Amsterdam, dag 3

15.04.2019 kl. 19:30

Dag fyra i Amsterdam vaknade vi upp till en solig och varm fredag. Det blev den varmaste dagen under resan med +19 grader varmt. Så vårigt, och skönt. Vi gick 14,9 km under dagen, hela 21 885 steg, puh!

Vi började med att gå till Polaberry, ett fint litet café jag spanat in på Instagram på förhand. Vi köpte chokladdoppade jorgubbar och cake pops med oss. Vi skulle på picnic, så vi stannade ännu i en butiken och plockade ner prick allting gott vi kunde hitta på i korgen. Det blev ost, rödvin, juice, croissanter osv. När vi hade köpt en massa goda saker satte vi iväg med riktning mot Vondelpark, en stor park nära centrum, känd för att vara en lokal Woodstock på 60-70-talet. Det var mycket människor igång i den stora gröna parken, mycket familjer, cyklister och folk med hundar. Vi hittade en ledig bänk vid en å, och bredde ut oss med vår drömmiga picnic. Det var så varmt att jag satt i min klänning och strumpbyxor, tröjan var jag tvungen att ta av.

När vi njutit färdigt, gick vi till museumkvarteren. Vi tittade på Van Gogh muséet, Rijksmuséet, men bara utifrån pga. vi inte ville stå i en kö, utan istället njuta av det fina vädret. Vår destination var Albert Cuyp marknaden i De Pijp området.

Där fick vi hela eftermiddagen att gå, och sedan var benen i behov av lite vila på hotellet.

På kvällen beslöt vi oss för att att äta på Hard Rock Café pga. alltid god mat där. Vi åt oss alldeles för mätta, och strosade sedan runt stan till långt efter midnatt, det var ju ändå vår sista kväll i Amsterdam.

Linda .