Amsterdam, dag 4

16.04.2019 kl. 20:15

Sista dagen i Amsterdam var solig och fin, precis som dagen innan. Vi checkade ut på förmiddagen, och förde sedan våra väskor till centralstationen för förvar, eftersom vi skulle åka därifrån till flygplatsen på eftermiddagen.

Vi hade bokat en brunchkryssning på förhand, och som hade avgång kl.14. Tills dess shoppade vi lite, och tog det lugnt. När det var dags för kryssning gick vi till avgångspunkten för G's brunch boat, och satte oss ner längst fram i båten i väntan på en god brunch. Själva maten god, men för priset vi betalat skulle det gärna ha fått vara mer mat. Men vi fick iaf varsin drink och alkoholfri dryck, och en oslagbar översikt över Amsterdam, kanalerna och olika stadsdelar. Vi åt och kryssade i en och en halvtimme under en klarblå himmel.

När vi var klara, shoppade vi lite till och så småningom var det dags att hämta väskorna, leta reda på rätt tåg och ta oss till flygplatsen, och så hem. Fyra härliga dagar i Amsterdam. Amsterdam är ganska likt Köpenhamn, fast med fler kanaler och gräslukt överallt. Jag var i akut behov av semester och fyra dagar i en ny stad med Jani var en bättre paus från vardagen än jag hade kunnat önska mig.

Linda .