Bentley 8 veckor

21.07.2017 kl. 19:36

När Bentley var exakt 8 veckor kom han hem till oss. Bilfärden hem gick rätt bra, han ylade några gånger och var lite rastlös men med  situationen i beaktan gick det bra. Hans mamma hade åkt iväg till sitt eget hem två dagar innan, så valparna var redan avvänjda från sin mamma. Bentleys storebror Totti hade åkt till sitt nya hem dagen innan och kvar hos uppfödaren var Bentley, hans lillesyster Fia, lillebror Pablo, hans mormor Lina och hans mormorsmor Alfa.

När Bentley kom hem till oss var han försiktig och lugn till först och höll sig alltid nära oss. Han var van att vara ute mycket så för det mesta kissade han ute från början. Första natten gick bättre än förväntat, vi sov nära honom. Det fortsatte vi med i 3 nätter. Nu sover vi i vår egen säng och Bentley brukar sova på golvet i vardagsrummet.

Första dagarna gick åt att komma på någon passlig rutin som passade oss alla. Bentley åt fortfarande 5 ggr/dag, så mellan mat, sömn och kissturer ute fanns inte så mycket annat. Han åt gröt, surmjölk, grynost, äggula, malet kött och så småningom började vi med torrfoder för valpar av stora hundraser.

Under första dagarna blev han van med halsband och koppel. Ibland protesterade han och ville inte alls röra sig i koppel, men för det mesta gick det bra. Som om han alltid gått i koppel.

Vi tränade också på kommandon som "kom", "sitt" och "ligg". Vi använde godis till hjälp och jag tror att han så småningom lärt sig sitt. Vi ber honom sitta före han får mat, och så övar vi att sitta med godis som belöning.

Han sov  m a s s o r. 18h timmar per dag till och med. Men han var ju så liten, så allting som var nytt var tungt. Han tog dagssömner här och där, hans favorit var att ligga på rygg med tassarna i luften. Ibland snarkar han, och han drömmer ganska ofta. Då rycker det i nosen och tassarna, och ibland skäller han till och med i sömnen.

Vi bestämde även träff med Bentleys kommande bästisar (hoppas jag) Dixie och Nasse. Vi träffade en av dem i gången och eftersom båda av dem är vaccinerade så ansåg jag att det var tryggt att träffas. Först ut var träffen med Dixie, vi träffades på "neutral" mark i en park och allt gick bra. Dixie brydde sig knappt om Bentley och han följde hennes varje steg. Tror han såg upp till henne lite. Hoppas Bentley kommer att bli lika lydig som Dixie, så han får gärna ta modell av henne.

Nästa i tur var Nasse. Nasse är bara 1 mån äldre än Bentley så vi visste att det skulle bli fartfyllt. Det blev dubbelt så fartfyllt när båda skulle leka och försöka visa dominans, men de kunde även fint lugna ner sig, ligga brevid varandra och till och med slicka varandras nosar <3 Bara Bentley blir lite större tror jag det kommer gå ännu bättre men det var en bra första träff.

Vi har även testa på att åka bil. Han hade åkt i benutrymme framme på högersida tidigare, men nu har vi försökt vänja honom att åka i bakluckan, som det är meningen att han ska börja göra. Första gången kissade han i bakluckan (kanske nervös?) men annars har det gått hyfsat bra. Jani har kört och jag har satt på bakbänken så han ska se mig hela tiden. Vi har bl.a. åkt in till Karis en dag för att titta på stadsmiljö. Där var det mycket nytt som skate boards, cyklar, mopeder, asfalt under tassarna och massa ljud, men det gick bra. Han tittade nyfiket omkring sig men höll sig ändå alltid nära oss.

Otyg håller Bentley sällan på med, men han vill gärna smaka på våra händer genom att bita. Kanske kliar tänderna, kanske vill han bara leka men vi nekar honom att bita med ett strängt "nej". Han har s y l v a s s a  tänder och så vill vi inte att han ska fortsätta bita folk när han blir äldre.

Vi hade köpt leksaker innan, men Bentleys favoritleksaker är ändå Janis strumpor, mina skor och så en mjukisråtta som Bentleys mammas ägare gav med varje valp till valparnas nya hem. När Janis familj hälsade på oss hämtade de även ett jätteben från djurbutiken, så den tycker Bentley om att tugga på.

Smeknamn har han några av, men vi försöker bara använda oss av Bentley så han ska lära sig känna igen sitt namn. Rakas, muru, hassu-tassu, Paavo är bara några som vi och andra kallat honom för.

Vi har även anmält oss till valpskola. Bentley kommer att bli stor som fullvuxen och det är absolut nödvändigt att ha full kontroll över honom, speciellt runt barn. Valpskolan börjar först när Bentley är 12 veckor och har fått sina vaccinationer, men anmälde oss redan nu för att få plats. Vi hade tur och fick plats, och Nasse kommer att bli Bentleys klasskompis.

Det här är vad vi hållit på med när Bentley var 8 veckor gammal, och jättesöt. Det finns så många åsikter om vad man får och inte får göra med en valp. Det här är bara hur vi gjorde, så inga elaka kommentarer, tack XD

Linda .
Kommentarer (0)
Skriv siffran 6 med bokstäver: