Otur för hela slanten

26.04.2019 kl. 12:12

När man läser bloggar ser man ju oftast bara det roliga och intressanta, det som bloggaren väljer visa upp. Och oftast väljer man ju, eller jag i alla fall, att lämna bort det tråkiga och sorgliga helt enkelt för att det här är min lilla plats på internet som jag vill ska vara en glad plats där jag kan glömma allt det dåliga. 

Men nu vill jag visa att det bara är en människa på denna sidan skärmen också, vill ni höra on min otursdag en torsdag två veckor sedan? Torsdagen den 11.4 var min otursdag. Hoppas all otur för året är över nu när allting hände på en och samma gång.

Just denna dag var jag på skolning i Kyrkslätt. Facket hade skolningsdagar i fina Majvik där även jag deltog och torsdagen var dag två av tre. Precis när jag hade satt ner mig och vår första gruppuppgift skulle börja föll telefonen från bordet, via bordsbenet, på golvet. Telefonen landade på bordsbenet i en sådan vinkel, att trots att jag hade pansarglas som skydd på själva skärmen så gick både pansarglaset OCH skärmen sönder. Suck.

Det var ändå litet i jämförelse med att jag någon timme senare upptäckte att jag tappat min plånbok. Hade tankat bilen samma morgon och där någonstans har jag lyckats tappa hela plånboken. Ringde runt och efterlysten plånboken, körde tillbaka till bensinstationen och kollade runt men såklart var plånboken borta redan. Körkort, kreditkort, nätbankens nyckeltalskort, ALLA förmåns- och medlemskort, 25€ kontanter (som tur bara så lite) men också alla lunchsedlar och kultursedlar. Gone. Forever. Jäklar vad arg jag var på mig själv.

Kreditkortet spärrade jag såklart, och nätbankens nyckeltalskort förnyade jag, så då gick det gamla inte att använda mer (och jag hade givetvis inte nätbankens användarkoder i plånboken). Nytt körkortet ska jag ännu beställa, och försöker nu i samma veva förnya alla förmåns- och medlemskort till elektroniska, alltså att de finns i mobilen istället för att ha plastkort i plånboken. Köpte även en ny plånbok, som är ganska fin faktiskt. 

Men ja oturen slutade inte där. Jag hade nämligen räknat med tillräckligt körtid denna dag för att köra hem från Kyrkslätt, ge mat åt hundarna och sedan åka till veterinären med Tesla. Men se där, jag hade räknat tiden fel och satt i tankarna på föreläsningen när jag plötsligt märkte hur mycket klockan var. Var tvungen att ringa mamma till hjälp (tack mamma!), så hon kom och gav mat till Bentley och lånade mig pengar (pga. försvunnen plånbok) och sedan körde jag iväg med full fart till veterinären. Ringde på vägen och sa att jag skulle bli 10 minuter försenad, men de var förståeliga och vi fick komma in ändå. 

MEN.. inte förrän en sista oturshändelse. För hur fin och söt Tesla än må vara så är hon en valp med mycket energi och är en rackare ibland. På vägen till veterinären ringde mamma, och berättade att hundarna (men Bentley gör aldrig något sånt så vi visste det var Tesla) hade ätit upp HELA ARMSTÖDET AV SOFFAN! Vad i hela hel*ete?! Som om jag inte hade fått tillräckligt med dåliga nyhter den dagen, och hade haft tillräckligt med otur. Ja, det hade ju redan hänt så det var bara att acceptera och gå vidare. När Jani kom hem påminde han mig dessutom om att jag en tid sedan hade drömt om en ny soffa, så nu fick jag i alla fall chansen att köpa en sådan jag ville ha. För trots att den vita Ektorp soffan var min dröm när jag flytta in på Sturegatan år 2013, så var den kanske inte lika lämplig mera. Vi har alltså en ny soffa här hemma nu, ska även visa den i något skede.

Så ja, otur och dåliga saker händer även här även om jag inte rapporterar dem lika ofta som det roliga som händer i mitt liv.

Linda .