Bentley 14 veckor

02.09.2017 kl. 11:01

När Bentley var 13 & 14 veckor hade han hunnit med massa nytt igen. Han var till exempel första gången i en bar. Eller café ska vi kanske kalla det för att det inte ska låta så hemskt.  Jag och Ida träffades på Serendi en kväll och eftersom Serendi är bäst och låter en ta med snälla hundar så fick Bentley följa med. Helt för att testa bara. Och det gick över alla mina förväntningar. Han kissade inte inne (jess!) och låg snällt under bordet med sin leksak jag hade tagit med åt honom. Han undrade lite varför han inte fick hälsa på alla andra kunder i Serendi, han är ju så social av sig. Över två timmar orkade han hänga med oss där och ta det lugnt. I Serendi såg han även en katt för första gången i sitt liv. Serendis inneboende katt tittade han på en lång stund innan han sist och slutligen skällde en gång och så gick vi därifrån. Katten var inte speciellt förtjust i Bentley men fräste inte och sprang inte iväg.

 

Vi började gå längre och längre promenader och jag hade honom lös så ofta det gick. Då tränade vi på att komma när man kallar hans namn, och att belöna när han själv tar ögonkontakt och blir och väntar på mig. Under promenaderna såg vi bl.a. hästar, alpackor (han skällde inte ens på dom!) och traktorer. Traktorn var det ända han blev lite skrämd av, då den kom så nära (men sakta, tack bonden!) medan han bara koncentrerade sig på alpackorna.

 

Bentley blev bara större och större. Man märkte det bäst när man jämförde med gamla foton och videon. När han kom till oss var han bara en rund boll med korta stumpar till ben. Så tacksam att vi har massa foton och videon vi kan titta på och förundra oss över när han varit så där liten egentligen? När Bentley var 14 veckor och 3 dagar vägde han 14,9kg så han är ganska nära den normala växtkurvan för Berner Sennen, kanske aningen på +. Benen var det som växte fortast på Bentley och nu kröp han själv upp i sängen till och med. Soffan var sedan länge inget problem längre, och han hoppar upp utan problem.

 

Bentley hittade nu även på hyss, det farligaste var att han åt en av mina stumpor :( Blev jätterädd, men eftersom vi inte fick honom att spy var det bara att vänta. När det gått fyra (4) dagar ringde jag veterinären som sa att eftersom han inte hade några som helst symptom så var det nästan säkert att han bajsat/spytt upp strumpan i smyg trots att vi synat resultatet noga efter varje gång han bajsat :’D Vi hade alltså tur i oturen. Gömde dock alla strumpor noga efter det här, och gick annars också igenom huset ännu nogrannare för att plocka bort sådant jag trodde han kunde äta. Bentley är vår första hund så vi hade verkligen ingen aning om att hunder äter strumpor?! Alltså tugga på fattar jag, men SVÄLJA strumpor?!

 

Orelaterat till strump-incidenten spydde Bentley för första gången. Som tur var det bara slem, gräs och pälsbollar. Vi böt ändå ut hälften av hans mat till surmjölk och naturell yoghurt för att lugna ner magen, och det gjorde susen. (Surmjölk är dessutom ännu Bentleys favorit).

 

Nu började Bentley även lossa päls. Med råge. Det fanns små svarta pälstussar Ö V E R A L L T nu, och från och med nu fick jag börja dammsuga oftare. Vi försöker borsta honom dagligen, men det räcker inte alltid. Pälsen började även bli lenare, Bentley var inte längre fullt så afro som tidigare.

Linda .