Lillajulsfest och stormväder

07.12.2015 kl. 21:30

Hej i stormen! Strömmen har gått några gånger så vi får se om jag får skrivet det här inlägget utan avbrott. (Det fick jag inte, började skriva det här inlägget igår men först idag får jag det upplagt)

I fredags var det dags för företagets lillajulsfest. Vi hade dresscode smart casual och för min del blev det svarta strumpbyxor, svart kort kjol och en julröd topp som jag haft sen forever men kanske använt två gånger. Visste på förhand att vi skulle vara tvungna att gå en bit så valde svarta ballerinas framom klackar, och det var nog rätt val.

Våra chefer hade planerat ett hemligt program till oss, så vi visste ingenting på förhand, förutom att det skulle vara två programpunkter plus middag. Och det var rätt roligt att inte veta på förhand för man var så förväntningsfull, vilket gjorde allting ännu roligare.

Den första programpunkten visade sig i alla fall att vara ett sk "Escape Room". Man alltså går till en lokal där leken går ut på att bli instängd i ett rum och på sextio minuter bryta sig ut med hjälp av ledtrådar, logiska sifferföljder och diverse pussel. Som att spela detektivspel eller CSI, men på riktigt. Vi delades upp i fyra lag med ca sju personer per lag och så fick vi alla gå in i olika rum. Mitt lag var i bankrånsrummet där banken precis blivit rånad, bankdirektören dödad och vi hade blivit fängslade i handbojor och alla bevis riktade mot att vi var skyldiga. Nu hade vi 60 minuter på oss innan polisen kom att slippa loss från bojorna, hitta bevis på vem som var skyldig och sedan hitta en kod för att slippa ut ur rummet.

Puh! Vad roligt det var. Var lite skeptisk i början, men det var faktiskt riktigt roligt och vi hade ett bra team. Vi jobbade tillsammans och vi var de första av alla fyra lag att bryta ut oss, och det tog oss 54 minuter.

Efteråt belönades vi med suuupergod middag på restaurangen "Olipa Kerran..." som bestod av stående bord till förrätt (bl.a. fisk, ceasar sallad, svampsås, rostade grönsaker), grillad lax med dillpotatis och smetana till huvudrätt och citron-vit chokladmousse till efterrätt. Så förbaskat gott!

Som en extra efterrätt gick vill Pressa där Jukkapoika hade spelning. Lyssnade på några bra låtar och hade roligt med kollegerna tills det var dags att åka hem. Så roligt att vara ute ibland!

 

Linda .