Bröllopsmardröm

03.11.2015 kl. 19:16

263 dagar kvar till bröllopet och jag har drömt min första mardröm inatt! Det sägs ju att det är rätt vanligt för blivande brudar att drömma hemska mardrömmar om allt som går fel på ens bröllop, men trodde faktiskt inte att jag skulle få sådana.

Hursom, i mardrömmen skulle vi gifta oss på en Sverigebåt. Det var inget problem i sig, men vi  hade inga av våra dekorationer med oss. Ingenting gick i våra temafärger och mest upprörd var jag över att det inte fanns några ballonger. "Inte kan jag gifta mig utan några ballonger" skrek jag när jag fick se lokalen. Men så sa alla att vi måste låta båtpersonalen få sätta igång allt så jag fick inte bli kvar där.

Det nästa jag kommer ihåg är att själva vigseln skulle börja. Jag var tvungen att sitta bland gästerna, på stolen längst bort från gången och så såg jag mina brudtärnor gå ner för gången, i fel ordning! Kommer ihåg att jag tyckte det var så hemskt att de inte gick i den ordning jag ville. Så blev det min tur och jag var tvungen att klämma mig förbi gästerna i min stora fula brudklänning (tänk er stor fluffig brudklänning från 80-tal, med slöja såklart) för att komma ut till gången. Min kompis Linda följde mig till altaret istället för min pappa av någon konstig orsak, och framme vid altaret fanns en spegel där jag plöstligt såg att jag inte alls hade en brudklänning på mig utan någon ful svartvit tunika med svarta leggings och svarta crocs! Blev helt förtvivlad över att jag hade planerat allt så fint men nu gick allt åt skogen. Tänkte på att det kanske inte är värt att gifta mig om det inte var som jag ville ha det. Och så fanns det ju fortfarande inga ballonger!

 

Och efter det vaknade jag. Tog en stund innan jag fattade att det bara var en dröm, och gud så lättad jag var! Lättad över att det fortfarande finns tid att planera bröllopet, tid att fixa bättre skor än crocs och framförallt tid att skaffa de där arma ballongerna ;)

Linda .