Ute på stugan

10.02.2015 kl. 23:08

Vaknade imorse till att Janis väckarklocka ringde, och när han stack iväg på jobb packade jag mina grejjer och åkte hem till Karis. Är ledig i dagarna tre, och vad är väl bättre då än att pynja på här hemma.

Det första jag såg när jag öppnade ögonen imorse var solskenet som trängde in bakom gardinen och jag visste att det var en fin dag på kommande. När jag anlände till Karis, började jag med att åka ut till sommarstugan, där vinterlandskapet var häpnadsväckande vacker. Det var massor med snö och det var svårt att se var stranden tog slut och var sjön började. Det var soligt, men varmt, och jättefint. Åkte sedan till Ekenäs en sväng för att utnyttja den fina dagen till max genom att gå längs små gator i gamla stan. När jag kom hem igen, kom mamma över på besök. Vi ordnade lite här hemma, flyttade in lite lådor och grejjer in i mitt förråd och så stack vi iväg till loppis en sväng.

Senare kom min barndomskompis Ida till mig för att prata bort några timmar. Jag lagade mat (!) och vi öppnade en flaska vittvin som försvann någonstans mellan samtal om livet, framtidsplaner och det förflutna. Kände mig extra housewife-ig idag och hade t.o.m. gjort lite chokladbollar till efterrätt.

När Ida åkte hem, tog jag lite chips och en cider, och sjönk ner i soffan för att kolla på "Little Women" som visades på TV. Minns att jag sett den nångång när jag var runt 12 år, så det var en tid sen.

Ja, ni ser ju, det har varit en såndär härlig evighetslång dag då man gjort en massa roliga saker och umgåtts med fina typer. Nu får det bli en varm dusch och sedan sömn på det. Två lediga dagar att se framemot ännu! Livet är härligt.

Linda .