Behövde verkligen den där semestern

02.07.2018 kl. 20:31

Idag var det första arbetsdagen efter semester ett av tre. Fick nästan panikångest igårkväll när jag tänkte på att åka tillbaka på jobb, och det överraskade mig verkligen. Jag gillar ju mitt jobb, jag gillar mina arbetskamrater och jag hade klarat av precis alla uppgifter innan semestern så det fanns inga monster att återgå till. Och ändå, ångest. Sov ganska dåligt men på morgonen var allting  bra, och jag hade en underbar första dag på jobbet. Hade fått 101 e-post under min semester, så det var bara att sitta ner, beta av och göra upp en to do lista. Dessutom, försöker jag tänka att jag bara jobbar två veckor tills jag igen har en vecka semester.

Och vilken semester jag haft, känns som jag verkligen är utvilad, behövde verkligen den där semestern. Känns som om jag varit ledig hur länge som helst, midsommaren var ju länge sen. Jag lyckades alltså med mina mål för semestern, och kopplade av till 100%.

Hur gick det med det andra jag hade planerat då? I ett inlägg vid början av min semester skrev jag denna lista med saker jag ville göra.

Plocka buketter med vildblommor

Nej. Det gjorde jag inte. Helt enkelt för att det inte bara blev av. Men istället beundrade jag varje liten blomma längs vägarna, och på ängarna. Har aldrig sett så många fina blommor som denna sommar. Tänkte att naturen ändå är mästare på konstellationer av blommor, och att blommorna hellre får blomma ute i flere veckor än några dagar inne hos mig.

Äta färska jordgubbar med glass

Ja! Gott som alltid. Köpte närproducerade Polka jordgubbar på Lill Breds Bärgård i Ingå och de var dödens-goda. Inget slår färska finska jordgubbar på sommaren.

Läsa bok

Ja! En bok jag köpt på loppis i början av året, visade sig vara del ett i en trilogi. Tänkte först bara läsa första delen som jag hade hemma, men blev snart fast i storyn och var tvungen att gå och låna del två och tre på bibban. Del två läste jag ut igår, och ska börja på del tre ikväll. Så det har blivit mycket bokläsning.

Besöka en strand

Ja! Besökte både vår egen strand på sommarstugan, men också en strand här nära oss med mamma, min brorson och Bentley. Vattnet har varit omväxlande varmt och kallt, men alltid skönt.

Fira midsommar på sommarstugan med familjen

Ja! Det blev en lugn men härlig midsommar på sommarstugan med god mat, bad, bastu och kortspel.

Äta nypotatis och sill

Ja! Har tappat räkningen på hur många gånger jag åt nypotatis och sill, men det var så förbaskat gott varje gång. Nypotatis och sill är lika med sommar.

Besöka sommarcafé

Ja! Både Lillbreds Bärgårds café och Fagervik café. Så roligt att besöka nya ställen, beställa nya grejer och bara njuta av sommaren och titta omkring sig.

Linda .