Amsterdam, dag 2

14.04.2019 kl. 18:40

Den andra dagen i Amsterdam vaknade vi välutvilade på hotellet. Jag hade på förhand skrivit upp några matställen jag ville testa under vår resa, och brunch på Pluk stod på listan. Vi beställde in tre olika rätter att dela på, lite kaffe och te och så satt vi länge och njöt, förberedde för dagen. Den goda stämningen från brunchen blev allvarligare en stund när vi gick och tittade på Anne Franks hus. Läste boken om Anne Frank i högstadiet och har aldrig glömt den hjärtskärande historien.

Vi gick vidare över de otaliga kanalerna, och när vi kom till shoppinggatan bestämde vi oss för att titta runt i butikerna lite. Det hade lovats fint väder passligt till vår resa, men det var ännu bättre väder när vi var där. Så vårigt och fint! Vi åt lunch på en traditionell Febo, där man väljer sin mat ur en automat.

Vi tog en paus på Karpershoek, Amsterdams äldsta bar. I baren från 1606 fanns det sand på golvet, ett tradition från en tid då man använde tuggtobak och bara spottade ut det på golvet. Med fin sand på golvet var det enklare att städa. 

Vår resa var en högst kulinaristisk sådan, vi gjorde inte mycket annat än åt god mat och gick från ställe till ställe. Men det var perfekt då vi båda uppskattar god mat och nya upplevelser. Som den legendariska och fantastiska freakshaken på Ree7 (du måste kolla in bilden nedan). En milkshake med donits, choklad, kex och ja, allt man kan tänka sig.

På kvällen hade vi bokat bord (viktigt att boka bord i Amsterdam om du vill till en specifik restaurang en specifik tid)Bierfabriek. Bierfabriek är en restaurang och bryggeri i ett och samma, med bara en specialitet på menyn i tillägg till alla goda öl som bryggs där. När man sätter ner sig får man en hög med jordnötter, och  av någon anledning var det som vana där att kasta skalen på golvet, så prick hela golvet var fullt med jordnötsskal.

Efter middagen gick vi en promenad runt stan, igenom Red Light Disctrict, dvs. Amsterdams bordelldistrikt. Det är väl något av ett måste när man är i Amsterdam, men kunde inte skaka den obehagliga känslan av människohandel där vi gick förbi en av de mest kända attaktionerna i Amsterdam, som funnits där sedan 1600- och 1700 talet.

Linda .