En vecka av rosor

17.03.2017 kl. 11:52

Förra veckan var verkligen rosenröd. Fick rosor på tre (!) olika tillfällen under en vecka. Eller ja okej, två gånger, och så köpte jag själv rosor en tredje gång.

1. Den första, en lång ensam mörkröd ros, fick jag av min chef på kvinnodagen. (Var fem före att säga åt honom att kvinnodagen har ingenting med rosor att göra och att han istället kunde ta och tänka på kvinnornas rättigheter, men så ändrade jag mig för han är verkligen en av de mest jämlika chefer jag haft.)

2. Den andra, en fin bukett med nio rosa rosor, fick jag en kväll av Jani när han kom hem från jobbet. (Också på kvinnodagen. Är inte riktigt med på noterna på den feluppfattningen om att kvinnodagen ska handla om rosor. Är det meningen att vi kvinnor ska få rosor en gång i året som någonslags plåster på såret för att vi får mindre lön? För att vi inte har lika rättigheter? Men visst, rosor är alltid fina och jag tog inte illa upp för han vet verkligen inte vad kvinnodagen ska handla om. Det är mera frågan om att vi borde få samhället att fatta vad kvinnodagen handlar om. Vi måste bli bättre på att säga ifrån, på att upplysa.) Men jaja, det är alltid roligt att få blommor, och jag uppskattade det verkligen.  De fick stå på mitt nattduksbord men tyvärr höll de inte särskilt länge.

3. Den tredje, köpte jag rosor åt mig själv för jag tyckte jag var värd det. Hade tränat, städat hela huset och hade en bra dag. Köpte också en grön växt som jag tänkte visa i ett annat inlägg någon gång. Dessa rosor gillade jag iaf för att det är många arter i en och samma kruka, alltså är det både röda, gula, persika och rosa färgade rosor.

Linda .
Kommentarer (0)
Skriv siffran 1 med bokstäver: