Fyndat på loppis

23.04.2018 kl. 14:31

I lördags tog vi en loppisrunda med mamma. Det var länge sen vi gjorde det sist och det var jätte roligt att gå omkring och titta och undra. Vi besökte tre olika loppis där vi gick långsamt omkring och tittade igenom nästan varje hylla och låda. Här är det tre loppisar vi besökte just denna gång;


Missionstorget, Bangatan 23 (Kanaltorget), Karis
Öppet endast tisdagar 17-19 och lördagar 10-13.
 
Kaippari, Nils Grabbegatan 4 (brevid Bio Pallas), Karis
Öppet måndag 10-14, ti-to 10-18, fre-lö 10-14 (söndag stängt!)
 
Raaseporin suurkirppis, Första gränd 3, Karis
Öppet ti-fre 11-17:30, lö-sö 11-15 (måndag stängt!)

 

Här är mina fynd (som mamma var snäll nog att köpa åt mig, tack mamma!). En glasflaska för 2€, tennisbollar åt Bentley för 1€, en fin porslinsask för 2€, tre böcker åt mig för 1€/styck, hopprep åt flickorna för 0,50€. Köpte dessutom en korg (inte med på bilden) som hade prislapp 2€ men som kassören gav till oss gratis för hon tyckte den var i så dåligt skick. Bra fynd alltså! Mamma fyndade också, bl.a. en jättefin antik trehjuling till min brorson Vincent.

 

När jag köper böcker på loppis söker jag böcker på engelska och svenska. Jag tittar på pärmen och läser texten på baksidan. Det är oftast tillräckligt för att besluta om någon bok är intressant för mig eller inte. Hittar jag en intressant bok kollar jag också oftast på textstorleken (orkar inte läsa böcker med minimal textstorlek) och sidmängden (vet att jag oftast inte orkar läsa böcker över 300-350 sidor) och gör mitt köpbeslut enligt det. Just dessa tre fastnade jag för och var tvungen att plocka upp igen efter att jag lagt dem tillbaka i hyllan. Hoppas jag ska gilla dem och orka läsa dem! Kanske gör nån recension om det sen?

Linda .