Amsterdam, dag 1

13.04.2019 kl. 17:50

Två och en halv vecka sedan, alltså i slutet av mars, var det äntligen dags för vår efterlängtade Amsterdam-semester. Ingendera har någonsin besökt Amsterdam förut, men vi har länge haft staden uppe i våra top 5 ställen att besöka. När det i höstas sedan gick kampanj på flyg till just Amsterdam, kunde jag inte längre stå emot utan bokade på momangen.

Att vi sedan kom att skaffa en till hund bara en vecka innan avfärd var sämsta timingen någonsin och tror jag åldrades ganska mycket av all stress som det förde med sig. Men hundarna överlevde med en kunnig hundvakt, och jag grät inte alltför mycket av att vara ifrån dem, hehe.

När vi anlände till Schiphol flygplats en onsdag några veckor sedan tog vi tåget till centralstationen. Därifrån gick vi till fots. Det var ännu en tid tills vi skulle få rummet på hotellet, så under tiden promenerade vi runt De Negen Straatjes (de nio gatorna),  och provade på lite streetfood tills det var dags för check-in. Efter en kort vilopaus på vårt hotell som låg i Jordaan området var det dags att ta sig ut på stan igen. Vi åt god snabbmat på den lokala kedjan Cipsy King, innan vi gick vidare till Begijnhof och Het Houten Huys, Amsterdams äldsta byggnad. Vi gick till Bloemenmarkt blommarknaden som tyvärr visade sig vara mer en turistattraktion än en riktig blomstermarknad. 

På kvällen var det ännu dags för middag, och vi gick från hotellet till närliggande Foodhallen, en hall med streetfood från många olika länder. Vi drack god öl och åt läcrka tacos på Taqueria Lima och till efterrätt blev det varsin frozen yoghurt i ett annat stånd. Efter en bra första dag avslutade vi kvällen på Waterkant med Holländsk öl.

Linda .