Sommarlistan 2017

14.06.2017 kl. 16:56

Mina planer för sommaren:
Är i Grekland en vecka när detta inlägg publiceras, alltså i mitten av Juni. Ska bryta midsommartraditionen i år och åka upp till Janis mosters sommarstuga som ligger på en ö uppe i Joensuu. Ska ta ut resten av semestern i slutet av Augusti så då får det gärna antingen vara varmt här i Finland eller så om ekonomin är ok så tar vi kanske någon sista-minuten resa till ett varmare land. Vi får helt enkelt se! Däremellan ska jag bara göra sommargrejer, åka ut till stugan, bada, sitta på terassen, svära över myggor, dricka svalkande drycker och njuta av att det är sommar helt enkelt.

Bästa sommarstället:
Vår egen gård tar nästan priset här, med sommarstugan som en nära tvåa. Vår gård är så grön och fin på sommaren. Det växer plommon, smultron, blåbär, äppel och hallon. Trädgårslandet förser oss förhoppningsvis med potatis, morötter, ärter, lök och annat gott. Vi har en stor terass där man kan bada badtunna, ha utemiddagar eller bara slöa i solstolarna. Vi bor ute på landet så det är tyst, ibland kör det såklart bilar förbi men annars hörs bara fåglarna, och ibland gnäggar hästarna så härligt på ute på betet hos grannen. Brukar sitta ute på trappan och äta frukost och dricka rabarbersaft. Dörrarna står ofta öppna på sommaren och vi lever nästan lika mycket ute som inne. Jag går barfota i gräset och hämtar post eller håller koll på trädgårdslandet.

Sommarstugan och utsikten

Favoritblomman:
Pion, fast jag inte har det hemma (ännu). Hemma hos oss blommar tre stycken norska spireor, en petunia som jag fått av min svärmor och så pelargoner som jag köper som sommarblommor nästan varje år pga så lätta att sköta.

Här badar jag helst:
På stugan. Vattnet brukar vara rätt klart i början av sommaren, det är en tyst sjö med väldigt lite människor och trafik och så är det så fint där. Brukar våga doppa mig när temperaturen visar över +19 grader, så får se när årets första dopp blir!

Bästa sommarplågan genom tiderna:
Hmm, "Lost Frequencies - Are you with me" var kanske ingen plåga, men en av mina favorit sommarlåtar. Och så blir det ju inte sommar utan Gyllene Tider - Sommartider, hehe.

Det här lyssnar jag på i sommar:
Sommar och spanska danslåtar hör ihop. Någon svängig Enrique Iglesias låt att dansa till!

Det här tittar jag på i sommar:
Utsikten från terassen både hemma och på stugan. Hemma är det oändligt grönt med hästar i förgrunden. På stugan är det blått vatten och blå himmel. Så lite TV som möjligt, tack.

Favorit sommardoft:
Nivea After Sun. Brukar bränna mig ganska lätt, och inget slår doften och minnena som uppstår av just den krämen.

Den ultimata sommardagen:
Varmt och soligt. Grillad mat. Vaniljglass och färska bär. Ledigt och inga planer. Brunbränd hud och solbrillor. Köra bil med fönstren nervävade och någon bra sommarlåt på högsta volym. En kall dryck och en sommarnatt som aldrig blir mörk. Personer man gillar. Att sitta på stranden eller i parken på en filt. Stranden och en båttur på sjön. Öppna dörrar och fönster och frisk luft.

 

 

"Sommartider, jag känner det är nånting på gång. Sommartider.." ♪♫

 

Linda .