post Malone - "Better now"

Rita Ora ft. Cardi B, Bebe Rexsha, Charli XCX - "Girls"

15. Mådde du bättre eller sämre under 2018 än vad du gjort tidigare år?
Stressade mera pga mycket på jobbet, men överlag måste jag säga att jag mådde bättre. Klarade mig med mindre mediciner, ibland även helt utan medicinering.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Inte egentligen, året 2018 handlade mycket om balans och såhär i efterhand tycker jag att jag lyckats rätt bra.

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Nej inte det heller. Stundvis har det varit mycket på gång, bl.a. på jobbet, men oftast har det varit lagom av allting. Kanske jag inte bara kommer ihåg det värsta mer?

18. Hur var din julafton?
Lugn. Kollade julfilmer, var med min familj, tog en långpromenad med pappa och åt god mat. Perfekt skulle jag säga.

19. Blev du kär?
Inte blev, men fortsatte vara kär i Jani ♥

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
Jag kollade mest på Netflix - Gilmore Girls, Grace & Frankie, Chesapeake Shore och You Me Her

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Nej. Folk kan väl vara irriterande ibland men... :D

22. Vilken var den bästa boken du läst under året?
Trilogin av Herbjorg Wassmo - Huset med den blinda glasverandanDet stumma rummet och Hudlös himmel.

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Kanske Julia Michaels (fast mer 2017?), Ina Wroldsen eller Jannika B?

24. Önskade du dig något som du fick?
Ja, fick löneförhöjning och nya ansvarsområden på jobbet. Och så blev jag av med mitt ena kreditkort och är därmed lite närmare min önskan om ekonomisk balans. Önskade mig även att få resa mera 2018, och det har jag verkligen gjort.

25. Önskade du dig något som du inte fick?
Tror inte det faktiskt?? Låter för bra för att vara sant ju?

26. Vilken var årets bästa film?
Red Sparrow och Mamma Mia Here we go again på delad första plats

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Firade med ett förlängt veckoslut i Köpenhamn med Jani. Drack oss tipsy på god öl i rökiga barer, åt livets brunch dagen efter på HuksFluks och cyklade omkring på elcyklar. Så undebar resa!

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Mina nya kollegor som Reeta bl.a. och gänget i stallet.

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Svår fråga. Har varit ovanligt osäker i min klädstil pga olika orsaker, och har nog för det mesta försökt klä mig bekvämt men tillräckligt snyggt. 

30. Vad fick dig att må bra?
Jag mådde bra när jag läste böcker, när jag gick på promenader med Bentley, när jag fick resa och se nya platser, när jag umgicks med mina kompisar och min familj, när jag började rida igen.

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Efter ett avsnitt av Gilmore Girls drömde jag en dröm att jag var djupt förälskad i David Clayton Rogers (och han i mig!) så får väl säga honom, hehe.

32. Vem saknade du?
Alltid mina kompisar som bor långt borta, och på ett sätt kunde jag nu äntligen tillåta mig själv att sakna farmor och farfar som inte längre finns. Nu gjorde det inte för ont längre, nu klarade jag av att tänka på dem igen <3

33. Vilken var din bästa månad?
Februari-mars pga många resor och nya ställen men nu när jag summerar året tycks jag ha varit ganska lycklig i september och november också.

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Alltid är det något man skulle ha kunnat göra bättre. I år kanske tidsanvändningen, stresståligheten, och att tänka på konsumtionen.

35. Hur kommer nästa år att skilja sig från det här?
Jag ska fortsätta sträva efter ekonomisk stabilitet, och  komma igång med ett vettigt månadssparande. Ska även börja äta mer vegetarisk mat, och minska i synnerhet på det röda köttet. Ska även börja sortera metall i tillägg till plast-, glas- och paffsorteringen vi nu gör.

Samma listor från föregående år kan ni kika in genom att klicka på åren:

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

Linda .
02.01.2019 kl. 10:35

Nyårsafton

Har varit, och tänker vara iklädd min pyjamas prick hela dagen. Vårt hus är en krigszon och det finns glitter överallt. Jag känner mig bakis trots att jag inte drack mig full och jag känner mig ca mycket trött. Det är såklart - dagen efter vår nyårsfest. Det var femte året vi ordnade festen och det har nästan alltid varit samma härliga människor hos oss, några år några fler andra år några mindre. 

Jag började fixa här hemma redan dagen innan. Dukade bordet, tog fram ljusslingor och serpentiner, hängde ballonger och stjärnor i taket. Eftersom vi ordnar nyårsfest här hemma blir det oftast att fort städa bort julen och istället plocka fram silver, guld och glitter i alla former. Festligt ska det va när man välkomnar ett nytt år.

I år var vi nio stycken + en fyrbent och vi började kvällen med en massiv middag. Med god mat och min nya favoritöl kunde det inte bli fel helt enkelt. Till efterrätt blev det pavlova, vilket vi lovade varandra skulle bli tradition på våra nyårsfester, för ärligt, vad är godare än pavlova?

Årets sista timmar gick fort, och efter lek, spel och pussel var det plötsligt bara tio minuter till midnatt.

De andra i sällskapet tog sig ut för att fyra av några fyrverkerier, men några raketer hade vi inte i år. Var mycket glad över detta, och vill efterlysa mindre raketer i framtiden, för först i år har jag förstått hur mycket det påverkar djuren. Såg en video på en hund som ligger paralyserad på ett golv och bara skakar, och vill absolut inte orsaka något sådant. Raketer är inte värt det. Bentley har inte hittils varit rädd för fyrverkerier men blev inne med honom medan de andra var ute det våta, blåsiga vädret. Första raketen tittade Bentley på genom fönstret, men efter det gick vi till vardagsrummet som inte har fönster mot gården, la på musik och satte oss på soffan.

I år fick jag alltså min nyårspuss av Bentley ♡ När de andra kom in, skålade vi med ett nytt skumvin vi inte prövat tidigare, och så var det plötsligt år 2019.

När badtunnan visade +38 grader och våra gäster hade fått bada turvist och började gå och lägga sig var det dags för detta värdpar att bada. Det är så oerhört skönt att sitta i det varma vattnet efter en lyckad fest, se huset börja tysta ner och bara njuta. Bästa början på det nya året.

Linda .
01.01.2019 kl. 19:55

Gott nytt år!

Linda .
31.12.2018 kl. 19:40

Vinteridyllen i Svartå slott

Förra veckan när jag skulle hämta upp en av de sista julklapparna för i år, befann jag mig i Svartå slott och det här idylliska vinterlandskapet. Svor över att jag inte hade min kamera med mig, för telefonens kamera var minst sagt oduglig att fånga det fina i den stunden när jag stod tyst och ensam i skymningen, i en snötäckt slottspark. Svartå slott är helt klart undervärderat.

 

Linda .
28.12.2018 kl. 11:00

Årets julkalender lucka 21 - 24

Lucka 21 Sötaste lilla pudervippa jag sett. Gullig! // Lucka 22 Handkräm med doften "Orientaliska liljor". Inte min favorit direkt. // Lucka 23 Badbomb, synd att vi inte har badkar hemma... // Lucka 24 Enskilda kalla ögon pads (fungerar som en uppfriskande mask för den tunnare huden runt ögonen, reducerar puffiga påsar och mörka ringar under ögonen) 

Linda .
27.12.2018 kl. 18:30