Tesla 6 månader

18.04.2019 kl. 12:20

(Tänkte först radera den här bilden, men den representerar  båda hundarna så bra. Tesla ska alltid grimasera på bild, och man får inte ta en bild på Tesla utan att Bentley ska få va med, se hans fina högra framtass här på bilden :D )

 

Tesla har redan hunnit bli 6 månader, eller sex och en halv för att vara exakt. Jag tycker man märker på henne att hon börjar bli mer och mer hemmastadd. Hon kom ju till oss vid en ganska dålig tidpunkt då vi hade bokat ett förlängt veckoslut i Amsterdam till påföljande vecka, men samtidigt kunde vi inte låta bli att ta hem henne på momangen. Trots kunnig hundvakt som jag är jättetacksam för, rasade våra rutiner totalt och det kändes som att komma hem till ett slagsfält. Ingenting var som innan resan. Men nu är vi tillbaka i rutinerna igen, och Tesla älskar rutiner. Vilket ju är logiskt, då har hon något hon kan lita på och kan vänta på. Hon är en lugn och sansad hund när hon får ha rutiner, får tillräckligt med lek och motion.

 

Om hon inte får det... suck. Man får inte jämföra valpar och man KAN inte jämföra en valp som varit hos oss sen han var 8 veckor, med en som varit hos oss sedan hon var 5 månader, men det har varit oväntat svårt. Hon har tuggat sönder en golvlist (under vår resa), kissat inne ganska mycket, och hela huset har sett ut som ett bombnedslag ett flertal gånger när jag kommit hem från jobbet. En gammal korg jag haft på nattduksbordet har hon ätit upp och det värsta av allt hände förra torsdagen.. när vi kom hem hade hon nämligen ätit upp hela armstödet på soffan! Den lilla rackaren! Så nu har vi en ny soffa...

Hon sover fortfarande i sängen, men har flyttat sig till fotändan. Ibland kommer hon dock och lägger sig raklång brevid en, hon är ett riktigt värmebatteri! Några gånger har hon gått i sin egen bädd en stund, eller soffan, men för det mesta sover hon i sängen ännu.

Hon tycker om att ligga i solen, motsatsen till Bentley alltså, och blir jätteglad när jag plockar fram selen och kopplet. Hon går relativt fint i koppel, något vi jobbar på hela tiden. Jag kan ha henne lös i skogen och på åkrarna, då tränar vi på att komma när man kallar på henne. Cyklar, människor och bilar springer hon gärna efter ännu så nära vägen kan man inte ha henne lös. Hon har lärt sig av Bentley att vatten är roligt att leka i och de springer i diken, i vatten och lera och vi måste oftast komma in genom hjälpköket så vi kan gå direkt i duschen. Första gången jag skulle duscha av henne gick inte så bra, men nu är hon med när jag duschar Bentley och så får jag duscha henne lite i förbifarten, det säger hon inte någontin om. Sakta men säkert.

Vi har börjat hundskola och hon har fått agera exempelhund alla gånger med läraren. Hon är riktigt duktig, så länge hon orkar koncentrera sig. Hon har fått mer vikt i jämn takt och väger nu 16,8kg. Hon är alltså på god väg för att bli det 30-40kg som de uppskattade att hon ska bli. Vi har även varit på veterinärkontroll där veterinären sa att hon är en frisk och modig tjej med jättefina vita tänder.

Trots att hon är fin och gullig oroar jag mig ibland för om vi gått miste om den viktigaste tiden som valp då hon fäster sig vid sina egna människor. Ibland kan hon nämigen vara rätt obrydd om oss människor. Men så försöker jag tänka att hon bara varit 1/6 av sitt liv hos oss än så länge. Det lär ta tid. Det får ta tid.

Linda .
Kommentarer (2)
grattis till halvåret tesla! första bilden är LJUVLIG, tur att du inte raderade :)
miilo18.04.19 kl. 14:44
Tesla tackar :) Ja ibland är det omöjligt att få till just den där perfekta bilden, då får man bara go with the flow liksom :D
26.04.19 15:08
Att ha stora hundar är säkert annorlunda än att ha små. Vi har en dvärgschnauzer. Den sover vid våra fötter i sängen. Skulle inte fungeran med en av Teslas kaliber.
Micki21.04.19 kl. 23:53
Det är annorlunda med stora hundar, absolut! Med mig, min man och två hundar blir det väldigt trångt i sängen :D
26.04.19 15:10