Veckoslut med migrän, konstutställning, loppis, kompisdejt, matlagning och vila.

18.02.2019 kl. 10:30

Jag vet att jag upprepar mig själv, men vart tar tiden vägen egentligen? Veckoslutet som gick kändes kort och långt på samma gång. Har gjort en massa, ändå vilat, ändå känner jag mig lite utmattad.

På fredag fick jag migrän 5 minuter innan jag skulle åka hem, och det var den värsta migrän anfallet på länge. Trodde mitt huvud skulle explodera, mådde illa, synen låg i olika nivåer och hörseln var överkänslig. Jag klarade ändå av att köra hem, med nöd och näppe. När jag kom hem fick jag äntligen min migrän medicin efter att jag kämpat i en dryg timme, och så la jag mig i ett mörkt sovrum med Bentley brevid mig. Tack och lov finns det medicin för bara 10-15 minuter senare började det hjälpa och jag började komma tillbaka till liv. Migränen hade ändå varit så pass stark att jag kända mig yr ganska länge och huvudet kändes som om det varit med om ett krig.

Men nog om det, för det var min tur att laga mat, men pga. migrän klarade jag inte av det, utan Jani fick istället välja take away mat och det fick bli pizza sådär fredagen till ära. Gott!

På lördag väckte Bentley mig tidigt. Slöade i soffan en timme eller så med Netflix och gårdagens snacks, innan jag gjorde mig klar och åkte till mamma. Vi skulle vara kulturella och gå på konstutställning. Uppfödaren till Bentley har nämligen utställning i Lilla Galleriet i Ekenäs fram till 2.3.2019. Hon har målat akvarellporträtt av Berner sennen hundar, och självklart måste man understöda konstnärliga personer man känner. 

Vi promenerade sedan vidare förbi torget, längs gågatan och petade på allt fint i Pentik. Sen blev jag loppissugen, så vi gick till mitt bästa loppis Betesda. Det var skralt med fynd just den här gången, men två fina äggkoppar hittade jag. Så med ett litet fynd åkte vi hemåt, men svängde ännu förbi Wibox Bakery för lunch.

Lördagen var jättefin, med sol och klar himmel, så jag frågade min kompis Ida om hon ville ha hunddejt. Det ville hon, och hon kom dessutom på den briljanta idén att kombinera hunddejt med en filmkväll. Så senare på lördag anlände hon med hundarna, en massa snacks och så plockade vi fram allt gott. Popcorn, vin, chips, vattenmelon, brie, salta kex. Och nämnde jag redan vin? Vi pratade, kollade på film på Netflix och tog det lugnt. En perfekt lördagskväll!

Söndagen var lugnare. Jag var PMS:ig och sur, och försökte bota det med långpromenad med Bentley men blev bara ännu mer sur då jag inte vågade gå på byvägen pga så halt överallt. Jävla is. Kom hem, slog igen dörren och proklamerade att jag skulle sova ide tills isen hade smält. Sov inte riktigt så länge, men dryga två timmar nog, så det var ingen dålig dagssömn det heller. Vaknade lite gladare iaf.

Lagade mat och testade ett nytt recept på kyckling-kokossoppa som blev rätt bra. Den ska få komma med i vårt sortiment av rätter som vi gör med jämna mellanrum. Har en lista över maträtter på anteckningarna i min telefon som jag ofta tittar igenom på söndagar när den kommande veckans mat ska planeras. Gör livet cirka åttiofem procent lättare. Som efterrätt blev det resterna av Pätkis-mousse tårtan med brownie botten som jag gjorde förra veckan. Har gjort den många gånger förut, och den är alltid lika god.

Linda .