Gåvan att ge

21.12.2017 kl. 09:31

I år tog min kollega initiativ och startade en Joulupuu-insamling på vårt kontor.

Joulupuu-insamling? "Joulupuu-insamlingen är en årlig kampanj som samlar in julklappar åt barn som är inom barnskyddet, omhändertagna, i fosterfamiljer, barnhem eller annars inte på grund av sin familjesituation skulle få presenter av julgubben. Inom endast huvudstadsregionen finns över 10 000 sådana barn." Källa: Joulupuu-insamlingens hemsida

Förra året fick de ihop 54 000 julklappar! Vilket superinitiativ det här var, verkligen. Även om jag var sent ute och köpte julklapparna på sista dagen av insamlingen, var jag så nöjd att jag bidrog med fyra julklappar. I år var fokus på äldre barn, för det verkar som om yngre barn oftare får donerade julklappar. Jag donerade alltså alla mina julklappar till flickor i åldern 16-18. Tyckte jag personligen så starkt kunde känna behovet för julklappar till flickor i just den åldern.

Tillsammans på vårt lilla kontor fick vi insamlat runt 70 julklappar, alltså över 1 julklapp/anställd. Det tycker jag är fint, att så många tagit sig besväret att donare en julklapp. Om man bara har möjlighet till det, så tycker jag alla borde göra det. Om inte annat, för att det ger en sån otroligt bra julfeeling att kunna ge av det lilla man har. Fyra julklappar var verkligen ingenting för mig, men jag hoppas det betyder mycket för fyra flickor därute.

Linda .