Att jobba hemifrån för en dag

19.05.2017 kl. 11:11

Idag jobbar jag hemifrån. Brukar inte gilla det, för jag är mer effektiv på kontoret, men har redan fått en analys och en viktig presentation gjort och har en klar arbetslista för resten av dagen.

Att gilla det man jobbar med är bland det viktigaste i livet har jag fått lära mig. Tänker tillbaka fyra månader, på lilla ängsliga jag som jobbade med kundtjänst som orsakade mig allvarlig panikångest, och jämför med mig just nu som jobbar som projekt assistant och verkligen trivs på mitt jobb, jobbar gärna övertid och vill visa vad jag går för. Inte för att vara sån, men varför blev jag inte befordrad till detta tidigare? Jag är ju jätte bra på detta också. Ja, ja, nu har jag skrytit med mig själv tillräckligt för idag.

Men perks med att jobba hemifrån måste ju vara det att jag nu sitter vid vårt hemma-kontor ute på landet, fönstret brevid mig är på vidgavel, solen värmer men luften är frisk, ute är gräset grönt och fåglarna sjunger, solen lyser upp hela rummet och fyller huset med naturljus, mitt hår är smutsigt och jag har ingen smink, och mina arbetskläder består av träningstights, en gammal topp och mina merinoullstofflor. Jag tror jag ska ta och gå barfota runt på gräsmattan en stund, med min färska blåbärs smoothie och fundera på den Finländska försäkringsmarknaden en stund. Bara för att jag kan, och för att det är mitt jobb.

Linda .