En vecka sedan, på alla ♥:s dag

21.02.2019 kl. 15:15

På alla hjärtans dag förra veckan hade vi bokat bord på en restaurang i Esbo. Vi skulle utnyttja ett presentkort vi fått tidigare, som berättigade till smakmenyn. 40 olika rätter lovades, och vi var lite osäkra på hur vi skulle orka äta allting.

Till förrätt fick vi; Laxpastrami, tjärsill (gillade inte), havskräftstjärtar, blodpalt (gillade inte), renhjärta, älgkorv, lufttorkad griskassler, sylt av blåbär och lök, skärgårdslimpa och bröd av spelt och rödbeta, frisk sallad i äppel-fikonvinegrette, marinerade grönsaker, rostade frön och kvinosa-grönsaksbrunoise (salladen var jättegod!).

 

Huvudrätten bestod av skivad Black Angus-oxe petit tender (jättegott), övermogen stek av rådjur (stor besvikelse), mör vinge av anka (åt inte av det), enstjärnig pepparsås och drottningens sås, vikingarnas sköldpotatis, gräddig ostpotatis och ugnsgrönsaker.

 

Till efterrätt fick vi ännu njuta av chokladkaka garnerad med blåbärsmousse, plättar med jordgubbssylt, skyr-vitchokladmousse, brödost, lakritsmousse, äppelkaramellkompott, marinerade hjortron, hjortronglass, granglass och hallon-salmiaksorbet.

 

Efteråt var vi så mätta att vi knappt kunde gå. Många rätter var goda, men hela upplevelsen mötte inte helt mina förväntningar. Smakemenyer är ändå bäst, när man får smaka på det mesta.

Linda .