Mitt bästa beslut på länge

30.11.2018 kl. 21:50

 

Mitt sista inlägg för November får bli mitt bästa beslut i November. Eller nej, bästa beslutet i år. Eller nej, bästa beslutet på många år. Jag har nämligen börjat rida igen! Kan ni tänka er? Det började med att jag föll pladask för en häst i en till salu -annons och var påriktigt säker över att den hästen var som gjord för mig. Men så fattade jag ju såklart att jag inte har någon möjlighet att skaffa häst just nu. Så medan jag sakta styr livet mot möjlighet för häst, gör jag det nästbästa, nämligen rider.

Jag gick först på en enskild timme för att kolla om det alls var som jag kom ihåg, om jag alls gillade det mer, och om jag alls kunde. Var jättenervös innan. Skulle jag alls komma upp på ryggen? Skulle jag ha tappat min balans och inte hållas kvar på ryggen? Men allt gick som smort, jag kom ihåg det mesta och hade en fantastisk första gång. Köpte genast ett tio gångers kort och nu har jag ännu 9 härliga ridtimmar framför mig. Rider på onsdagar och har alltså varit på två lektioner nu.

Den första lektionen fick jag som tur en väldigt chill finnhäst, vid namnet Veli-Pekka. Veikka var runt 13 år om jag minns rätt och har aldrig ridit en så högskolad finnhäst. Han var underbar och förändrade min syn på finnhästar.

Andra lektionen fick jag stallets kung, Korsto. Han är en 22 år gammal gentleman med stora bokstäver. När jag skulle laga honom klar för lektionen vill han mest bara kramas och snusa på mig. Och vilken dröm att rida! Det var som att rida på ett moln, så himla mjuka steg och rörelser. Blev kär ♥

Det här är det bästa beslutet på länge, och om jag bara har möjlighet ska jag fortsätta rida. Och i framtiden kanske det kan bli aktuellt med en egen häst. Hoppas det.

Linda .
Kommentarer (0)
Skriv siffran 9 med bokstäver: