Köpenhamn dag tre och fyra

19.11.2018 kl. 10:15

Dag tre i Köpenhamn vaknade jag aningen bakis efter en rolig utekväll på en liten rökig bar nära hotellet. Slöade på hotellet tills vi gick iväg med sikte på brunch. Hade blivit rekommenderad att äta frukosttallrikarna på HuksFluks och jag måste rekommendera vidare! Brunchen serveras på tallrikar från 10-12 och innehåller cirka allt en kan tänkas vela ha. Äggröra, bacon, nygräddat bröd, kallrökt lax, croque monsieur, chark, crepes med vaniljkräm och passionsmarmelad och ännu en halv blodgrape med brunt socker på. Alltså hör ni hur gått det låter? Beställde ännu in en kopp te och jag var i himlen. HuksFluks låg vid ett mysigt litet torg och nära vårt bord hade de en brasa med öppen eld, i taket hängde skinka på tork.

Senare tog vi elcyklar under och cyklade från hotellet på cykelrunda till Amalienborg, den lilla sjöjungfrun, kastellet och Rosenborg. Vi hade denna gång bokat hotell i den indre by, för att se lite andra områden av Köpenhamn än förut. Och alla dessa slott, kyrkor, parker... så otroligt fina. Älskade Rosenborg och slottsparken runtomkring.

Efter en liten vilopaus tog vi en promenad ner till Nyhavn, eftersom det låg så nära hotellet. Nyhavn, och hela staden var full av julmarknader så vi gick igenom en hel del av dem, drack årets första glögg och tittade omkring.

När vi blev hungriga gick vi till Gasoline Grill som vi hört skulle ha de bästa burgarna i Köpenhamn. Och inte blev vi besvikna. Enkla burgare med goda bas smaker - helt otroligt goda. Mätta och belåtna gick vi och tog några öl, men föregående kvälls festande gjorde att vi var båda rätt trötta så vi gick ganska fort tillbaka till hotellet, såg några avsnitt av min nya favorit serie på Netflix och så slumrade vi.

Lördagen var vår sista dag i Köpenhamn och vi promenerade omkring hela dagen, såg fler julmarknader, gick förbi Tivoli som precis öppnat för julsäsongen och åt en snabb lunch innan det var dags att ta sig till flygplatsen. Dagarna gick så otroligt fort, och trots att vi hann se mycket blev det mycket kvar på listan att se och göra till nästa gång. Den här staden är fortfarande till en stor del oupptäckt och jag ser framemot att upptäcka den mer någon annan gång. 

Linda .