Tågresor, överraskningar och Jakobstad

27.10.2017 kl. 18:27

För prick en vecka sedan tog mig till Böle tågstation efter jobbet. Det höll på at bli mörkt ute när jag väntade på mitt tåg till Jakobstad som skulle gå halv sju. Skulle åka på överraskningsfest, eller överrasknings babyshower för att va mer exakt. Min Hanna är ju gravid med beräknad födsel i November, så vi var ett gäng tjejer som beslöt oss för att överraska henne.  Alla tog vi med någonting, och jag stod för blöjtårtan, då jag gjort en förut. Med mig i min kappsäck hade jag alltså mest en massa blöjor, hehe.

Orkade inte köra upp till Jakobstad ensam då det är så lång väg, så bestämde mig för att ta tåget iställe. Tågen gick så att jag var tvungen att åka upp på fredag kväll och åka hem på söndag, för annars hade jag kunnat vara på babyshowern bara 3 timmar och det kändes onödigt då jag ändå skulle resa så långt. Eftersom Hanna inte visste att jag var på väg, bokade jag in mig på hotell.

Så på fredag när jag kom fram till Bennäs och hade tagit taxi till hotellet var det bara att gå och lägga mig efter en lång dag. På lördag sov jag länge och gick sedan och åt bufféfrukost på hotellet. Jag var den enda gästen på frukosten, så fick förutom en megagod frukost njuta av att vara helt ensam. Tog min tid och åt allt från croissanter, till frukt, till semlor, till granola till chokladmuffins. Alltså verkligen så gott! Bästa hotellfrukosten i år.

Efter frukosten tog jag mig ut på stan en stund, gick och tittade på fina hus, tog en sväng på loppis, gick igenom parker och shoppade slutligen lite skor och kläder. Blev så glad av min lilla promenad, Jakobstad är verkligen en mysig stad!

När klockan började närma sig 13 tog jag mig till Hanna där alla hennes kompisar träffades medan Hannas mamma hade lurat bort henne och gett oss nyckeln. Vi fixade allting färdigt och gömde oss i ett annat rum när Hanna väl kom hem. Hon var verkligen överraskad, och när hon fick syn på mig utropade hon ”Linda!”. Kändes så bra att vi lyckades överraska henne, och att hon blev så glad. Vi hade en liten lek där vi skulle gissa namn, längd och vikt på babyn men annars åt vi bara en massa gott, pratade och drack skumppa. Precis som man ska på en babyshower <3

Linda .