Julafton

28.12.2015 kl. 11:47

På julaftonsmorgonen pussade jag hejdå till Jani och vinkade till hans farmor då de begav sig till sitt julfirande. Själv gick jag till mamma och pappa där syster med barn redan väntade in julmaten. Det var ingen vit jul i år, men soligt och fint var det i varje fall.

Började förberedelserna med att tillaga några satser knäck som vi skulle njuta av senare. Första satsen blev lite si och så, men andra satsen var bättre. Knäck och jul hör ihop, eller i alla fall är det tradition hos oss.

Vi åt choklad, lyssnade på julmusik, tittade på Snögubben, beundrade julgranen, åt julgröt (eller de andra åt gröt, själv gillar jag inte gröt av någonslag), tittade på Pettson och Findus, mamma förberedde julmaten och sakta, sakta kröp klockan fram tills resten av gästerna anlände.

Det blev en traditionell julmiddag med allt som hör julbordet till hemma hos oss. Lådor, sill, gravad lax, mammas egen gjorda hemost osv osv. Julmat är så otroligt gott, speciellt då man får det så sällan!

Efter maten blev det kaffe och godheter och sedan knackade tomten på! Systers barn har blivit så stora att de inte tror på julgubben mer, så en av barnen klädde i stället själv ut sig till julgubbe och delade ut paket till alla snälla barn. Vi hade visst alla varit väldigt snälla, eftersom vi alla fick paket tilldelade till oss.

Sedan övergick dagen till kväll och kvällen gick åt med paketöppnande och glögg bland annat innan det var dags att ta sig hem. När jag kom hem kollade jag ännu på en julfilm (Love actually), men somnade innan Jani kom hem. Det var meningen att han skulle övernatta hos sin mamma där de firade jul, men tur för mig så kom han hem istället ♥ Snipp snapp snut, så var julaftonen slut.

 

Linda .