Midsommar 2017

27.06.2017 kl. 17:37

Midsommarn i år var väldigt lugn. Vi körde upp till Janis mosters stuga i Liperi, nära Joensuu för att fira midsommar med Janis familj där. Vi försökte undvika midsommartrafiken, och körde istället en längre rutt via Villmanstrand. I Villmansstrand stannade vi och åt lite mat, och fortsatte sedan färden. Vi körde bl.a. förbi det fantastiskt fina Punkaharju som jag alltid velat besöka. Vi lyckades med att undvika trafiken rätt bra, och körde istället en rutt med mycket att se. Längs vägen hade vi både sol och regn, men det gjorde ingenting för det gjorde fina regnbågar.

Vi kom fram till hamnen sent, och Janis släktingar hämtade upp oss med båt. Det tog bara några minuter till stugan, och där fick vi lite kvällsmål och så var det dags att lägga sig. Stället de har ligger alltså på en ö, och är en gammal stugby. De hade 3 stugor och 1 bastu och sovplats för 13 personer. Vi fick en egen etta med Jani, och fick alltså vara i lugn och ro om vi bara ville.

Vädret var ganska typiskt midsommarväder blåsigt, sol och växlande molnighet. Det var ändå fina solnedgångar, bra sällskap, grillande av god mat, några kalla drycker, dagssömn, dålig humor, midsommardans på bryggan, kortspel, mycket skratt, midsommarbrasa, båtturer och fiske, bastubad, ljusa sommarnätter då det aldrig blev mörkt, samt grillade marshmallows såklart! Vi var 10 personer (14 som bäst när Janis kusin med familj hälsade på), och vi hade det riktigt roligt. En fin midsommar <3

På söndagmorgon när vi vaknade regnade det. Vi åt frukost, packade ihop våra grejer och så körde vi till Varkaus sjukhus för att hälsa på Janis fammo. Hon var glad att se oss och det var roligt att se att hon mådde ganska bra. Efter vår visit körde vi hemåt, hamnade köra långsamt på vissa ställen pga trafiken men allt som allt gick det väldigt smärtfritt. Vi hade godis med oss, stannade till ibland, och tog genvägar där det gick.

Linda .